Yazılımcı olmak istememin asıl nedeni dünyanın her yerinde faydalanabileceğim bir meslek. Yani sadece Türkiye'den sınırlı değil, bir gün ülke değiştirsem bir problem olmadan devam edebilirim. Ama insanlar yapay zeka çıktı yazılımcılık bitti gibi şeyler söylüyor. Aynı zamanda bazı bu işi yapan arkadaşlar kovulmaların inanılmaz oranda arttığını söylüyor. Yani çok kararsız kaldım özellikle web geliştirmeye ilgim var, ancak hemen 2 tıkla web sitesi yapmak içinde programlar geliştirilmeye başlanmış diyorlar eğer öyleyse işsiz kalırım.:D Kısacası sorum şu: Yazılımcılık okumak mantıklı mı? Mantıklıysa web okunur mu? Amacım yurt dışında çalışmak bu arada.

"Yazılımcı olmak istememin asıl nedeni dünyanın her yerinde faydalanabileceğim bir meslek. Yani sadece Türkiye'den sınırlı değil, bir gün ülke değiştirsem bir problem olmadan devam edebilirim." Bu neredeyse her bölüm ve her meslek için geçerli.

2 tıkla website yapan siteleri yapan da bir yazılımcıya ihtiyaç olacak.

"Yazılımcı olmak istememin asıl nedeni dünyanın her yerinde faydalanabileceğim bir meslek. Yani sadece Türkiye'den sınırlı değil, bir gün ülke değiştirsem bir problem olmadan devam edebilirim." bu neredeyse her bölüm ve her meslek için geçerli.

Öyle ama bence en rahatı bu.

2 tıkla web site yapan siteleri yapan da bir yazılımcıya ihtiyaç olacak.

Yani okunabilir? Okuyunca da bir şey olmayacak zaten ben kendimi evde bir şekilde geliştirmeye çalışıyorum amaç o diploma belki işe yarar.

Yazılımcı olmak istememin asıl nedeni dünyanın her yerinde faydalanabileceğim bir meslek. Yani sadece Türkiye'den sınırlı değil, bir gün ülke değiştirsem bir problem olmadan devam edebilirim. Ama insanlar yapay zeka çıktı yazılımcılık bitti gibi şeyler söylüyor. Aynı zamanda bazı bu işi yapan arkadaşlar kovulmaların inanılmaz oranda arttığını söylüyor. Yani çok kararsız kaldım özellikle web geliştirmeye ilgim var, ancak hemen 2 tıkla web sitesi yapmak içinde programlar geliştirilmeye başlanmış diyorlar eğer öyleyse işsiz kalırım.:D kısacası sorum şu: Yazılımcılık okumak mantıklı mı? Mantıklıysa web okunur mu? Amacım yurt dışında çalışmak bu arada.

İleride ne olacağını bilemem ama şu an yapay zeka en basit kodlarda bile 40 takla atıyor. Kullanıcı detaylı giriş yapmadığı sürece her zaman hata alıyor ve kod karmaşıklaştıkça daha da kötüleşiyor hele bir de işin içine görsellerde girince aman aman. Onu geçtim bu yazılımı yapan da yine yazılımcı yani kolay kolay ölecek bir meslek değil.

Sürekli kendini geliştirebilecek misin? Sürekli yenilikleri takip edebilecek misin?

Öyle 1-2 dil de yetmiyor ilk işe başlarken. Juniorları ilk alırken köle gibi kullanmak istediklerinden en donanımlısını alıyorlar. Tabii bir yerde junior olarak girersen ve işini doğru yaparsan meslek açılıyor.

Yazılımcı olmak istememin asıl nedeni dünyanın her yerinde faydalanabileceğim bir meslek. Yani sadece Türkiye'den sınırlı değil, bir gün ülke değiştirsem bir problem olmadan devam edebilirim. Ama insanlar yapay zeka çıktı yazılımcılık bitti gibi şeyler söylüyor. Aynı zamanda bazı bu işi yapan arkadaşlar kovulmaların inanılmaz oranda arttığını söylüyor. Yani çok kararsız kaldım özellikle web geliştirmeye ilgim var, ancak hemen 2 tıkla web sitesi yapmak içinde programlar geliştirilmeye başlanmış diyorlar eğer öyleyse işsiz kalırım.:D Kısacası sorum şu: Yazılımcılık okumak mantıklı mı? Mantıklıysa web okunur mu? Amacım yurt dışında çalışmak bu arada.
Son derece mantıklı hocam.

Sürekli kendini geliştirebilecek misin? Sürekli yenilikleri takip edebilecek misin?

Öyle 1-2 dil de yetmiyor ilk işe başlarken. Juniorları ilk alırken köle gibi kullanmak istediklerinden en donanımlısını alıyorlar. Tabii bir yerde junior olarak girersen ve işini doğru yaparsan meslek açılıyor.
Kaç dil bileceğim? 3,5,7?

Hangi tarafta olacağına bağlı. Fullstack olma yeter. Fullstack tam bir amelelik ünvanı.

Mobilde IOS ve Android'e göre diller değişiyor.

Javascript garanti bilmek lazım. Hem front hem backde kullanılabiliyor.

Bence:

HTML> CSS> JS> PHP

Burdaki ilk 3ü frontendde kullanılabiliyorken JS ve PHP backendde kullanılabiliyor.

Tavsiyem: Bu firmalar linkedinde başvuru açıyorsa ne istiyorlarsa onlara bak.