₺22.000 bir kişi için gayet iyi bir maaş. Bu arada ek olarak asgari maaşa verilen vergi imtiyazlarının da kaldırılması lazım asıl sıkıntı bu. Asgari maaş alanı niye umursuyorsunuz. Gençseniz gideceksin paylaşımlı evde 3-4 kişi yaşayacaksınız zaten. 40 yaşına gelmiş hala asgari maaş alan adamlar ise kendileri düşünsünler bu ülkeyi o duruma onlar getirdi.

Bu ülkenin Aralık ayı açlık sınırı 23 K. Bence kafa bulacak başka birisi arayın, hiç hoş değil çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizle bazı düşüncelerimiz uyuşmasa da realist bakış açısını sevip saygı duyduğum bir üyeydiniz. Bu söylediğiniz ironi mi yoksa. Ciddi mi ona göre cevap vereceğim hocam?

Babadan zenginler dostum bunlar ondan işçi kesimini düşünmezler ben oturduğum yerden çalışıyorum zoruma gidiyor. Bu arada keşke para yerine alım gücu artsa maaş 1K olsun yeter ki alım gücü olsun paramızın.

₺22.000 bir kişi için gayet iyi bir maaş. Bu arada ek olarak asgari maaşa verilen vergi imtiyazlarının da kaldırılması lazım asıl sıkıntı bu. Asgari maaş alanı niye umursuyorsunuz. Gençseniz gideceksin paylaşımlı evde 3-4 kişi yaşayacaksınız zaten. 40 yaşına gelmiş hala asgari maaş alan adamlar ise kendileri düşünsünler bu ülkeyi o duruma onlar getirdi.
Onlar şu an isyan ediyorlar hocam. 20 yıldır oy verdikleri ZugaBuga Partisi'nin yeni yıl için açıkladığı asgari ücret kabul edilemezmiş. ZugaBuga Partisi üyeliklerini sildireceklermiş sırf bu yüzden. Nankörlüğün böylesi işte hocam.

Babadan zenginler dostum bunlar ondan işçi kesimini düşünmezler ben oturduğum yerden çalışıyorum zoruma gidiyor. Bu arada keşke para yerine alım gücu artsa maaş 1K olsun yeter ki alım gücü olsun paramızın.
Aslında bildiğime göre kendisi Çevre Mühendisi ve maddi olarak normal seviyede bir insan. İtalya'ya gidecekti eğer gittiyse belki ondan dolayı böyle bir yorum yapmıştır. Gurbetçilerin genel olarak çoğu savunuyor bu durumu. Bilmiyorum şaşırttı beni.

Bu ülkenin Aralık ayı açlık sınırı 23 K. Bence kafa bulacak başka birisi arayın, hiç hoş değil çünkü.
Sizle bazı düşüncelerimiz uyuşmasa da realist bakış açısını sevip saygı duyduğum bir üyeydiniz. Bu söylediğiniz ironi mi yoksa. Ciddi mi ona göre cevap vereceğim hocam?

Açlık sınırı 4 kişilik bir aile için hesaplanır. Ben ne demişim bir kişi için gayet yeterli. Bana bir kişiye bu paranın yeterli olmadığını iddia edemezsiniz kimse kusura bakmasın. Kalifiye olmayan bir adam için gayet yeterli.

Asgari maaş bütün dünyada kalifiye olmayan insanların yaptığı geçici olarak yapılan kasiyerlik, garsonluk vb. işler için verilir ve bu işleri yapanlar ben bu mesleği yaparak hayatımın sonuna kadar rahat bir şekilde yaşayabilirim diye düşünmez. Öğrenci mezun olana kadar çalışır, kısa süre işsiz kalan başka bir iş bulana kadar çalışır ve bunun karşılığında maaş alınır.

Sen asgari maaşa her sene böyle kallavi zam yaparsan bütün ekonomik dengeleri oynatırsın zaten tam olarak bu sebepten lise mezunu eleman kasiyerlik yaparak ₺22.000 alır iken 4 sene çok iyi bir okulda mimarlık okuyan insanlar ₺25.000 alacak.

Aslında bildiğime göre kendisi Çevre Mühendisi ve maddi olarak normal seviyede bir insan. İtalya'ya gidecekti eğer gittiyse belki ondan dolayı böyle bir yorum yapmıştır. Gurbetçilerin genel olarak çoğu savunuyor bu durumu. Bilmiyorum şaşırttı beni.

Evet İtalya'ya gittim ama bunun fikirlerim ile alakası yok. Asgari maaş 4 kişilik bir aileye yetmek zorunda değil. Hiçbir yerde öyle değil zaten.

Kira, fatura ödemediğiniz aile evinden ve konfor alanınızdan bir çıkın bakalım asgari ücretle ne yapabiliyorsunuz?
Tabii. 5 sene Görükle'de yaşadığım evin şu an giriş kirası ₺10.000. Al bir ev arkadaşı sana kaldı ₺17.000. Gayet hayatta kalabileceğiniz bir miktar. Bu para ile geçinirken bir yandan okulunuzu okursunuz mesleğinizi edinirsiniz sonra da iyi bir işe geçip yolunuza devam edersiniz.