Çok okuduğum doğrudur, kendimi sürekli geliştirmek isteyen bir insanım. Konu fark etmeksizin okuyorum bu yüzden. Metenin hikayesi hemen bitecek gibi değil, ancak bu türdeki hikayeler genelde 3-5 kitap sonra tıkanıyor. Tadında bırakmak en önemli olan. İçerisine fütüristik öğeler eklemeden ne kadar ilerleyebilir hiç bilmiyorum.

Dedektifi karakterin gündelik hayatında bulunduğu durumlara koyabilirsin. Mesela çevresinde bir öğretmen olabilir, mahalleye yeni taşınmış komşusu olabilir. Sonuçta liman kendi, gelen giden çok olduğundan karakterin hikayeye bu şekilde girişi çok da göze batmayacaktır.

Gelelim nasıl açıklatmasanız, Mete sürekli kamufle olan birisi olabilir. Bu şekilde bir kılıkta göründüğünde diğer kılığıyla farklı olduğundan kaynaklı göze daha az çarpacaktır. Ancak, dedektif dediğimiz insanı da küçümsememek lazım. Hikaye'de Mete daha çok küçük olduğu için yazacağım örnekler de absürt kaçacak, yine de bir şeyler yazayım ki kafanızda otursun.

Mesela, Mete kız arkadaşıyla bir kafede otursun. Daha sıcağı sıcağına birisini yakalattığı için terli, elleri yara olsun, kanasın (Çok belli olmayacak şekilde.) Arka masalardan birisinde de dedektifimiz otursun, bu dedektifin doktor olduğunu var sayalım. Doktor olduğu için duruma müdahale etmek isteyecek. Mete de müsade etmeyecek. Dedektifimiz de 13 yaşında bir çocuğun böyle bir durumla baş başa kalmak istemeyeceğini düşünecek şüphelenmeye başlayacak. Bu şekilde senaryolar yazılabilir tabii ki. Ancak dediğim gibi, karakter daha çok küçük olduğundan kaynaklı hikayenin devamını kurmak sizi çok zorlayacak.
Hocam aynı benim gibisiniz bende çok okuyorum. Şöyle bir olay vardı siz ne kadar fütüristik dersiniz bilmem Mete sevgilisinin amcasının bir katil olduğunu öğreniyor ama katil normal değil. Kendine işte şırıngalar basmış fazla güçlü doğuştan acı hissetmeyen bir şey. Bu şey katanadan zarar almadığı için Mete katananın ucunu yakıyor ve bu karakterde kendi kafasını patlatıyor. bu arada yakalattığı demişsiniz Mete yakalatmıyor yakalıyor yani elektro şok biber gazı veya boğma teli poşet falan kullanıyor.

Hocam aynı benim gibisiniz bende çok okuyorum. Şöyle bir olay vardı siz ne kadar fütüristik dersiniz bilmem mete sevgilisinin amcasının bir katil olduğunu öğreniyor ama katil normal değil. Kendine işte şırıngalar basmış fazla güçlü doğuştan acı hissetmeyen bir şey. Bu şey katanadan zarar almadığı için mete katananın ucunu yakıyor ve bu karakterde kendi kafasını patlatıyor. Bu arada yakalattığı demişsiniz mete yakalatmıyor yakalıyor yani elektro şok biber gazı veya boğma teli poşet falan kullanıyor.

Bunlar bana 13 yaşında bir çocuğun yapabileceği şeyler gibi gelmedi, hikaye bu yüzden tezat yerlere gidiyor. Ancak şöyle yapabiliriz. Bu tarzda insanları yakaladığı günlerden birisinde çok sevdiği birisinin başına gözlerinin önünde kötü bir şey gelsin. Kurtaramadığı için kendisini suçlasın, psikolojik olarak çöksün. Toparlanması için aradan yıllar geçsin vs, ancak bu şekilde hikaye daha mantıklı bir temele oturtulabilir.

Bunlar bana 13 yaşında bir çocuğun yapabileceği şeyler gibi gelmedi, hikaye bu yüzden tezat yerlere gidiyor. Ancak şöyle yapabiliriz. Bu tarzda insanları yakaladığı günlerden birisinde çok sevdiği birisinin başına gözlerinin önünde kötü bir şey gelsin. Kurtaramadığı için kendisini suçlasın, psikolojik olarak çöksün. Toparlanması için aradan yıllar geçsin vs, ancak bu şekilde hikaye daha mantıklı bir temele oturtulabilir.
Bencede dediğiniz doğru 13 yaşında biri öyle bir şeyi yapamaz öyle karaktere. Zaten Mete'nin arkadaşları öldürülüyor sonra onların hayaletlerini falan görüyor. Fakat ben yıllar değil aylar olmasını yapabilirim ve Mete hikayede 7.sınıf ve şu an tatil bittiğinde 8 olacaklar o yaşanacak olaydan sonra toparlandıktan sonra lise sınavı için çalışabilir.

Bencede dediğiniz doğru 13 yaşında biri öyle bir şeyi yapamaz öyle karaktere. Zaten Mete'nin arkadaşları öldürülüyor sonra onların hayaletlerini falan görüyor. Fakat ben yıllar değil aylar olmasını yapabilirim ve mete hikayede 7.sınıf ve şu an tatil bittiğinde 8 olacaklar o yaşanacak olaydan sonra toparlandıktan sonra lise sınavı için çalışabilir.

Belirli bir süre ara vermesi gerekir, hiçbir şey istiktarlı ilerlemez çünkü. Ona göre revize etmek gerekebilir. Sizde güzel yazarlık potansiyeli var. Kolay gelsin diyorum, çoğu arkadaşım söylüyor bana da bir şeyler yazmamı. Belki bir aralar yazarım bir şeyler, ne dersiniz olur mu benden? :D.

Belirli bir süre ara vermesi gerekir, hiçbir şey istiktarlı ilerlemez çünkü. Ona göre revize etmek gerekebilir. Sizde güzel yazarlık potansiyeli var. Kolay gelsin diyorum, çoğu arkadaşım söylüyor bana da bir şeyler yazmamı. Belki bir aralar yazarım bir şeyler, ne dersiniz olur mu benden? :D.
Hocam sizden acayip iyi yazar olur bendende olur bence. Bir fikriniz var mı? Varsa açıklayın burada kimse sizi yargılamaz. Ben bu hikayeyi yakınlarıma ayrıntılı anlatmadım yargı yerim diye.

Hocam sizden acayip iyi yazar olur bendende olur bence. Bir fikriniz var mı? Varsa açıklayın burada kimse sizi yargılamaz. Ben bu hikayeyi yakınlarıma ayrıntılı anlatmadım yargı yerim diye.

İnsanların beni yargılamasından pek korkacağımı sanmıyorum. Toplumdan cahiliyet akıyor zaten, beni yargılamışlar yargılamamışlar neyi değiştirir ki. Kesinlike bu hikayeyi devam ettirmeniz gerek diye düşünüyorum. Potansiyel büyük.

İnsanların beni yargılamasından pek korkacağımı sanmıyorum. Toplumdan cahiliyet akıyor zaten, beni yargılamışlar yargılamamışlar neyi değiştirir ki. Kesinlike bu hikayeyi devam ettirmeniz gerek diye düşünüyorum. Potansiyel büyük.
Hocam yapay zekada bunu diyor neden insanların yorumları hoşuma gidiyor. Cidden cahiliyet akıyor toplumdan ama ailem beni anlatırsam umarım psikoloğa göndermez.

Hocam fikiriniz var mı?

Son düzenleme:
Hocam yapay zekada bunu diyor neden insanların yorumları hoşuma gidiyor. Cidden cahiliyet akıyor toplumdan ama ailem beni anlatırsam umarım psikoloğa göndermez.

Hocam fikiriniz var mı?

Fikrim var, var olmasına da bu konuda yapacağım yorumlar sizi doğrudan yönlendirmek olacak. Bu da, sizin yerinize benim yazarlık yapmam demek. Hikaye yazmak, kolay işler değil.

İnsanların yorumları hoşunuza gitsin ama çok da ciddiye almayın. Forumdan da çok örnek var, bilgisi olmayıpta kulak doluluğuyla bilgi taslayan çok.