Yeni 3D yazıcı almış birine ne tavsiyeler verirsiniz?

emre259 80

Başarılı
Selamlar, yakın zamanda (dün) Bambu Lab A1 Combo sahibi oldum. Uzun zamandır istiyordum ama en son kısa araştırma sonuncunda bu modeli aldım.

İlk test baskısını aldım şimdi de figür basmayı deniyorum. Ams ile renkli şeyler basarım dedim 4 farklı renk pla filament aldım ama bunlar süreyi feci artırıyormuş. Süreleri görünce vazgeçtim. Filamentler de açık kaldı.

Kısacası, her şey hakkında işe yarar bilgi, ipuçlarına açığım. Beğendiğiniz modeller de olur.

Pla kullanmamaya alış. Yaptığın çoğu emeğin pla ile bir anlamı kalmıyor genelde petg tercih et. Ağaç Destek'den şaşma ve altta paylaştığım destek ayarını mutlaka 2 ya da 1 ise 3'e getir.

Bu sayede destekleri dokunarak bile rahatça sökebilirsin.

İnfill pattern olarak da gyroid tavsiye ederim. Filament olarak da ELEGOO yerine sunlu petg veya esun petg tavsiye ederim esun biraz daha iyidir ama sunlu daha uygundur. 2'side yoksa porimaya bakabilirsin. Öncellikli tercihin bu 2 firma olsun hatta filamentmarketim satıyor.

Cihazının bakımlarını da aksatma ki uzun ömürlü olsun özellikle gres yağı bakımı. Şimdiden hayırlı olsun.

Tablaya elinle dokunmamaya çalış. Çok dokunursan elindeki yağ tablaya geçiyor yapışmayı zorlaştırıyor. Sık sık silmek de iyi olur.

Figürlere şahsen o kadar para vermeye gerek yok. Her biri 30 dolar oluyor. Öbür yolları deneyin derim.

Üstteki yorumun aksine hem PLA'yı hem de Elegoo filamenti tavsiye ederim, bir sorun yaşamazsın kullanmaya devam edebilirsin, özellikle başlangıçta yönetmesi en kolay filamenttir mekanik dirence veya ısı dayanımına sahip olmasını gerektirecek özel bir uygulama yapmayacaksan oradan devam et. Marka olarak da Esun tabiiki daha iyidir ancak uygun fiyata bulunan bir Elegoo PLA için kesinlikle tercih edilir.

Burada önemli olan nokta açıkta bırakmamak. Filamentlerin en büyük düşmanı nemdir. Eğer içlerinden çıkarttığın poşeti atmadıysan onların içine silika jellerle beraber koy ve ağzını güzelce kapat. Silika jelleri attıysan, intertten kiloluk olarak al, hatta atmadıysan bile al parça basar öyle kullanırsın.

Sadece biraz araştırmalara dayanarak bunları aldım. Petg de alacağım şu sebepten ötürü kazıma aparatı bastım ama bir kazımada ezildi sanırsam pla olmasından dolayı. Kuvvet gerektiren şeylerde onu kullanırım.

Tablaya dikkat ediyorum, destek ayarını da ayarladım.

Teşekkürler @erdym @Yusuf7878 @Carlzberg

PLA'da çok kötü değil bu arada. Benim kafamda 2 yıldır PLA'dan yapılma 7Kg'luk avize duruyor sıkıntı yok hala. Olsaydı kafama düşerdi.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…