15dk süren bu FurMark testini yaptıktan sonra League of Legends ve Valorant indirdim. İkisinde de ilk başta Alt+Tab yaptığımda oluşan artifactler daha sonra tüm oyun boyunca devam etti.
8dk süren bir OCCT VRAM testi de yaptım. Hiçbir sorun oluşmadı.

Eki Görüntüle 220303

Oluşan sorunun görselleri:

Eki Görüntüle 220305

Eki Görüntüle 220308

Sizce ilk gününden böyle sorun yapan bir kart iade edilmeli mi?

Orta Çağ'dan çıkmış güzide bir kaotik sanat eseri.

VRAM'lar arızalı. Hiç Memory OC yaptınız mı yahut voltaj verdinizmi fazladan eğer zamanla çıkmaya başlıyorsa VRAM'lar ısınıyor olabilir termal ped var mı? Bir bakmak gerek.

Orta Çağ'dan çıkmış güzide bir kaotik sanat eseri.

VRAM'lar arızalı. Hiç Memory OC yaptınız mı yahut voltaj verdinizmi fazladan eğer zamanla çıkmaya başlıyorsa VRAM'lar ısınıyor olabilir termal ped var mı? Bir bakmak gerek.

Kart bugün saat 5'te tarafıma teslim edildi. Montajını şimdi yaptım ve sorunu yaşadığım zaman konuyu açtım.

Yanlış anlaşılma var sanırım, sorun sadece Riot oyunlarında oluyor.

FurMark ve OCCT testleri temiz, atılan programdaki test sonucu da temiz çıktı. Dual boot olarak Arch Linux var, onda da denedim onda da sorun yok.

Bu oyun sırası canlı mı oluyor yoksa oyun sırası alınan ekran görüntü ve videolarında mı mevcut? Eğer ilki ise driver problemi olabilir veya kart donanımsal arızalıdır. Eğer ikinci ise hardware video accelaration, codec sorunu var. Bu çok büyütülecek bir şey değil.

Bu oyun sırası canlı mı oluyor yoksa oyun sırası alınan ekran görüntü ve videolarında mı mevcut? Eğer ilki ise driver problemi olabilir veya kart donanımsal arızalıdır. Eğer ikinci ise hardware video accelaration, codec sorunu var. Bu çok büyütülecek bir şey değil.

İlk başta oyun sırasında Alt Tab attığımda bir 20 30 kere oluştu. Daha sonra oyunu Borderless'a çektim ve sorun 5dk boyunca aralıksız devam etti. Dediğim gibi diğer oyunlarda bir problem olmadı şu ana kadar.
Oyun sırasında aldığım videolar ve ekran görüntülerinde de bu artifactler mevcut.
Dediğim gibi League of Legends'da FSR, VSR ve AFMF2 kapattığımda bu sorun ortadan kalktı. Oyun bağlamında oluşan bir sorun mu diye sormak istedim. Driver kaynaklı ise de stable bir driver önerisi istemek için açmıştım konuyu.
10'ar dakika boyunca Assetto Corsa'da ve Assetto Corsa competitizone'da durdum. O zaman da yaşamam gerekirdi düz mantık gidersek.

Bu tür şeyler genellikle kartın donanımsal olarak sorunlu olduğuna işaret eder. Ama Vulkan Memtest'in Pass olması ilginç. Daha uzun test yapmanı tavsiye ederim.

Bende de Sapphire Pure RX 9060 XT 16 GB var. FurMark veya OCCT testlerinde böyle sorunlar yok. Gerçi ben Linux kullanıyorum ama çok bir farkı olmaz. Test amaçlı USB'ye CachyOS kurup oradan FurMark test edebilirsin. Eğer Linux'te bu problem olmazsa ama Windows'ta oluyorsa en azından donanımsal olmadığına dair bir kanıt olur.

İlk günden böyle bir şey yapıyorsa bence iade et hiç uğraşma. Ama muhtemelen aldığın yer servis raporu isteyecek, 1 ay sürecek.

Hepsiburada'dan Hepsiburada satıcısından aldım. Kullandığınız sürücü sürümü nedir? Son sürüm ile yaşıyorum bu sorunu çünkü.

Son düzenleme:
Hepsiburada'dan Hepsiburada satıcısından aldım. Kullandığınız sürücü sürümü nedir? Son sürüm ile yaşıyorum bu sorunu çünkü.
Dediğim gibi Linux kullanıyorum ben. Linux 6.18.6-arch1-1 ve Mesa 25.3.3-arch1.3. Kartta aldığımdan beri hiçbir sorun yok (donanımsal olarak)

Sizin sorun donanımsal gibi maalesef. Klasik VRAM artifactleri var.

Ya da farkına varmadan memory overclock vs yaptınız. Veya eski karttan kalma overclock bu karta yazıldı vs. Benim bu konularda çok bilgim yok maalesef daha yardımcı olamayacağım.

Ama muhtemelen aldığın yer servis raporu isteyecek, 1 ay sürecek.
Yeni aldıysa 14 günlük cayma hakkını kullanabilir bence.

İlk başta oyun sırasında Alt Tab attığımda bir 20 30 kere oluştu. Daha sonra oyunu Borderless'a çektim ve sorun 5dk boyunca aralıksız devam etti. Dediğim gibi diğer oyunlarda bir problem olmadı şu ana kadar.
Oyun sırasında aldığım videolar ve ekran görüntülerinde de bu artifactler mevcut.
Dediğim gibi League of Legends'da FSR, VSR ve AFMF2 kapattığımda bu sorun ortadan kalktı. Oyun bağlamında oluşan bir sorun mu diye sormak istedim. Driver kaynaklı ise de stable bir driver önerisi istemek için açmıştım konuyu.
10'ar dakika boyunca Assetto Corsa'da ve Assetto Corsa competitizone'da durdum. O zaman da yaşamam gerekirdi düz mantık gidersek.

İlk mesajımda dediklerimi (DDU, MPO) denediniz mi?

Kart bugün saat 5'te tarafıma teslim edildi. Montajını şimdi yaptım ve sorunu yaşadığım zaman konuyu açtım.

Dediğim gibi Linux kullanıyorum ben. Linux 6.18.6-Arch1-1 ve mesa 25.3.3-Arch1.3. kartta aldığımdan beri hiçbir sorun yok (donanımsal olarak)

Sizin sorun donanımsal gibi maalesef. Klasik VRAM artifactleri var.

Ya da farkına varmadan Memory overclock vs yaptınız. Veya eski karttan kalma overclock bu karta yazıldı vs. benim bu konularda çok bilgim yok maalesef daha yardımcı olamayacağım.

Artefakt artık az oluyor mesela artefakt aldığım tek oyun Minecraft oldu benim +1.000'i geçince geri kalan oyunlarda oyun motoru artefakt verdirmek yerine GPU'yu ECC'e düşürüyor ve oyun motoru kilitleniyor modern oyunlarda genellikle.

Sorun bence de donanımsal veya OC yüzünden olabilir önceden kalan hazır bir profil var mııydı? OC yaptığınız.

Artefakt artık az oluyor mesela artefakt aldığım tek oyun Minecraft oldu benim +1.000'i geçince geri kalan oyunlarda oyun motoru artefakt verdirmek yerine GPU'yu ECC'e düşürüyor ve oyun motoru kilitleniyor modern oyunlarda genellikle.

Sorun bence de donanımsal veya OC yüzünden olabilir önceden kalan hazır bir profil var mııydı? OC yaptığınız.

Ben OC yapmadım, kart stok olarak OC'li geliyor. Kutuda OC ibaresi vardı zaten. Ancak dediğim gibi Riot oyunları hariç sorun yaşamıyorum.

Yeni aldıysa 14 günlük cayma hakkını kullanabilir bence.

İlk mesajımda dediklerimi (DDU, MPO) denediniz mi?

Şu an bir sorunum yok, League of Legends'da da bir problem yaşamıyorum. Eğer yine de yap diyorsanız tabii ki yapayım ancak bir problem yok gibi duruyor.

Şu an bir sorunum yok, League of Legends'da da bir problem yaşamıyorum. Eğer yine de yap diyorsanız tabii ki yapayım ancak bir problem yok gibi duruyor.
Ben olsam iade/değişim hakkımı kullanırdım, pek hayra alamet durmuyor çünkü kart. Donanımsal bir soruna benziyor.

Az önce League of Legends'a girip AMD Software'nin Layout'unu açtım. Orada arka planda yine oluştu artifactler. 25.12.1 kullanarak tekrar deneyeceğim.