Yazılımcı olmaya nasıl başlanılır?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 1449
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 38
  • Görüntüleme Görüntüleme 694
  • Etiketler Etiketler
    yazılımcı

Bence ilk Python ile başla sonra C++ veya C# la devam et, Arduino programla sonrasında Linux kodlarına geç sonra yeni Windows üret gerçekten bu Windows 11 sıktı.

Hangi dile başlamayı düşünüyorsun?
C++ ve Python basittir.
Hocam işte yazılıma başlamak istiyorum hangi dilden başlayacağmı bilmiyorum

Bence ilk Python ile başla sonra C++ veya C# la devam et, Arduino programla sonrasında Linux kodlarına geç sonra yeni Windows üret gerçekten bu Windows 11 sıktı.
Python Raspberry ile çalışır mı?

Hocam işte yazılıma başlamak istiyorum hangi dilden başlayacağmı bilmiyorum

Python Raspberry ile çalışır mı?
Önce alanını belirle, Web mi geliştirmek istiyorsun masaüstü uygulaması mı? Web istersen klasik HTML, CSS, JS şeklinde ilerle. Kaynak olarak Prototürk hocamı öneririm. Masüstü istiyorsan bu artık tamamen sana kalmış. Bir sürü programlama dili var araştırarak hangisini seçeceğini belirle. Python ve C dilleri en popülerleri. Ayrıca ileride değerleneceğini düşündüğüm bir dil olan Rust'ı da araştırmanı öneririm hocam.

Yöneleceğin tarafı seç. Yapay zeka alt dallarından hangisinde yürümek istiyorsun onu belirle. Bu işler öyle dili öğrenmekle değil hedefini seçip, o hedef yolunda yürümekle olur. Atıyorum 2 sene sonra Mobil Developer olacaksın ama gittin alakasız diller öğrendin külli zarar olacak eğer başka bir tarafa yönelmek istemezsen.

Zaman kaybı mı? Bundan emin misin? Dünya kadar bir topluluk aşırı basıt söz dizimi gereksiz mi? Her şeyin bir sırası var herhalde direk C++ atlaymaz.
Aşırı basit diye hızdan kaybediyorsunuz. Go başlaması daha uygun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…