Klasik Nitro saçmalığı. Size tavsiyem Nitro yazılımını tamamen kaldırın. Stok ayarlar ile kullanın. CPU %1-2'ye düşene dek bekleyin. Ardından o yüzde değerleri ile sıcaklık değerlerine bakalım. Muhtemelen sorununuz çözülecektir. Olmazsa yine bakarız. Yardımcı olmaya çalışırız.

Hocam formattan önce de Nitro uygulamasından kontrol etmiştim. Orada 55 değerleri verdi.

Siz tavsiye uygulayın. Göreceksiniz ki düzelecek. Düzelmezse yine bakarız.

Hocam şimdi dediğinizi deneyeceğim ayrıca Acer Care Center ve kendi yüklediğim Intel Killer service uwd sürücüsünü de sildim. O Intel'in yüklettiği Driver'da CPU kullanıyor sürekli onu Windows Update'den bakacağım.

Siz tavsiye uygulayın. Göreceksiniz ki düzelecek. Düzelmezse yine bakarız.

Şu an bu durumda ama çok dalgalanıyor mesela ben screen shota bastığımda %1'di CPU bir anda %11'e çıkmış. Sıcaklıklar da aynı şekilde bir 80 diyor bir 55 diyor. Acaba gerçekten termal macunun orada mı bir sıkıntı var, fakat 2 gün bu sıkıntının ortaya çıkmamasını anlayamıyorum oyun vs. oynadım çünkü. Formattan sonra böyle olmasını garipsiyorum.
1749820757620.webp

Son düzenleme:
Bakın sizin sorununuz arka planda istenilmeyen bir şeylerin çalışıyor olması. Hal böyle olunca sistem yüke biniyor ve ısınıyor. Bunu düzeltmenin bir sürü yolu var. Lakin hiç uğraşmayın. Basın formatı. Makinayı sıfırlayıp sadece oyun için gerekli olanları kurun. Güncellemeleri ve sürücüleri de el ile kurunuz.

Bakın sizin sorununuz arka planda istenilmeyen bir şeylerin çalışıyor olması. Hal böyle olunca sistem yüke biniyor ve ısınıyor. Bunu düzeltmenin bir sürü yolu var. Lakin hiç uğraşmayın. Basın formatı. Makinayı sıfırlayıp sadece oyun için gerekli olanları kurun. Güncellemeleri ve sürücüleri de el ile kurunuz.

Tamam hocam birkaç güne ilk bilgisayarın termal macununu bir daha kontrol edeceğiz (termal macun yerli yerinde mi pumpout olmuş mu her şey yolunda mı vs.) Sonrasında da dediğiniz gibi bir daha format atabilirim. Fakat tekrardan format biraz mantıksız geliyor, çünkü hiçbir ekstra program kurmadım format attıktan sonra bomboştu bilgisayar diyebilirim. Teşekkürler.