urkanF

Uzman
Bebeğim sonunda geldi. Daha açmadım bir şey yapmadım. İlk alındığında ne yapmalıyız kesin olarak?
Sürücülerini MSI'nin kendi sitesinden bulabilirsem indireceğim, BIOS güncellenmesi gerekirse yapacağım, XMP açılıyorsa açacağım.
Hangi ayarları yapmalıyız? Kesin olarak undervoltage yapmak istiyorum. Laptop güçlü fakat çok ısınmasını istemiyorum. Daha oyun indirecek internetim yok maalesef, performans testi de yapamayacağım. Hangi aksesuarlar alınmalı? Örnek olarak klavye üstü şeffaf koruyucu silikon gibi.

IMG-20250828-WA0012.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Ölü piksel ışık sızması var mı bakın, undervolt yapmadan undervolta gerek var mı önce ona bakın eğer yeni laptopta undervolta gerek varsa tpm 7950 gibi kaliteli termal kullanın.

Windows Update çoğunu hallediyor zaten. Kontrolcü App, NVIDIA sürücüsü kur. Ölü piksel, time spy, Cinebench testlerini yap.
Undervolt o işlemcide olmayabilir.
Stant al.
Xmp laptoplarda yok diye biliyorum.

Son düzenleme:
BIOS'u güncelle.
XMP aç. Performans modunu da aç.
Windows'u tekrar yükle.
Windows güncellemelerini yap ve isteğe bağlıları da yap.
MSI Center kur güncellemeleri yap. Sitesinden elle kurmana gerek yok otomatik alıyor siteden.
MSI Center yerine bunu kullan.

Intel driver Support kur güncellemeri yap.

NVIDIA driverini kur.

Eğer 16:10 ekranda siyah bar olmamasını istiyorsan bana yazarsın.

Son Windows güncellemesi SSD'leri bozuyor deniyor ancak kesin bilgi değil. Nvidia 580 sürümleri de ekran kartlarında sıkıntı yapıyor. Güncellemeleri ona göre yap. Klavye üstüne bir şey koyma, ekrana izi çıkar.

Son düzenleme:
Son Windows güncellemesi SSD'leri bozuyor deniyor ancak kesin bilgi değil. NVIDIA 580 sürümleri de ekran kartlarında sıkıntı yapıyor. Güncellemeleri ona göre yap. Klavye üstüne bir şey koyma, ekrana izi çıkar.
Klavye üstü silikon koruyucu alacağım.
Windows Update çoğunu hallediyor zaten. Kontrolcü App, NVIDIA sürücüsü kur. Ölü piksel, time spy, Cinebench testlerini yap.
Undervolt o işlemcide olmayabilir.
Stant al.
XMP laptoplarda yok diye biliyorum.
Bunları yaptıktan sonra yine buraya göndereceğim test sonuçlarını.

Son düzenleyen: Moderatör: