Merhaba 04.10.2024 tarihinde Vatan Bilgisayar web mağazasından ASUS VG279QL3A model monitörü aldım. Monitör 1. senesi dolduğunda panel arızası verdi. Bende 1.5 ay gecikmeli olsa da kargoyla garantiye gönderdim, kargo ellerine ulaştı. Aklıma takılanlar şunlar:
- Kaç günde elime ulaşır? (muhtemelen değişim olacak)
- Servis kodunu nasıl öğrenirim?
Son olarak örneğin serviste değişim yapıldı ve bana ölü pixelli-abartı ışık sıkması olan bir monitör geldi. Haklarım neler?
Şikayet konum bu
https://www.sikayetvar.com/vatan-bilgisayar/vatan-bilgisayar-asus-vg279ql3a-panel-arizasi-video
-
Kaç günde elime ulaşır?
Garanti süreci genellikle 10-20 iş günü arasında sürebilir. Ancak bu süre, şirketin yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir. Değişim işlemi onaylandıktan sonra. yeni monitörünüzün kargoya verilmesi 1-3 iş günü sürebilir.
-
Servis kodunu nasıl öğrenirim?
Servis kodunu öğrenmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:
1. Vatan Bilgisayar müşteri hizmetlerini arayın veya web sitelerindeki canlı destek hattına bağlanın.
2. Monitörünüzün garantiye gönderildiği tarih ve takip numarasını belirtin.
3. Size hangi serviste olduğuna dair güncel bilgi ve servis kodunu vereceklerdir.
-
Ölü piksel veya ışık sızması durumu ile ilgili haklarınız:
Eğer size gelen monitörde bu tür sorunlar varsa, aşağıdaki haklarınızı kullanabilirsiniz:
1. Ürünle birlikte gelen garanti belgesi ve fatura ile birlikte müşteri hizmetlerine başvurabilirsiniz.
2. Üründeki hatayı belgelerle kanıtladıysanız, değişim ya da iade talebinde bulunabilirsiniz.
3. İlgili yasal süreçler kapsamında Tüketici Hakem Heyetine başvurabilir ve gerekli haklarınızı talep edebilirsiniz.
4. Üründe sorunların devam etmesi durumunda, Vatan Bilgisayar ile direkt iletişime geçerek çözüme ulaşmayı talep edebilirsiniz.
Herhangi bir ek bilgi veya destek ihtiyacınız olursa tekrar iletişime geçebilirsiniz.