Benim telefonda 1400 civarı fotoğraf ve 3 GB video var. Bunları yedek almaya gerek var mı? Aman silinirse silinsin hesabı mı yapayım? Pişman olur muyum?

Bir de: Herkesin veri depolama türü neden farklı? Herkes ayrı telden çalıyor. Bu olayı gerekçesi ile anlatırsanız sevinirim.

İyi Sosyaller.

Bahsettiğiniz medya boyutu 4-5GB, bu durumda bu soruyu sormanız bana epey anlamsız geldi 8GB bir USB bellek bile işinizi görebilecek durumda. Evet bence pişman olursunuz yedeklemelisiniz.

Benim telefonda 1400 civarı fotoğraf ve 3 GB video var. Bunları yedek almaya gerek var mı? Aman silinirse silinsin hesabı mı yapayım? Pişman olur muyum?

Bir de: Herkesin veri depolama türü neden farklı? Herkes ayrı telden çalıyor. Bu olayı gerekçesi ile anlatırsanız sevinirim.

İyi sosyaller.

Eski bilgisayarımın HDD'sini yeni bilgisayara geçirirken sıfırlanmıştım, fakat içerisindeki 10k+ fotoğraf ve videonun orada olduğunu unutmuştum. Yedekleri de olmayınca işte o zaman neden bir fotoğrafı/dosyayı 3 yerde bulundurmak gerekiyor anlamistim.

İyi Sosyaller.
Yedekleme yapıp yapmamak size kalmış bir şey, sizin risk faktörünüze bağlı. Resimler kaybolur, silinir ya da depolama alanı bozulursa pek sorun edilmeyecek ise yedekleme yapmazsınız. Herkesin farklı yedekleme türü, risk faktörüne ve kullanım şekline göre değişir.
Bulut depolama yapan var, yerel depolama yapan var. Bulut yapanlar her yerden kolay erişim için yapar. Bulut yapanlar içerisinde şifreli bulut depolama çözümü kullanan var, şifreli olmayanı kullanan var. Bu da duruma göre değişir. Eğer bir resim, bir veri üçüncü şahıs bir kişi tarafından ele geçirildiği zaman sorun olmayacaksa, şifreli olmayan bulut depolama kullanabilirsiniz. Ama üçüncü şahıs bir kişinin verinize erişmesini istemiyorsanız şifreli bir bulut hizmeti kullanmanız lazım.
Yerel depolama ise bildiğimiz yerel depolama kullanarak yedekleme yapmak. Dezavantajı ise yerel olarak çalışır, her yerden erişemezsiniz.

Yurt dışına çıkmıştım. Android telefon kullanıyorum. API sayısı diye bir hata verdi. Yurt dışında çekildiğim fotoğraflar gitti. Telefon'u fabrika ayarına döndürmek zorunda kaldım. Eğer yedek alsaydım. Her gün fabrika ayarına çevirebilirdim. Giden fotoğraflar oldu yani. Fotoğrafların verilerin. Önemli ise yedekleme yapmalısın.

Redmi telefonumda shizuku ile oynarken 2 yıllık telefon verim çöp olmuştu. Neyse ki Smart Switch yedeğimi bilgisayarda tutuyordum da 2 aylık bir kaybım olmuştu sadece.

Bütün arşivim -tam da Google Drive üyeliği alıp oraya taşıyacakken- HDD bozulması sonucu mefta oldu. Pişmanlığım hala geçmiş değil. Tabii fotoğrafların önemini siz bileceksiniz.