maedhros0

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar. İncehesap'tan gaming gecesinde Crimson Infinity adlı kasayı aldım. Bu ayın 2'sinde elime ulaştı. Windows 11 kurulu bir şekilde geldi. Sistem özelliklerini fotoğraf olarak bırakıyorum. FurMark'tan test yaptım, uygulama ile sistem özellikleri hepsi doğru mu kontrol ettim sorun yoktu olması gerektiği kadar ısınıyordu. RAM vs SSD de normal çalışıyordu. 2 gün öncesine kadar masaüstü bilgisayarı sorunsuzca kullandım. 75 derecelere çıkartacak oyunlar oynadım. Bu süreçte +24 saatten fazla oyun oynamışımdır. Sorun göremedim.

2 gün önce arka planda Opera'da 6 sekme açıkken, Pillars of Eternity 1 oynuyordum hiç yoracak bir oyun değil. Save aldıktan birkaç saniye sonra birden fanlar bağırırcasına çalışmaya başladı, ekran gitti. Hemen bilgisayarı kapattım. Soğutucu RGB'si hâlâ açıktı. Normalde hep kapanırdı. Biraz uğraştım BIOS'a giriyor, Windows girmiyordu. BIOS'tan defaulta çevirdim, sorun gideremedi gelişmiş ayarlardan bulut ile yeniden yükleye kadar tüm dosyaları silmeli şekilde denedim olmadı. Mecburen Windows 10 format attım. Sorunsuz bir şekilde kurdum masaüstüne kadar geldim ve Gigabyte anakart uygulamasi kurmak ister misin bildirimine evet dedim sonra bir daha kapandı, no signal dedi.

Yine Windows açmıyordu BIOS'a giriyordu. Her şeyi fişten çektim bekledim sadece PSU'yu taktım. 4 5 dk açık durdu. PSU kablosundan cızırtı geliyordu. Cızırtı 3. dakikada yükselince mesela, fanların sesi de artıyordu. Tam emin değilim ama PC içinden hafif yanik kokusu geliyordu sanki, PC'nin sağ tarafini kokluyordum. Direkt kapattım. İşaretlediğim iki daire içindeki anakart kısımlarında o lekeler yoktu diye hatırlıyorum. Sonradan oldu sanırım. Şimdi arkadaşlar bunun sorunu ne anlamadım. Pek çok yere yazdım yardım eden olmadı, rica etsem yardımcı olur musunuz? İadeye göndermek istiyorum sizce alırlar mı?

• Prizim Brennenstuhl Eco Line Serisi 13.500A Akım Koruyucu 6 Soketli Priz
  • USB çoklayıcıda kulaklık ile klavye
  • HDMI
  • Bir USB de mouse
  • Ethernet kablosu ile kullanıyordum PC'yi.

1760437595388.webp
    1760437564785.webp

1760437661578.webp
    1760437527050.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Son zamanlarda hazır sistemlerde bu olaylar çok yaşanmaya başladı hadi hayırlısı.

Direkt iade ya da değişim.

Ekran kartında da başka bir donanımda ciddi sorun var gibi. Doğrudan garantiye gönderin derim zira yazılımsal olarak yapabileceğiniz bir şey yok.
İade için işlemleri başlatacağım. Umarım iade olur. Gelişmeleri yazacağım buraya.
Son zamanlarda hazır sistemlerde bu olaylar çok yaşanmaya başladı hadi hayırlısı.

İade olur umarım. Yoksa sorunlu sistem üstüme kalacak gibi duruyor. Gelişmeleri yazacağım buraya.

Ekran kartında da başka bir donanımda ciddi sorun var gibi. Doğrudan garantiye gönderin derim zira yazılımsal olarak yapabileceğiniz bir şey yok.
Montaj olarak istediğim için iade olmuyormuş. Parça değişimi oluyormuş. Eğer gerekirse hepsi değişirmiş. Tüketici hakem heyeti, siz montajlayıp test edip gönderdiniz ben kendim kutuları açıp göndermedim vs desem de bir şey değişmedi. Epey konuştuk 10 dakika civarı. Gönderecekmişim sorun varsa tespit edilecekmiş. Ürün mü sorunluydu, kullanıcı mı yaptı bakılacakmış. Parça değişecekmiş. Gerekirse hepsi değişecekmiş. Yani önce sorun yoksa iade yapamayız derken, sorun var diyince de parça değişimi yaparız iade yapamayıza döndü iş. Benim için talep açtı. Bilgisayarı kutudan çıkartırken video çekmiştim, ana kutusunda bir delik vs var küçük. Sorun görmemiştim. Sinirden bunu ağzımdan kaçırdım maalesef halbuki alakası bile yoktur belki.

14 günde iade hakkım yok mu? Bu nasıl olmuyor onu anlamadım almam gereken aksiyonlar nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleme:
İade için işlemleri başlatacağım. Umarım iade olur. Gelişmeleri yazacağım buraya.

İade olur umarım. Yoksa sorunlu sistem üstüme kalacak gibi duruyor. Gelişmeleri yazacağım buraya.

Montaj olarak istediğim için iade olmuyormuş. Parça değişimi oluyormuş. Eğer gerekirse hepsi değişirmiş. Tüketici hakem heyeti, siz montajlayıp test edip gönderdiniz ben kendim kutuları açıp göndermedim vs desem de bir şey değişmedi. Epey konuştuk 10 dakika civarı. Gönderecekmişim sorun varsa tespit edilecekmiş. Ürün mü sorunluydu, kullanıcı mı yaptı bakılacakmış. Parça değişecekmiş. Gerekirse hepsi değişecekmiş. Yani önce sorun yoksa iade yapamayız derken, sorun var diyince de parça değişimi yaparız iade yapamayıza döndü iş. Benim için talep açtı. Bilgisayarı kutudan çıkartırken video çekmiştim, ana kutusunda bir delik vs var küçük. Sorun görmemiştim. Sinirden bunu ağzımdan kaçırdım maalesef halbuki alakası bile yoktur belki.

14 günde iade hakkım yok mu? Bu nasıl olmuyor onu anlamadım almam gereken aksiyonlar nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Öyle bir iade olur ki, hemen tüketici hakem heyetine başvur.

14 Gün koşulsuz şartsız iaden var ve sorunlu bir ürün.

14 Gün koşulsuz şartsız iaden var ve sorunlu bir ürün.
Bugün on ikinci gün, ikisinde geldi kargo. On dört gün iade süreci var. Daha önce hiç başvurmadım. Dikkat etmem gereken bir şey var mı neler yazmalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Bugün on ikinci gün, ikisinde geldi kargo. On dört gün iade süreci var. Daha önce hiç başvurmadım. Dikkat etmem gereken bir şey var mı neler yazmalıyım? Yardımcı olursanız çok sevinirim.
İade hakkın var, ama hazır sistemde kişisel bilmem ne olaylarına girerek hiçbirşekilde asla kabul etmiyorlar, ya direkt thh başvur ya da garantiye gönder. Yazma konusunda ise foruma ne yazdıysan fotoğrafları ile beraber İncehesap'tan ürünün hangi servise gideceğini öğrenip, ilgili firmanın mail adresine buraya yazdığınızı gönderin.

14 gün koşulsuz şartsız iaden var ve sorunlu bir ürün.

İade hakkın var ama hazır sistemde kişisel bilmem ne olaylarına girerek hiçbir şekilde asla kabul etmiyorlar, ya direkt THH başvur ya da garantiye gönder. Yazma konusunda ise foruma ne yazdıysan fotoğrafları ile beraber İncehesap'tan ürünün hangi servise gideceğini öğrenip, ilgili firmanın mail adresine buraya yazdığınızı gönderin.

3 farkli müşteri hizmetleri çalışanı ile görüştüm. Defalarca kez aradım, mesaj attım. Aramaların hepsinde önce onları konuşturdum sonra sorunumu kapsamlı şekilde anlattım. Her seferinde THH'ye vereceğimi söyledim. Genel bir şey söylediğim anda sadece "iade ettirmeyin" prosedurunu kendi istedikleri şekilde uyguluyorlar onu fark ettim. İlk aradığımda iade etmek istediğimi söyledim. Sorun yoksa iade olmayacağını söyledi, ben sorunsuz olduğunu söylemediğimi bilgisayarın açılmadığını belirttim. Afallayıp sorunlu da olsa iade alamayız demeye başladı. İçine kağıt koyun sorunları ve istekleri yazın diyip en başta iade için 3 tuşuna basmama rağmen değişimden servis açmış. Ikinci şahıs asla iade olmayacağını, zaten değişim için servis açıldığını eğer istersem iptal edip iade için talep açmam gerektiğini söyledi. Siparişin 13. günüydü o gün. Üçüncü şahıs ürünün ayıplı ürün olduğunu belirtti. Bende hiçbir hata yokmuş. Bunu duyunca sitelerindeki kuralları saydım. Sonra hepsinin iadesinin olmayacağını, sadece parça bazlı iade olacağını söylemeye başladı. Hepsinin sadece iade ettirmemek için farklı bahaneler uydurduğunu ağız birliği olmadığını söyleyince, kendisinin dediğinin doğru olduğunu belirtti. Eğer istersem THH'ye gidebilirmişim. Zaten iade olacaksa, tüm distrubutorlere tek tek gidilip iade için işlemleri yapilmasi başvurulması gerekiyormuş.

Uzun lafın kısası, ekran karti ayıplı ürünmüş değiştirildi. Geri kalanlar testten geçti sorun yokmuş. Kasanın diğer tüm her şeyi aynı duruyor. En başta geldiğinde gereksiz şekilde yamuk duran kule tipi fanı bile oynamamış öyle yamuk şekilde gitmiş gelmiş. Anakart üzerinde lekeler ilk açtığımda var mış kutuyu açtığım videomu izleyince fark ettim. Ona da dokunmamışlar kağıda yazmama rağmen. Bir daha asla bu siteyi kullanmayı düşünmüyorum. 15'inde gönderdiğim ürün de bugün gelebildi zaten. Kasa öyle duruyor açıp kullanasım bile kalmadı.