Yeni alınan bilgisayarın garantisi önceden başlamış

Superuser do 27

Becerikli
Makaleler
4
Selamlar, bir hafta önce siparişini verdiğim bilgisayar şimdi elime ulaştı. Garanti geçmişine baktığım zaman garantisinin 3 ay öncesinden başladığını görüyorum. Cihazın kutusunu açtığımda güvenlik bandrolü vesaire üzerindeydi. Acaba ürün stokta beklediği için mi garantisi yeni başladı? İade bir cihaz aldığımı düşünmüyorum, cidden açılışını yaparken sıfır bir cihaz olduğuna eminim.

Aldığım Lenovo laptopta da aynı sorun vardı. Lenovo sitesinden faturamı göndererek garantimi 24 aya çıkarmıştım. ASUS'ta öyle bir şey var mı bilmiyorum.

Aldığım Lenovo laptopta da aynı sorun vardı. Lenovo sitesinden faturamı göndererek garantimi 24 aya çıkarmıştım. ASUS'ta öyle bir şey var mı bilmiyorum.
Ben de fatura tarihimi göstererek, aynısını talep edebilir miyim?

Uygulamalarda gösterilen garantinin zaten bir anlamı yok. Sizin garantiniz fatura tarihinden sonra başlar. İlla düzelsin, ben takıntılıyım diyorsanız ulaşıp faturanızı yollarsanız düzeltirler ama dediğim gibi manası yok.

Manası yoksa, bir problem yok. Çok teşekkür ederim.

Benim de öyle üreticiler garantiyi cihazın çıkış tarihine göre hesaplıyor galiba ama satıcıdan yeni aldıysak garantisi devam eder diye biliyorum.

Garantinin fatura tarihinde başlaması yasalarla zorunlu kılınmış bir şey, de ben bu cihazı şu tarihte aldım ama garantisi önceden başlamış, fatura isterler ve uzatırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…