Gezegen5

Becerikli
Bizim orada çarşıda bir börekçi var. Mesela 1 porsiyon(250gr) peynirli, kıymalı, mercimekli börek 80 TL. Kıymalı olanın içinde bayağı bir soğan da var. Peynirli üzerinden örnek vereyim.

80 TL'ye 800gr baklavalık yufka+mesela süzme peynir 500gr'lık alınsa bunların fiyatı ortalama 150 civarı tutacak. Bu malzemeler ile kaç porsiyon börek yapılır evde siz hesap edin :D

Ama ben börek üzerinden hesap yaptım sadece, uğraştırır ama acayip karlı evde yapmak. Bunun haricinde siz dışarıda ne kadar yemek yiyorsunuz? Bir de gittiğiniz dükkanların hijyenine, kullandığı malzemeye güveniyor musunuz?

Ben dışarıda yemek yersem AVM dışında pek fazla tercih etmeyeceğim artık. Zaten geçenlerde bir kadın kumpir yemişdi sanırım ve ölmüştü haber vardı. Gidilen yere dikkat etmek lazım.

Arada dışarıda yerim. Bazı yemekleri evde yapması çok zor hatta imkansız.
He dışarısı pahalı o konuda haklısınız evde yapılan da her zaman en temizidir ancak dışarıda da arada yenir.

Bizim orada çarşıda bir börekçi var. Mesela 1 porsiyon(250gr) peynirli, kıymalı, mercimekli börek 80 TL. Kıymalı olanın içinde bayağı bir soğan da var. Peynirli üzerinden örnek vereyim.

80 TL'ye 800gr baklavalık yufka+mesela süzme peynir 500gr'lık alınsa bunların fiyatı ortalama 150 civarı tutacak. Bu malzemeler ile kaç porsiyon börek yapılır evde siz hesap edin :D

Ama ben börek üzerinden hesap yaptım sadece, uğraştırır ama acayip karlı evde yapmak. Bunun haricinde siz dışarıda ne kadar yemek yiyorsunuz? Bir de gittiğiniz dükkanların hijyenine, kullandığı malzemeye güveniyor musunuz?

Ben dışarıda yemek yersem AVM dışında pek fazla tercih etmeyeceğim artık. Zaten geçenlerde bir kadın kumpir yemişdi sanırım ve ölmüştü haber vardı. Gidilen yere dikkat etmek lazım.
Dün öğlen tavuk dürüm yedim 140 TL. Akşam lahmacun yedim 3 adet 270 TL

Eskiden dışarıdan söylerdim ama kalite ve doyuruculuk yerlerde olduğu için evde ve ofiste kendim yapıyorum. Parasında değilim adam gibi yemek sunsalar eyvallah ama milleti enayi yerine koyuyorlar. İçinde 50 gr. Bile et olmayan dürüme 150 ₺ para isteniyor, üstüne basıyor margarinli sosunu ve dandik malzemeleri. En basitinden bir tavuk dürüm bile 150 ₺ olmuş, yarısı deri ve patates zaten. Lezzet, doyuruculuk ve kalite yerlerde. O paraya gider yarım kilo göğüs eti, 2 domates biber, 2 tane de lavaş alıp mis gibi dönerini yapar 2 öğün yersin. Pizza için de aynısı geçerli mesela, büyük boy bir pizza ortalama 300 ₺ civarında. Eşek etinden sucuk mu dersin, nişastadan bozma kaşar mı dersin, köy halısı kalınlığında hamur mu dersin bir tane kaliteli malzeme hissiyatı yok. O yüzden en güzeli malzemeni alıp kendin yapmak. Zaten son skandallardan sonra hala cesaret edip dışarıdan yiyebilen varsa ne diyeyim, afiyet olsun.

En iyisi ev bence. Gerekirse evde patates ve makarna yerim ama dışarıdan kucuk porsiyon bir yemeğe bir ton para vermem.