juliuscaesar

Uzman
N11'de Teknobiyotik satıcısından Aerocool vxp500a model güç kaynağı aldım. Kargo geldiğinde açtım fakat güç kaynağını elime aldığımda içinden tıngırtı sesi geliyordu, ters çevirdiğimde ise içerisinde yaklaşık bir 10cm boyutunda bir Plastik kelepçe olduğunu fark ettim. Bir de fotoğraflardan görebileceğiniz üzere beyaz renkli macun mudur bilmiyorum o tarz bir şey var, dikkatimi çekti. Bunlar normal mi sizce? İade edeyim mi? Üretim hatası veya İkinci el olduğunu düşünüyorum.
Not: İlk defa güç kaynağı aldım o yüzden çok bir bilgi sahibi değilim, fikirlerinize danışıp ona göre iade edip etmemeyi düşündüm.

ÜRÜNÜ ALDIĞIM LİNK

ps1.webp
ps2.webp
ps3.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Normal değil. İçinde kelepçe olması ve devrelerin üzerinde macun olması... Bir PSU'nun böyle olacağını zannetmiyorum. Hele içinde kablo kelepçesi ne alaka? Satıcı ile görüşüp değişim isteyin veya yapabiliyorsanız iade isteyin. Ayrıca bir şey soracağım, ilk fotoğrafın sol üstünde vida sökülmüş mü?

Üretim hatasından ziyade iade ürün olma ihtimali daha yüksek.
İade veya değişim iste.

Bu arada PSU üzerindeki vida kafasında veya vida çevresinde falan iz falan var mı?
İz varsa güç kaynağının işlem gördüğünü varsayabiliriz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Macun, silikon vs. olabilir de bu çok özensiz bir şekilde sürülmüş. Yanlışlıkla dökülmüş gibi duruyor. Kelepçe ise konu ile alakasız, bir ihtimal çıkış kabloları dağınık durmasın diye kelepçe ile bir arada tutulmuş olabilir ama o da kesilmiş.

Zararı var mı? Bir zararı olmaz. Yalnız belki açılıp da oynanmış olabilir.

@juliuscaesar, model VX Plus'mış dediğim gibi çıkış kablolarında kelepçe mevcut. Resimde sol altta gözüküyor.

5f90a3f3cdfb11b95265f4374ab505093cc1e47bd717c9d9d9e4fe19d4458319.webp

Son düzenleme:
Normal değil. İçinde kelepçe olması ve devrelerin üzerinde macun olması... Bir PSU'nun böyle olacağını zannetmiyorum. Hele içinde kablo kelepçesi ne alaka? Satıcı ile görüşüp değişim isteyin veya yapabiliyorsanız iade isteyin. Ayrıca bir şey soracağım, ilk fotoğrafın sol üstünde vida sökülmüş mü?

Vida sökülmemiş sanırım normal hali öyle hocam.

Üretim hatasından ziyade iade ürün olma ihtimali daha yüksek.
İade veya değişim iste.

Bu arada PSU üzerindeki vida kafasında veya vida çevresinde falan iz falan var mı?
İz varsa güç kaynağının işlem gördüğünü varsayabiliriz.

Arada kaldığım kısım da orası. Vidalarda herhangi bir işlem falan gözükmüyor o yüzden üretim hatası olabilir mi diye ekledim. Ama her şey olabilir tabii ki yoksa içinde plastik kelepçe olması, göze batan macun falan hiç normal değil

Macun, silikon vs. olabilir de bu çok özensiz bir şekilde sürülmüş. Yanlışlıkla dökülmüş gibi duruyor. Kelepçe ise konu ile alakasız, bir ihtimal çıkış kabloları dağınık durmasın diye kelepçe ile bir arada tutulmuş olabilir ama o da kesilmiş.

Yani yorumunuzdan yola çıkarak o zaman; Bu daha önce içi açılmış ve işlem yapılmış bir PSU değil mi? Ben bunu alırken sıfır diye alıyorum sonuçta. Sıfır ürüne niye macun sürülsün ki? Beni düşündükleri için içini açıp macun sürdüklerini düşünmüyorum :D

@juliuscaesar, model VX Plus'mış dediğim gibi çıkış kablolarında kelepçe mevcut. Resimde sol allta gözüküyor.

Eki Görüntüle 98596

O zaman şöyle bir soru sorayım hocam fotoğrafı ve düzenlemeyi şimdi gördüm. Kelepçe olması normal ama içerisinde kırık olarak olması normal değildir herhalde değil mi? İkinci olarak macun olayına ne diyorsunuz, macun da default olarak mı bulunuyor? Vidalarda sürtünme de göremedim o yüzden %100 işlem yapılmış da diyemiyorum. Sizin yorumunuz ne olur?

Tasima esnasinda kirilmis olabilir. Macunu da bobin cizirtisina onlem amaciyla suruyorlar. Burada biraz ozensiz gerci ama lehim kalitesinin de ozensiz oldugunu dusununce pek de anormal gelmedi.

Plastik kelepçe kırılabilecek bir şey değil bence. Özellikle PSU'nın içerisinde etrafında onca koruma varken. Çok garip geldi.

Arada kaldığım kısım da orası. Vidalarda herhangi bir işlem falan gözükmüyor o yüzden üretim hatası olabilir mi diye ekledim. Ama her şey olabilir tabii ki yoksa içinde plastik kelepçe olması, göze batan macun falan hiç normal değil
Kabloların toplu durması için kelepçe kullanılabilir ama size kötü işçiliğe sahip ürün denk gelmiş olma ihtimali var.

Bazen kelepçeleri iyi sıkmayınca kelepçenin öbür ucu yuvasından çıkabiliyor.
Macunu da bol bulmuşlar herhalde. 😂