Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Physicx

Başarılı
Amazon'dan aldığım Yeeliya marka 4 X USB, 4 X Type-C çoklayıcı PCI Express portuna taktım ve içinden çıkan driverını yüklemeye çalıştığımda resimdeki mesajı alıyorum. İnternetten driverlarını indirdim fakat hepsi buna benzer hatalar verdiler. Aygıt yöneticisinde de görünmüyor ünlem işaretli olarak, hiç yok. Bu sorun ile ilgili önerilerniz nedir arkadaşlar?

Sistemim:
  • Ryzen 5600X
  • B550 Tomahawk
  • 32 GB 4133 MHz RAM
  • RTX 3070 ASUS

Dosya Ekleri

• IMG_4186.webp
    IMG_4186.webp
    111,3 KB · Görüntüleme: 73
  • IMG_4155.webp
    IMG_4155.webp
    601,3 KB · Görüntüleme: 64
Çözüm
Kartı taktığın PCIe portu devrede mi? Eğer bir M.2 yuvası ile paylaşılıyorsa devre dışı kalmış olabilir. Anakart kullanma kılavuzuna baktın mı?

Kullanma kılavuzuna göre taktığın port kapalı olabilir:
  • 1x PCIe 4.0/ 3.0 x16 yuvası (PCI_E1)
  • 1x PCIe 3.0 x16 yuvası (PCI_E3), x4 hızını destekler
  • 2x PCIe 3.0 x1 yuvası
1. Desteklenen özellikler takılı işlemciye bağlıdır.
2. M.2_2, PCI_E2 ve PCI_E3 yuvalarına aynı anda aygıt takarken, PCI_E3 yuvası kullanılamaz ve M2_2 yuvası yalnızca PCIe x2'yi destekler.
Kartı taktığın PCIe portu devrede mi? Eğer bir M.2 yuvası ile paylaşılıyorsa devre dışı kalmış olabilir. Anakart kullanma kılavuzuna baktın mı?

Kullanma kılavuzuna göre taktığın port kapalı olabilir:
  • 1x PCIe 4.0/ 3.0 x16 yuvası (PCI_E1)
  • 1x PCIe 3.0 x16 yuvası (PCI_E3), x4 hızını destekler
  • 2x PCIe 3.0 x1 yuvası
1. Desteklenen özellikler takılı işlemciye bağlıdır.
2. M.2_2, PCI_E2 ve PCI_E3 yuvalarına aynı anda aygıt takarken, PCI_E3 yuvası kullanılamaz ve M2_2 yuvası yalnızca PCIe x2'yi destekler.

Çözüm
Şöyle ki, 2 adet NVMe disk her iki porta da takılı, onun dışında 4 olana zaten ekran kartım takılı. BIOS'tan tüm seçenekleri Auto olarak işaretledim, bunun dışında farklı bir ayar yaptığımda açabilir miyim yani?

Çözümü buldum, dediğin gibi tüm NVMe portlarını doldurduğum için aktif olmuyormuş port. Disklerden birini çıkarıp o şekilde deneyeceğim, teşekkürler yardım için.
Şu Video'da çok güzel açıklamış arkadaş.

Son düzenleme:
Bu durumda buna istinaden o port devre dışı:
  • 2. M.2_2, PCI_E2 ve PCI_E3 yuvalarına aynı anda aygıt takarken, PCI_E3 yuvası kullanılamaz.
2x PCIe 3.0 x1 yuvadan birini deneyin ama bu durumda kart çalışmayabilir ya da kısmi çalışır.

Yok B550'de hiçbir şekilde çalışmıyor maalesef. Peki tüm portları aktif olarak kullanabileceiğm bir anakart öneriniz var mı? X570'e mi geçmem gerekli?