Kimse burada boş konuşmasın, İstanbul'da yaşıyorum berbat semtlerden olmayan bir semtte akmayan, kokmayan, eşyalı bir bir 1+0 - 1+1 daireler 16 - 17 bin TL'den başlıyor, bunun aidatı, faturası, interneti derken aylık 20'lere geliyor, ve şu an bu kiralar böyle 2 - 3 ay sonra 16 - 17 olan kira 18 - 19 olacak bu sefer de elde sıfır kalacak, bırakın sosyal hayat yaşamak için parayı yemek yiyecek para kalmıyor, ya bu devlet eyalet sistemine geçer İstanbulda saatlik maaşı fazla yapar ya da millet açlıktan sefil kalır, nüfusu yaymayı bilmiyorsan eyalet sistemine geçip iş olanakları yaratmalısın ve insanlara göçü teşvik etmelisin, bu gün çoğu kişi memleketine gidince iş bulamaz masal anlatmasın kimse.
Detaylar
Kim cevapladı?Winner
Üstün
Sadece İstanbul'da böyle. Ankara 5 kat daha ucuz.Kimse burada boş konuşmasın, İstanbul'da yaşıyorum berbat semtlerden olmayan bir semtte akmayan, kokmayan, eşyalı bir bir 1+0 - 1+1 daireler 16 - 17 bin TL'den başlıyor, bunun aidatı, faturası, interneti derken aylık 20'lere geliyor, ve şu an bu kiralar böyle 2 - 3 ay sonra 16 - 17 olan kira 18 - 19 olacak bu sefer de elde sıfır kalacak, bırakın sosyal hayat yaşamak için parayı yemek yiyecek para kalmıyor, ya bu devlet eyalet sistemine geçer İstanbulda saatlik maaşı fazla yapar ya da millet açlıktan sefil kalır, nüfusu yaymayı bilmiyorsan eyalet sistemine geçip iş olanakları yaratmalısın ve insanlara göçü teşvik etmelisin, bu gün çoğu kişi memleketine gidince iş bulamaz masal anlatmasın kimse.
Dostum sen kendini düşünüyorsun sorunumuz o bizde herkesi düşünüyoruz seninde proglemin bu.Empati empati empati.
Blackraven
Üstün
Kimse burada boş konuşmasın, İstanbul'da yaşıyorum berbat semtlerden olmayan bir semtte akmayan, kokmayan, eşyalı bir bir 1+0 - 1+1 daireler 16 - 17 bin TL'den başlıyor, bunun aidatı, faturası, interneti derken aylık 20'lere geliyor, ve şu an bu kiralar böyle 2 - 3 ay sonra 16 - 17 olan kira 18 - 19 olacak bu sefer de elde sıfır kalacak, bırakın sosyal hayat yaşamak için parayı yemek yiyecek para kalmıyor, ya bu devlet eyalet sistemine geçer İstanbulda saatlik maaşı fazla yapar ya da millet açlıktan sefil kalır, nüfusu yaymayı bilmiyorsan eyalet sistemine geçip iş olanakları yaratmalısın ve insanlara göçü teşvik etmelisin, bu gün çoğu kişi memleketine gidince iş bulamaz masal anlatmasın kimse.
Dünyanın en kalabalık, pahalı ve turistik şehirlerinden bir tanesinde asgari maaş ile yaşamayı planlamamakta bir seçenek. Örneğin hiçbir Amerikalı ben minimum wage alıp Manhattan'da yaşamalıyım diye düşünmez ki farkındaysanız orada zaten eyalet sistemi var. Siz niye düşünüyorsunuz ? Ha tabi böyle kozmopolit şehirlerde yaşamak zorunda olan öğrenciler ise asgari maaş alıp aynı evi 4-5 kişi ile paylaşıyorlar. Evet bölgesel sistem konusunda haklısınız ama şu an o sistem olmadığı için herkese İstanbul'u baz alıp zam yapılmasını beklemekte saçmalık.
Hocam orası öyle de İstanbula millet keyfinden göçmüyor şahsen bende İstanbul'da yaşamak istemiyorum kalabalığı çekmek bu kiraları vermek mantıklı değil ancak diğer şehirlerde iş sahası İstanbul gibi değil, millet batıya gelmeyin diyor ancak bir karslı olarak söylüyorum ben memleketimde iş bulamayınca ne yapabilirim? ben karsta iş bulsam 5dk durmam kiralar ucuz, orada geçinmek daha kolay ama adam gibi iş sahası yok.
Amerikalı adam NYC'de Manhattan'da yaşamak zorunda değil ki, iş bulamayacağı eyalet neredeyse yok ve ona göre kendi hayatını seçebiliyor, ben memleketime gitsem iş bulamıyorum nasıl olacak o? kaldı ki bu doğuya özel değil, iç anadoluda bir genç de iş bulamıyor kolay kolay, yatırımlar yapılıyor diyorlar tamamen dümen, fabrika kuruyorlar hop bi tanıdık, oydu buydu memurluktu derken o iş sahası kurulan yerde orada yaşayan yerliye iş kalmıyor, özel sektör zaten bu ülkeyi batıran unsurdur bunun en büyük sorumlusu da devlettir, özel sektör resmen insanlara taştaş geçiyor ve devlet hiçbir düzenleme getirmiyor, nüfusu yayamıyor arkadaşım bu devlet doğruya doğru böyle bir gerçek var.Dünyanın en kalabalık, pahalı ve turistik şehirlerinden bir tanesinde asgari maaş ile yaşamayı planlamamakta bir seçenek. Örneğin hiçbir Amerikalı ben minimum wage alıp Manhattan'da yaşamalıyım diye düşünmez ki farkındaysanız orada zaten eyalet sistemi var. Siz niye düşünüyorsunuz ? Ha tabi böyle kozmopolit şehirlerde yaşamak zorunda olan öğrenciler ise asgari maaş alıp aynı evi 4-5 kişi ile paylaşıyorlar. Evet bölgesel sistem konusunda haklısınız ama şu an o sistem olmadığı için herkese İstanbul'u baz alıp zam yapılmasını beklemekte saçmalık.
Son düzenleme:
Sye
Uzman
Ne kadar Ankara'da ? Şu an Ankara'da tek yaşıyorum faturalarım ve kiram 23'ü geçiyor. Sadece benzine 3K para veriyorum.
21 yıl da Antalya'da yaşadım eskiden kaldığım ailemin evinin yakınında bir yerde kalacak olsam kiralar 40-45K'dan aşağı değil.
Ailenin cebine koyduğu harçlık dışında ne gibi bir gelir giderin varda millete iş vereni düşünmüyorsun diyorsun sen ?
Tamam dostum ama şu an Türkiye'de eyalet sistemi olmadığına göre bu asgari az kalıyor. Benim Türkiye için en büyük hayallerim arasından birisi de eyalet sistemidir ama ona buna bölücü diyenlerin olduğu bir yerde eyalet gibi bir karar alınır mı sence ? O öyle bu böyle olsun deyip böyle yazman çok saçma.Dünyanın en kalabalık, pahalı ve turistik şehirlerinden bir tanesinde asgari maaş ile yaşamayı planlamamakta bir seçenek. Örneğin hiçbir Amerikalı ben minimum wage alıp Manhattan'da yaşamalıyım diye düşünmez ki farkındaysanız orada zaten eyalet sistemi var. Siz niye düşünüyorsunuz ? Ha tabi böyle kozmopolit şehirlerde yaşamak zorunda olan öğrenciler ise asgari maaş alıp aynı evi 4-5 kişi ile paylaşıyorlar. Evet bölgesel sistem konusunda haklısınız ama şu an o sistem olmadığı için herkese İstanbul'u baz alıp zam yapılmasını beklemekte saçmalık.
Winner
Üstün
Hayır bir gelirim yok. Ama işvereni düşünen yok bu ülkede bu doğru.Ne kadar Ankara'da ? Şu an Ankara'da tek yaşıyorum faturalarım ve kiram 23'ü geçiyor. Sadece benzine 3K para veriyorum.
21 yıl da Antalya'da yaşadım eskiden kaldığım ailemin evinin yakınında bir yerde kalacak olsam kiralar 40-45K'dan aşağı değil.
Ailenin cebine koyduğu harçlık dışında ne gibi bir gelir giderin varda millete iş vereni düşünmüyorsun diyorsun sen ?
Tamam dostum ama şu an Türkiye'de eyalet sistemi olmadığına göre bu asgari az kalıyor. Benim Türkiye için en büyük hayallerim arasından birisi de eyalet sistemidir ama ona buna bölücü diyenlerin olduğu bir yerde eyalet gibi bir karar alınır mı sence ? O öyle bu böyle olsun deyip böyle yazman çok saçma.
İşte tam olarak da mesele bu halk yozlaşmış, Amerika'da Çin mahallesi o mahallesi bu mahallesi var Amerika bölündü mü? yıkıldı mı? kaldı ki bölücülük isteyenlerin çoğu eyalet sistemi gelince daha da iyimser bakacaktır ülkeye, çünkü her eyaletin kendine göre yaşam tarzı, kuralları olunca halk kendini daha iyi hisseder ve ülkesini benimser, onu da geçtim en kötü senaryoda böyle bir durum yaşansa TSK bu duruma karşı koyamayacak kadar güçsüz bir ordu mu? caydırıcı cezalar ve ekonomik refah olduğu zaman çoğu kişi bölücülüğe falan da yanaşmaz, aralarında tabii bu şekilde düşünenler olur uygulamaya geçerse verirsin müebbeti oturur yerine.ona buna bölücü diyenlerin olduğu bir yerde eyalet gibi bir karar alınır mı sence ?
Son düzenleyen: Moderatör:
Blackraven
Üstün
Ne kadar Ankara'da ? Şu an Ankara'da tek yaşıyorum faturalarım ve kiram 23'ü geçiyor. Sadece benzine 3K para veriyorum.
Tamam dostum ama şu an Türkiye'de eyalet sistemi olmadığına göre bu asgari az kalıyor. Benim Türkiye için en büyük hayallerim arasından birisi de eyalet sistemidir ama ona buna bölücü diyenlerin olduğu bir yerde eyalet gibi bir karar alınır mı sence ? O öyle bu böyle olsun deyip böyle yazman çok saçma.
Asgari az kalmıyor. Asgarinin yettiği yere gidersen gayet yeterli olur. Bakın tekrar söylüyorum asgari maaş sizin hayat kurmanız için değildir. Araba alıp, kendinize ev kiralamanızı sağlamak zorunda değildir. Sallıyorum üniveresite okurken girersiniz asgari maaş bir işe çalışırken okursunuz ya da part-time girerek o asgariye oranlı para alır ve eğitiminizi tamamlarsınız, bir kursa girip mesleğinizi elinize alırsınız ya da kendi sektörünüzden bir iş beklerken boş durmamak için girip çalışırsınız. Asgari maaşlı işin seviyesi budur. Sizi 65 yaşına kadar yaşatacak ve bir gelecek, aile kurmanızı sağlayacak bir limit değildir. Sizin bu noktadan sonra tepki vermeniz gereken yer hükümet değil patronunuzdur. Gidecekseniz bu asgari bana yetmiyor ben 25-26 istiyorum diyeceksiniz. Eğer 22'ye cidden hayatta kalınamıyorsa başka kimse o işe talip olmaz ve istediğiniz maaşı alırsınız.
Evet 40 yaşındakiler belirledi. tam 22 yıl önce 18 yaşındalardı ama yıllarca hiçbir şey yapmadılar. Şimdi ise onların çocukları 18 yaşına geldi bak adam nasıl sallanıyor olduğu yerde acaba neden ? Şu an 40-50 yaşında olan insanlar Erdoğan'ın yağma döneminde bu ülkenin balını kaymağını yedi sindirdiler malını mülkünü yaptılar şimdi siz burada asgari şu kadar olsun bu kadar olsun diye birbirinizi yiyorsunuz. İnsan olmamak normal bir durum sonuçta insan ne olarak doğacağını seçemiyor ama insan olmaya çalışmak bir erdemdir bilginize.
Asgari az kalmıyor. Asgarinin yettiği yere gidersen gayet yeterli olur. Bakın tekrar söylüyorum asgari maaş sizin hayat kurmanız için değildir. Araba alıp, kendinize ev kiralamanızı sağlamak zorunda değildir. Sallıyorum üniveresite okurken girersiniz asgari maaş bir işe çalışırken okursunuz ya da part-time girerek o asgariye oranlı para alır ve eğitiminizi tamamlarsınız, bir kursa girip mesleğinizi elinize alırsınız ya da kendi sektörünüzden bir iş beklerken boş durmamak için girip çalışırsınız. Asgari maaşlı işin seviyesi budur. Sizi 65 yaşına kadar yaşatacak ve bir gelecek, aile kurmanızı sağlayacak bir limit değildir. Sizin bu noktadan sonra tepki vermeniz gereken yer hükümet değil patronunuzdur. Gidecekseniz bu asgari bana yetmiyor ben 25-26 istiyorum diyeceksiniz. Eğer 22'ye cidden hayatta kalınamıyorsa başka kimse o işe talip olmaz ve istediğiniz maaşı alırsınız.
Evet 40 yaşındakiler belirledi. Tam 22 yıl önce 18 yaşındalardı ama yıllarca hiçbir şey yapmadılar. Şimdi ise onların çocukları 18 yaşına geldi bak adam nasıl sallanıyor olduğu yerde acaba neden? Şu an 40-50 yaşında olan insanlar Erdoğan'ın yağma döneminde bu ülkenin balını kaymağını yedi sindirdiler malını mülkünü yaptılar şimdi siz burada asgari şu kadar olsun bu kadar olsun diye birbirinizi yiyorsunuz. İnsan olmamak normal bir durum sonuçta insan ne olarak doğacağını seçemiyor ama insan olmaya çalışmak bir erdemdir bilginize.
Ben 85 doğumluyum 40 yaşındayım ve çoğu arkadaşım başka partilerden tüm yaş grupları derseniz daha doğru olur.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
ASUS A55BM-E anakart ile mavi ekran ve performans sorunu
- yigitminer
-
-