thinkingvoice

Gelişen
Merhaba, TurkNet ama TT altyapısını kullanıyorum. 100 Mbps idi netim, biraz fiyat farkı ödeyerek 1000 Mbps internete yükselttim paketi. Bunu desteklesin diye de; TP-Link Archer AX55 ürünü satın aldım ama VLAN 35 ayarından tutun eski modem Mac klonlamasına kadar her şeyi yaptım. İnternet gelmedi. TP-Link'i arıyorum çağrı merkezi ise bana "sizin girdiğiniz modem bilgileri yanlıştır yoksa bağlanır" diyor Türk Telekom ekipleri geldi eve WI-FI6 destekli modem takıp gittiler başka modem kullanamazsın izin vermez diyor. İnternette bunu yapabilenler var, nasıl kullanamam! Yapacak bir şey yok dediler gittiler. TT modemleri çok dandik kendi aldığım modemi kullanmak istiyorum. İade hakkım dolmasın diye yeni routerı iade ettim. Ama eğer bir yolu var yardımcı oluruz derseniz tekrar satın alacağım. Desteklerinizi rica ediyorum.

TurkNet zaten bu konuda gram destek dahi olmuyor. Tek yaptığı şey sinyaliniz normal internetiniz geliyor sorun yok diyerek destek taleplerimi kapatıyor. Açıklıyorum yeni aldığım routera internet gelmiyor bu yüzden eskiyi taktım internet sinyali bu sebeple var yeni router takınca yok! Talebime yardımcı olun diyorum, oralı olmuyorlar. Cinnet sebebi.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kusura bakmayın ama ben bu foruma belki yardımcı olmuşlardır diye bir ümitle her gün açıp bakıyorum, ümitleniyorum. Ama sürekli aynı şeyleri görünce ister istemez sinirleniyorum. Yazdıklarımı okuyarak cevap verseydin. Üslupla alakalı sorunumuz olmazdı. Sürekli VLAN ID veya PPPoE spamlamadığınız için böyle karşılık vermem gerekti. Amacımız elbet birbirimize yardımcı olmak ama bu şekilde dalga geçer gibi oluyor. Teşekkürler.

Elle girdim mtu ayarı da dediğiniz gibi sorun aynı maalesef.

Vallahi bende çözüm kalmadı kullanıcı adı şifre doğru, VLAN doğru, mtu doğru, Mac clonlama yapabiliyor musun onu dene onun dışında aklıma gelen bir şey kalmadı.

Kusura bakmayın ama ben bu foruma belki yardımcı olmuşlardır diye bir ümitle her gün açıp bakıyorum, ümitleniyorum. Ama sürekli aynı şeyleri görünce ister istemez sinirleniyorum. Yazdıklarımı okuyarak cevap verseydin. Üslupla alakalı sorunumuz olmazdı. Sürekli VLAN ID veya PPPoE spamlamadığınız için böyle karşılık vermem gerekti. Amacımız elbet birbirimize yardımcı olmak ama bu şekilde dalga geçer gibi oluyor. Teşekkürler.

Elle girdim mtu ayarı da dediğiniz gibi sorun aynı maalesef.

PPPoE bağlantısı mı başarısız oluyor yoksa saçma bir IP alıp internete mi çıkamıyorsunuz?

Merhabalar VLAN ID 35 olmuyorsa, türk telekomun verdiği modemin arayüzüne girip onun ID sine bakın sonra kendi modeminizin VLAN ID'sine onu yazın. Bende aynı sorunu yaşıyordum bu şekilde oldu.