Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Furkan Borak

Uzman
Arkadaşlar selam, RX 6650 XT kartım, Ryzen 5 5600 RAM 32 GB işlemcim var. LoL vs. diğer oyunları sorunsuz oynuyordum, onu satıp RX 570 aldım idareten. LoL'de FPS düşükte olsa da oynatıyordu. Yani drop vs. olmuyordu, oyunun son anları hariç kasma da yoktu. Bugün RX 9060 XT geldi, kart muazzam ama sık sık donuyor, yani 5-10 saniye de bir ekran takılıyor. Oyunlarda FPS çok düşük. GTA 5 ve Apex Legends'de hiçbir sıkıntı yok onlarda da başta takılıyordu ama düzeldi. Fakat CS'de, LoL'de asla düzelmiyor. 30-40 FPS'lere bile düştü FPS yani, yardım edin ne olur.

Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile sürücü temizliği yaptın mı kart değiştirirken? Anladığım kadarıyla bir sürü farklı ekran kartı kullanmışsın, DDU ile temiz kurulum güzel olur.

Darboğaz yapıyor olabilir grafikleri fulleyin.
Darboğazdan olsa birkaç saniyelik ekran donmaları olmazdı diye düşünüyorum.

Çözüm
Sıfır kart.

Hocam RX 6650 XT kullanırken driver indirdim silmedim, RX570 kullanırken hiç açmadım, şimdi 9060 XT aldım, driveri indirmedim. Olanı açmaya çalıştım açılmadı, ben de hiçbir şey silmeden direkt yenisini indirip kurdum, o yüzden olabilir mi?

AMD Radeon uygulamasından Radeon chill, düşük gecikme gibi ayarlar kapatın. AMD Radeon default ayarlarda Freesync açık olması yeterli. Düzelmezse sürücülerini bir kontrol et. Aygıt yöneticisinde güncel olmayan bir sürücü kalmasın. BIOS'tan EXPO kapatıp manuel RAM hızı gir. (RAM'in kaç MHz ise) BIOS sürümünü kontrol et, güncel değilse güncelle. Ekran kartı sürücünü DDU ile sil tekrar kur, genelde direkt işe yarar. Mouse polling rate 4k 8k olmasın, o da stutter yaşatır. 1k olarak ayarlayabilirsin.

CS çok optimize bir oyun değil; FPS sınırlaması (monitör hertz değeri -5) + Freesync açık + V-Sync kapalı test etmende fayda var. Test edilen oyun sayısını arttırmalısın. Çoğu iyi ise donanımı suçlamana gerek kalmaz. Yoksa RAM ve ekran kartı şüphesi ile başlarsın.

DDU ile sürücü temizliği yaptın mı kart değiştirirken? Anladığım kadarıyla bir sürü farklı ekran kartı kullanmışsın, DDU ile temiz kurulum güzel olur.

Darboğazdan olsa birkaç saniyelik ekran donmaları olmazdı diye düşünüyorum.

En yeni sürücüyü kurmuştur zaten arkadaş diye düşündüm elemiştim kafadan haklısınız.

Sıfır kart.

Hocam RX 6650 XT kullanırken driver indirdim silmedim, RX570 kullanırken hiç açmadım, şimdi 9060XT aldım driveri indirmedim olanı açmaya çalıştım açılmadı bende hiçbir şey silmeden direkt yenisini indirip kurdum o yüzden olabilir mi?
İyice karman çorman olmuş ortalık.

Sıfır kart.

Hocam RX 6650 XT kullanırken driver indirdim silmedim, RX570 kullanırken hiç açmadım, şimdi 9060XT aldım driveri indirmedim olanı açmaya çalıştım açılmadı bende hiçbir şey silmeden direkt yenisini indirip kurdum o yüzden olabilir mi?

DDU'yu güvenli modda açın normal açarsanız bazen dosyaları silemiyor kalıntı olarak kalıyor.

Kartı daha stabil hale getirmek için undervolt yapabilirsiniz.

Bu arada eğer olmazsa format da atabilirsin.
Ben kart değiştirdiğimde GTA'da donuyordu. Sonra DDU ile silmiştim ama ona rağmen donuyordu. Format atıp driver kurduğumda düzelmişti.
Tabii bu diğerlerine göre uzak çaren olsun. Bilgiler vs. varsa.