YouTube veya internette gezerken böyle oluyor. Sistemi bugün teslim aldım. Bu neden oluyor olabilir? Daha önce de buna benzer hataları 4060 sistemde almıştık.
  • Intel Core i5 14400F 2.5GHz 20 MB önbellek 10 çekirdek 1700 10nm tray işlemci.
  • Gigabyte H610M h V2 5600MHz DDR5 soket 1700 M.2 USB 3.2 HDMI D-Sub mATX anakart.
  • Kingston 16 GB Beast EXPO 6000MHz CL36 DDR5 Single kit RAM.
  • Intel Arc B580 12 GB GDDR6 192bit limited Edition ekran kartı.
  • Vento VG3400s RGB tempered glass USB 3.0 mesh ATX mid Tower kasa + FSP 650W 80Plus PSU.
  • FSP NC3 siyah 12cm ARGB 4 bakır borulu hava soğutucu.
  • Kioxia Exceria G2 1TB NVMe M.2 SSD (2100 MB okuma / 1700 MB yazma DRAM)
05439F9A-7D8B-4152-9146-B597A8FCCCFF.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğin gibi daha önce 4060 sistemde de benzer hatalar yaşandıysa, iki olasılık ön plana çıkıyor: ya monitör ya da monitör kablosu (HDMI/DisplayPort) sorun çıkarıyor. Başka monitör bağlayarak test etmelisin bence. Eğer başkasında olmuyorsa sorunun monitör kaynaklıdır. Düşük bir ihtimal da ekran kartı arızası demektir.

Bahsettiğin gibi daha önce 4060 sistemde de benzer hatalar yaşandıysa, iki olasılık ön plana çıkıyor: Ya monitör ya da monitör kablosu (HDMI/DisplayPort) sorun çıkarıyor. Başka monitör bağlayarak test etmelisin bence. Eğer başkasında olmuyorsa sorunun monitör kaynaklıdır. Düşük bir ihtimal da ekran kartı arızası demektir.

Monitor de bugün geldi hocam yeni. Sorunu çözdüm Arc B580'i güncelledim ve sorunum düzeldi aynı zamanda işlemci de ve Windows da güncelledim sorun düzeldi.

Sistemi satıp iade etmeye çalışacağım 4 saatdir saçma sapan şeyler ile uğraşıyorum. Düzeldi sandım yine arada bir çıkıyor arada RAM'leri 4800 MHz'den yukarı çekemiyorum bir türlü XMP açmama rağmen.

Meğer anakart o kadar destekliyormuş @stormhawks47

Öyle bir anakart almışım ki ne RGB desteği mevcut adamakıllı ne RAM hızı ne ek SSD slotu bu nasıl bir şeymiş yahu elime para geçer geçmez değiştirmeye çalışacağım.

Son düzenleme:
Bir anda gaza gelip sistemi satacağım vs dedim ama aslında sorun hep anakartmış ona üzüldüm neyse şu an tek sorun benim için şu karıncalanma sorunu. Dediğiniz donanım hızlandırmalı GPU'yu kapattım BIOS ve driverlar da Full güncel hocam. Umarm düzelir.

25K ya aldım itopya dan.

İade etsen aynı fiyata alamıyon şu an bu sistemi yine. Sorunlar devam ederse götür mağazaya onlar ilgilensin sen uğraşma çok, hepsini video ve resim çek gösterirsin onlara.

Hocam aslında iadelik bir şey yok bence. Anakart aşırı giriş seviye olduğundan ben RGB'ler bozuk sandım bir de MHz olayı da aynı şekilde tilt etti meğer ikisi de anakartın giriş seviyesi olmasındanmış.

Şu an tek sorun karıncalanma sorunu bakalım devam edecek mi umarım etmez sizce iade etmeye gerek var mı?

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/241598/intel-arc-b580-graphics/downloads.html eğer son sürüm kurulu ise önceki sürüm yüklemeyi dene belki düzelir. Düzelmezse İtopya ile görüş karıncalanma sorununu anlat ilgilensinler iade etme bence.

Intel'in önceki sürümü yüklüydü o yüzden yeniye gücnelledim yeni güncelleme yapınca sorun düzeldi gibi zaten yukarıda da yazdım daha da azaldı yaklaşık 1 saatdir de vs olmuyor. BIOS güncelleyip senin dediğin ayarı kapattıktan sonra hiç olmadı.

1743875924557.webp

https://www.intel.com/content/www/us/en/products/sku/241598/intel-arc-b580-graphics/downloads.html eğer son sürüm kurulu ise önceki sürüm yüklemeyi dene belki düzelir. Düzelmezse İtopya ile görüş karıncalanma sorununu anlat ilgilensinler iade etme bence.

Bu sorun daha önce de başıma geldi hocam. Yazılımdan kaynaklı dedielr donanımsal değilmiş ama neden oluyor bilmiyorum önceki sistemde 12400F ve 4060 vardı. Sonradan düzellmişti ama nasıl hatırlamıyorum.

Ekran kartının yazılmını direkt sana attığım görselden yaptım bu arada.