Charles Smith

Üstün
Makaleler
3
16 yaşındayım.

Restoranda garsonluk. Altı gün iş bir gün tatil. Aylık 22 bin 500 TL. Bahşiş hariç. Dükkan küçükmüş. Ankara Dikmen'de. Dikmen'e gitmek için evimden iki otobüse binmem lazım. Yol gidiş geliş toplam iki saat alıyor. Dikmen'in neresinde bilmiyorum. Ters bir yerinde ise üç otobüs yapmak zorunda kalabilirim. Bir de Dikmen'de olduğuna göre kalabalıktır diye düşünüyorum. Tam gün.

Halı yıkamada halıları toplayıp getiren eleman. Eve gidip halıları alıp arabaya yükleyip yıkama noktasına götürüyorsun. Yıkananları alıp evine götürüyorsun. Tam gün. Yemek onlardan. İş evime bir otobüs uzaklıkta.Erken çıkarsam yürüyedebilirim. Bisikletle de gidebilirim. Okulumdan daha yakın bir yerde. Geçen sene aylık 8 bin veriyormuş. Bu yıl ne kadar verir bilmem. Bir de bu iş kesin değil. İki kişi boş yer var mış. İki arkadaşım gidecek. Ben de üçüncü kişi olarak gidebilir miyim kesin değil.

Bu işlerin ikisi de seçenek olsa hangisini tercih etmeliyim? Halı yıkama işi yatarsa garsonluğa gitmeli miyim? Halı yıkama işi olursa kesin gideceğim de siz olsanız hangisini seçerdiniz? Çalışmamı önerir misiniz? Halı mı yoksa garsonluk mu?

Paraya ihtiyacım var. Klavyemin hâlini görseniz şaşarsınız. Çöpte bulunsa alınmaz bir durumda. Telefonum zaten J2. O da kanepeye sıkıştı çıkmıyor. Almaya tenezzül dahi etmedim. Bisikletimle ulaşım sağlıyorum ve frenleri kesinlikle değişmeli. O da bayağı para isteyecek. On bin telefon bin klavye beş bin bisiklet masrafı desen bana en az 17 bin civarı para lazım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ankara'da yaşıyorum, bayağı bir garson ilanı var. Bence bu kadar uzağa gitmene gerek yok. Özel değilse Ankara'nın neresinde yaşıyorsunuz hocam? Belki yardımcı olabilirim.

Burger King, McDonald's, KFC, Popeyes, Arby's... anladınız mantığı bu şirketler. Bende Burger King düşünüyorum şu an da. Garsonluk sıkıntılı iş onun yerine arkada hamburger yapmayı tercih ederim.

Ankara'da yaşıyorum, bayağı bir garson ilanı var. Bence bu kadar uzağa gitmene gerek yok. Özel değilse Ankara'nın neresinde yaşıyorsunuz hocam? Belki yardımcı olabilirim.

Hocam Dikmen de parası belki iyidir ve 16 yaşı kabul eder diye düşündüm.

Ankara Keçiören'deyim. 16 yaş kabul ederlerse ve çok düşük maaş olmazsa çalışırım. Tek otobüsle veya bisikletle gidebilirsem mükemmel olur. Keçiören, Aktepe, Bağlum, Yeşiltepe, belki Pursaklar, Altındağ, Güneşevler, Belediye, Kuyubaşı, Mecidiye, Gazino, Dutluk, Sanatoryum, gibi yerlere ulaşımım var. Ulaşımdan kasıt tek otobüs.

@BurakBirinci

Çok mutlu olurum. Farklı bir iş de olur. Fark etmez. Aşırı ağır olmasın yeter. Eve de çok geç kalmak istemem. Ders yapmam gerekli. Yani gece 10 gibi falan eve varmak hiç iyi olmaz benim için. En azından 7'de evde olsam iyi olur. Tabii sabah 7'de çıktığımı varsayarsak.

Son düzenleme:
Bu arada eve yakın bir yerlerde olursa bisikletle giderim. Uzak olursa da abonmam yaparım. Ulaşım için çok para gitmez. Tabii bir saat yol çekmek de istemem. Hem ayranım dökülmesin hem de bilmem ne gibi düşündüğümü düşünebilirsiniz ama iş kolay olmazsa yani eve çok geç dönersem, uzak olursa, maaş az olursa falan gerekirse klavyeyi böyle kullanırım telefon kullanmam yine evde otururum. Ders çalışmam gerek.

Parayı anne babandan iste diyecek olacaktır. Onlardan da tek bir kuruş dahi almak istemiyorum. Telefon olmadığını, bnisikletin hâlini falan onlar da görüyor. Klavyemi bozan da zaten yine annem. Verecek olsa verirlerdi zaten para. Onu geçtim ben artık içtiğim sudan bile tiksinir oldum. Onların parasıyla alınan şeyleri kullanmak istemiyorum. Her şeyi sürekli başıma kakıyor ve devamlı ağır hakaretler ediyorlar. İnsanda 16 yaşında da olsa gurur denen bir şey var.