Aslında bildiğime göre kendisi çevre mühendisi ve maddi olarak normal seviyede bir insan. İtalya'ya gidecekti eğer gittiyse belki ondan dolayı böyle bir yorum yapmıştır. Gurbetçilerin genel olarak çoğu savunuyor bu durumu. Bilmiyorum şaşırttı beni.

Bu ülke ne kadar batarsa gürbetcinin işine gelir. Almanya'da yaşayan amcam buraya gelince kıyafet falan alıyor 5 - 6 ülkenin durumu kötü olmasa 1 tane zor alırdı. Belli zaten dostum asgari almayan herkes konuya atlıyor bende almıyorum ama zoruma gidiyor insanların zor duruma düşmesi.

Bu ülke ne kadar batarsa gürbetcinin işine gelir. Almanya'da yaşayan amcam buraya gelince kıyafet falan alıyor 5 - 6 ülkenin durumu kötü olmasa 1 tane zor alırdı. Belli zaten dostum asgari almayan herkes konuya atlıyor bende almıyorum ama zoruma gidiyor insanların zor duruma düşmesi.

Ben 5 sene boyunca okurken asgari maaş alıp okudum hocam. Emin ol senden daha bilgiliyimdir bu konuda. 18-22 yaş birisinde birisi için asgari maaş gayet yeterli bir para. Asıl sorulması gereken neden 40 yaşında gelmiş 20 yıldır iş hayatında olan insanlarda bu maaşa mahkum ediliyor.

Gayet de yetiyor. 2025 Eylül'ünde eve çıkacağım. Asgariden az bir gelirim olacak büyük ihtimal de yetecek.

Tamam dostum o zmaan 2025 Ocağın 1 de inşallah seni İstanbul'da güzel bir eve sokalım iyi sosyaller.

Ben 5 sene boyunca okurken asgari maaş alıp okudum hocam. Emin ol senden daha bilgiliyimdir bu konuda. 18-22 yaş birisinde birisi için asgari maaş gayet yeterli bir para. Asıl sorulması gereken neden 40 yaşında gelmiş 20 yıldır iş hayatında olan insanlarda bu maaşa mahkum ediliyor.
21 yaşındayım yetmiyor.

@Blackraven, Bu halka reva görülen hayatta kalmak mı peki? Biz burada asgari ücret çok yüksek olsun asgari ücretli en iyi evi arabayı alsın filan demiyoruz ki. En düşük kiraların dediğiniz gibi 10K olduğu, et kilosunun 600 lira olduğu bir ülkede elbette 22K asgari ücret az. Avrupa'da siz de bilirsiniz asgari ücretli bir insanın yaşam şartları, alım gücü ile bizim asgari ücretlimiz arasındaki durum aynı mı?
Bence son seçimlerde halka olan öfkenizden dolayı böyle bir yorum yapıyorsunuz. Size yakıştıramadım. AKP'liler gibi konuşuyorsunuz...

@Blackraven @Winner şunu atıp gidiyorum ben daha da bir şey yazmıyorum.

1735214906401.webp

Türkiye'nin her yerini Anadolu veya yaşadığı köy gibi sanıyorlar herhalde. Yazık gerçekten şimdi bu yazdığıma sende oraya git buraya git o zaman yazarlar. Bu nesilden bir şey olacağını bekleyende kabahat, dedelerinden daha gerici olmayı başarmışlar tebrik ederiz.
Ben bu kazandığım iyi meblağ ile buna muhalefet ediyorken asgari ücretli insanları düşünme onlar da ses çıkarmasın diyorlar vay arkadaş.

Günlük 1 kilo ekmek en az 3 kilo meyve( pahalı olsun diye ithal muzdan hesapladım) üstüne 16₺'den yarım kilo makarnaya falan denk geliyor bu hesap kalem kalem bakınca. Günde 5-6 kilo gıda tüketen bir titanın ihtiyaç listesi bu sanırım.

Türkiye'nin her yerini Anadolu veya yaşadığı köy gibi sanıyorlar herhalde. Yazık gerçekten şimdi bu yazdığıma sende oraya git buraya git o zaman yazarlar. Bu nesilden bir şey olacağını bekleyende kabahat, dedelerinden daha gerici olmayı başarmışlar tebrik ederiz.

Yoo zaten asgari ücretin bölgesel olması gerektiğini savunuyorum ama eğer mevcut durumda asgari ücret bölgesel değil ise sende asgari ücrete çalışıp dünyanın en kabalık ve turistik şehirlerinden birinde asgari ücret alarak kendine ev tutup yaşamayı beklememelisin.

Günlük 1 kilo ekmek en az 3 kilo meyve( pahalı olsun diye ithal muzdan hesapladım) üstüne 16₺'den yarım kilo makarnaya falan denk geliyor bu hesap kalem kalem bakınca. Günde 5-6 kilo gıda tüketen bir titanın ihtiyaç listesi bu sanırım.

Ya zaten bende bu parayı alsam bunları almam şahsen sadece ben verilerle konuşuyorum durumun vahim olduğunu göstermeye calısıyorum ama tabii ki keşke bu durumda olmasdık 2016 yılını özlemiyor diyilim.