gustavo
Üstün
GO dilinden başlamanızı tavsiye ederim. Kolay ve hızlı bir dil.
Pek fırsatı olan bir dil değil Python'un söz dizimi oldukça basit ve iş olanağı fazla.
GO dilinden başlamanızı tavsiye ederim. Kolay ve hızlı bir dil.
Herkesin Cumhuriyet Bayram'ını kutlarım. İyi akşamlar.
Ben yazılımcı olmak istiyorum. 2 seneye de üniversiteye gideceğim. Üniversiteyi burada okuyup yüksek lisans yapmaya ABD'ye gitme niyetim de var, ya da ABD'de yazılım okuma niyetim de var. Üniversiteden önce başlamak istiyorum. Pandemi dönemi JavaScript'e başladım ama zerre bir şey anlamadım.
Ramazan Bayramı dönemi Hollanda'ya gideceğim. Oradan gitmişken yazılım öğrenmek için Raspberry Pi getirmeyi düşünüyorum. Kendi bilgisayarımdan yazılım öğrenebilme şansım yok. Matematiğim de iyidir yazılım sektöründe kötü olacağımı düşünmüyorum. İngilizcem gayet iyi. İngilizce kaynaklardan öğrenebilirim ama Türkçe öncelik olmalı. Küçüklükten beri yazılımcı olmak istiyorum
Nereden başlamalıyım? İlk başta hangi Programlama dilini öğrenmeliyim? Raspberry Pi işimi görür mü?
Soruyu yanıtlayan herkese teşekkür ediyorum.
Bence ilk Python ile başla sonra C++ veya C# la devam et, Arduino programla sonrasında Linux kodlarına geç sonra yeni Windows üret gerçekten bu Windows 11 sıktı.![]()
Hocam işte yazılıma başlamak istiyorum hangi dilden başlayacağmı bilmiyorumHangi dile başlamayı düşünüyorsun?
C++ ve Python basittir.
Python Raspberry ile çalışır mı?Bence ilk Python ile başla sonra C++ veya C# la devam et, Arduino programla sonrasında Linux kodlarına geç sonra yeni Windows üret gerçekten bu Windows 11 sıktı.![]()
Hocam işte yazılıma başlamak istiyorum hangi dilden başlayacağmı bilmiyorum
Python Raspberry ile çalışır mı?
Önce alanını belirle, Web mi geliştirmek istiyorsun masaüstü uygulaması mı? Web istersen klasik HTML, CSS, JS şeklinde ilerle. Kaynak olarak Prototürk hocamı öneririm. Masüstü istiyorsan bu artık tamamen sana kalmış. Bir sürü programlama dili var araştırarak hangisini seçeceğini belirle. Python ve C dilleri en popülerleri. Ayrıca ileride değerleneceğini düşündüğüm bir dil olan Rust'ı da araştırmanı öneririm hocam.Hocam işte yazılıma başlamak istiyorum hangi dilden başlayacağmı bilmiyorum
Python Raspberry ile çalışır mı?
Aşırı basit diye hızdan kaybediyorsunuz. Go başlaması daha uygun.Zaman kaybı mı? Bundan emin misin? Dünya kadar bir topluluk aşırı basıt söz dizimi gereksiz mi? Her şeyin bir sırası var herhalde direk C++ atlaymaz.