Egee
Başarılı
PC dün elime geçti ve yaklaşık 3 kere kendi kendine kapandı, PSU yüzünden olabilir mi?
Tamam, şimdi pompayı düzgünce oturtun, sonrasında tekrardan test yapın, pompa ve fan devirlerine bakalım.
PC dün elime geçti ve yaklaşık 3 kere kendi kendine kapandı, PSU yüzünden olabilir mi?
Hocam OCCT'yi kapattım, bir anda PC'den gelen ses azaldı. Şimdi geri açtım, derece 37. Neden böyle oldu acaba?Bu arada ben de şimdi fark ettim. Soğutucu ile alakalı bir problem var. Boşta 83 ise oyunlarda sınırı aşar, kendini korumaya alıp kapatır.
CPU testi yapın bi'.Hocam OCCT'yi kapattım, bir anda PC'den gelen ses azaldı. Şimdi geri açtım, derece 37. Neden böyle oldu acaba?
Hocam OCCT'yi kapattım, bir anda PC'den gelen ses azaldı. Şimdi geri açtım, derece 37. Neden böyle oldu acaba?
Bütçem olsaydı kasayı ve soğutucuyu değiştirecektim, Vento seçeneği vardı ama maalesef yetmedi. "İleride değişirim, bir şey olmaz" deyip aldım ben de.Zaten Segotep 240 kullanmışlar, hazır sistem almadan önce özelleştirmeniz lazım. Montaj hatası olup olmadığını kontrol edin, boştaki sıcaklıkları inceleyin.
Yani az önce boşta 83 derece olan işlemci şimdi yükte 63 derece görüyor. Cinler pompayı falan oynatıyor herhalde, garip. Oyun oynarken mi kapandı sistem?
Yani az önce boşta 83 derece olan işlemci şimdi yükte 63 derece görüyor. Cinler pompayı falan oynatıyor herhalde, garip.
Ben de anlamadım hocam, hiç ellemedim soğutucuyu falan.Boşta 83 derece neydi deminki? Bu halinde sorun yok gibi. Power testinde PSU voltaj kanalları bakabilirsin.