Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ecuetos

Çalışkan
Merhaba. Recep Baltaş'ın bir videosuna denk geldim ve bu viodeyu referans alarak bu işlemi yapmak istiyorum. Öncelikle birkaç soru sormak istiyorum.

Aktarım yapacağım eski diskimin içinde Windows, bilgisayarın tüm yazılım dosyaları, NVIDIA sürücüleri ve bilgisayarın ana yapı taşı dediğimiz sürücüler bulunuyor. Bunların tamamını yeni aldığım M.2 SSD içerisine aktarmak ve sonrasında eski kullandığım SSD'yi formatlamak istiyorum. Bu videoyu referans alarak bu işlemlerin tamamını sorunsuz yapabilirim değil mi?

Sadece Windows değil, tüm C diskindeki dosyalar ve sürücüler yeni SSD'ye kopyalanıyor ve sorunsuz şekilde eskisi gibi kullanım yapacağım?

Klonlamadan sonra ekstra yapmam gereken bir şey var mı? Yardımcı olursanız çok sevinirim. Teşekkürler. @Recep Baltaş

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Klonlama işleminde sürücüleriniz de kopyalanır. Çünkü onlar da sistem dosyaları içinde yer alır. Ancak klonlanan disk farklı bir donanıma sahip başka bir bilgisayara takılacaksa, eski sürücüler uyumsuz olabilir. Siz aynı anakarta taktığınız için bir problem yok.
Verdiğim yöntemle olması lazımdı. Kaldı ki niye dosyaları sildiniz anlamadım. Hepsi yerinde duruyordu. Windows’un açılmaması dosyaların silindiği anlamına gelmez.

Bir de sistem klonlanan diskle açıldı değil mi bir defa? İkincide mi sorun oldu?

Verdiğim yöntemle olması lazımdı. Kaldı ki niye dosyaları sildiniz anlamadım. Hepsi yerinde duruyordu. Windows’un açılmaması dosyaların silindiği anlamına gelmez.

Bir de sistem klonlanan diskle açıldı değil mi bir defa? İkincide mi sorun oldu?
Bilgisayarı ilk kapatıp açtığımda herhangi bir problem olmadı. Ama yeni SSD eski olana göre yaklaşık 5-6 kat hızlı olmasına rağmen ben o hızı gözlemleyemedim. Nasıl oluyor bilmiyorum ama eski SSD'yi formatladığımda bilgisayarı yeniden başlattım ve mavi ekran aldım. Söylenen talimatlara ve hatta youtube'da olan videoya da baktım fakat hiçbir sonuç alamadım malesef. En sonunda ben de dayanamayıp format attım. Gerçekten üzüldüm böyle olmasına ama kısmet böyleymiş. Elinize sağlık her şey için çok teşekkür ederim