NZXT X870E anakart aldım. Dijital ekranında C5 yanıyor, aşağı ışıklarda CPU + DRAM kırmızı yanıyor. BIOS flashback yaptım, olmadı. RAM tak çıkar yaptım, tek tek slotları denedim, olmadı. Ne yapacağım bilmiyorum.
NZXT X870E anakart aldım. Dijital ekranında C5 yanıyor, aşağı ışıklarda CPU + DRAM kırmızı yanıyor. BIOS flashback yaptım, olmadı. RAM tak çıkar yaptım, tek tek slotları denedim, olmadı. Ne yapacağım bilmiyorum.
C5 uyarısı ram training edemediği için olmuştur cpu uyarısı BIOS güncel olmadığı için tanımıyor olabilir yapmanız gerekenler öncelikle clear cmos sonrasında BIOS güncelleyeceksiniz. Bu işlemleri yaptıktan sonra sistem boot etme süresi 5-10dk yı bulabilir bu süre zarfında sistemi kapatmayın yoksa tekrardan clear cmos isteyebilir. Eğer clear cmos tuşu var ise anakart da 10 saniye basılı tutup bırakın ama bunu yaparken sistemde güç bağlantısı olmayacak hatta güç bağlantı kablosunu çektikten sonra bilgisayar açma kapama tuşuna bir kaç kez bakarsanız içindeki statik voltaj da boşaltmış olursunuz.
Evet bazen yeni sistem alanlar acaba niye bu bilgisayar açılmıyor diye tam training aşamasında gücünü çekiyor ve yarı eğitilmiş şekilde tekrar açmaya çalışınca hata alıyor sonrasında clear cmos yapması gerekiyor ve ya 2. Bir ram takıldığında da olabiliyor.
Clear cmos tuşu var ise 10 saniye basılı tut sonrasında biraz nefes al ve işlemlere başla clear cmos anakart ayarlarını dıfırlamaya yarar korkulacak bir durum yoktur herhangi bir şekilde sorun yaratmaz. Benim dediklerimi harfiyen yap sorunu çözülecek takıldığın bir nokta olursa beni etiketle yardımcı olurum
Clear CMOS tuşu var ise 10 saniye basılı tut sonrasında biraz nefes al ve işlemlere başla clear CMOS anakart ayarlarını dıfırlamaya yarar korkulacak bir durum yoktur herhangi bir şekilde sorun yaratmaz. Benim dediklerimi harfiyen yap sorunu çözülecek takıldığın bir nokta olursa beni etiketle yardımcı olurum.
Hocam bilgisayarı komple prizden cekip mi yapacağım clear CMOS'u yoksa prizde takılı kalıp PSU tusu mu kapalı olacak anlamadım kusura bakmayın mala anlatır gibi anlatirsanız sevinirim.
Hocam bilgisayarı komple prizden cekip mi yapacağım clear CMOS'u yoksa prizde takılı kalıp PSU tusu mu kapalı olacak anlamadım kusura bakmayın mala anlatır gibi anlatirsanız sevinirim.
PSU kablosunu sökmeniz yeterli sonrasında bir kaç kez aç kapa tuşuna basın içindeki statik elektrik boşalsın sonrasında clear cmos tuşuna 10-15 saniye basılı tutun. Sonrasında BIOS güncelleme işlemi yapmanız gerekiyor o aşamayı biliyor musunuz ?