Ne biçim irade varsa kazananlarda. Orayı kazanmakta zor okumakta. Mezun birisine sordum ve kazık soru soruyorlar diyor. :)
Benim bir arkadaşım vardı. Aynı dediğiniz gibi kazanırken de okurken de benim kaç mislim ders çalıştığını bilirim. Onun yaptığını şahsen yapamazdım, gerçekten bazı insanlarda o irade var 😅

Yazılım okuma önermiyorum. İyi kötü üniversite fark etmeksizin önermiyorum. Tecrübeliler bile zor iş buluyor iyi üniversite güzellemesi yapmayalım. Çok istekliysen boş zamanında kendi kendine öğrenirsin, proje de geliştirirsin.

En iyi üniversitedeki hocalar kaliteli. Şimdi kalkıp Türkiye'de okullar iyi değil diyeceksin. Akademik kariyerine bakmanı öneririm. Nelerden mezun olduğunu göreceksin.

ODTÜ/İTÜ/BOUN tutu, tuttu. Yoksa iş vermez kimse. Hele bilgisayar mühendisliğinde aşırı yığılma var. Sadece en iyiler iş bulacak. Matematik hocamın çocuğu özelde okudu, iş bulamıyor.

Yazılım okuma önermiyorum. İyi kötü üniversite farketmeksizin önermiyorum. Tecrübeliler bile zor iş buluyor iyi üniversite güzellemesi yapmayalım. Çok istekliysen boş zamanında kendi kendine öğrenirsin, proje de geliştirirsin.
Yazılım sadece kodlamadan ibaret değil. Mühendislik kısmı gibi şeyler de mevcut. Evet, sektör gerçekten kötü halde.

Electron'un eleştiri üstüne eleştiri yediği, iş bulamama sorunları vesaire derken kodlamada "Vibe Coding" kavramı da çıktı.

En iyi üniversitedeki hocalar kaliteli. Şimdi kalkıp Türkiye'de okullar iyi değil diyeceksin. Akademik kariyerine bakmanı öneririm. Nelerden mezun olduğunu göreceksin.

ODTÜ/İTÜ/BOUN tutu, tuttu. Yoksa iş vermez kimse. Hele bilgisayar mühendisliğinde aşırı yığılma var. Sadece en iyiler iş bulacak. Matematik hocamın çocuğu özelde okudu, iş bulamıyor.
Dolmuş bir sektöre mükemmel hoca, kaliteli öğrenci, kendini geliştirmiş çalışan falan sökmüyor bence.

Ayrıca yazılımcılık eskisi gibi değerli bir meslek değil ve bunu zamanla daha da kaybedecek gibi duruyor.

Türkiye'deki hiçbir üniversite sana iş garantisi vermez. Bir dönem böyle olduğunu dile getirenler var. Ama üniversitenin farkı nasıl olur şöyle.. İstanbul Ankara Kocaeli İzmir gibi şehirlerin iyi üniversitelerinde Yazılım veya Bilgisayar Mühendisliği bölümlerini bitirmek herhangi bir Anadolu şehrinin üniversitesinden bitirmeye göre çok daha iyi. Bu süreçte bulunduğun çevre, yaşadığın şehirdeki sektörel durum, en önemlisi senin bu iş ne kadar çaba sarfettiğin belirleyici olur. Üniversite tarafına gelirsek eğer özellikle İstanbul içinde kaliteli bir üniversitede olmak avantaj sağlar. Her türlü teknolojik etkinliğe, seminere, hackathon vs.. ortamına yakın olursun. Tanışabileceğin, ilham alabileceğin, birlikte ortaya bir şeyler koyabileceğin sayısız insanla tanışma imkanın var. Ama bana kalırsa sadece Türkiye odaklı düşünme.. Yaşın henüz 16, yabancı dilini iyice geliştirmen sana çok faydalı olur. Eğer imkanın da varsa yurt dışındaki kaliteli üniversitelerin mühendisliklerini kovala. Oralarda iyi bir eğitim alırsan çok başka bir hayatın olur. Bakış açın değişir.
Hocam ben dile geçeceğim 11. sınıfta. Dilden girip yurtdışında yazılım için üniversitelere girebilir miyim? Okul başlayınca yazılım öğrenmeye başlayacağım.

Dolmuş bir sektöre mükemmel hoca, kaliteli öğrenci, kendini geliştirmiş çalışan falan sökmüyor bence.

Ayrıca yazılımcılık eskisi gibi değerli bir meslek değil ve bunu zamanla daha da kaybedecek gibi duruyor.
Yazılım sıralamalarına baktım. Yerlerde sürünüyor.

Bilgisayar mühendisliğine ise ilk 1.000 istiyor. Yukarıda da dediğim gibi. O üç üniversite haricinde iş bulmak gerçekten çok zor.

Hocam ben dile geçeceğim 11. sınıfta. Dilden girip yurtdışında yazılım için üniversitelere girebilir miyim? Okul başlayınca yazılım öğrenmeye başlayacağım.
Bir vasfın yoksa boşuna düşünme derim dostum.