Mint. Basit bir masaüstü ortamı olan Cinnamon'la geliyor, kendi GUI uygulamaları var. Ayrıca oldukça kullanıcı dostu Ubuntu tabanını kullanıyor. Flatpak da kurulu geliyor.

AUR'daki çeşitliliği sağlayabiliyor mu hocam Flatpak? Genel olarak yeterli oluyor mu?
Discord, Chrome, Lutris, Heroic Games Launcher, Obs, Vlc ve dahası en güncel paketlerini alıyor. Hiç bir problem yaşamıyorum diyebilirim.

Fark görmezden gelinebilecek kadar küçük. FPS için değil, 1% veya 0.1%'de daha efektif olabiliyor.
Hocam Cachy-kernel ile diğer kerneller arasındaki fark azımsanacak kadar küçük değil.
Genel olarak bu fark render falan alinmadigi surece fark etmiyor. Benim sistemde sebebi nedir bilmem buyuk oynama yapiyor diger dagitimlara gore ama sebebini cozemedir.

Genel olarak bu fark render falan alinmadigi surece fark etmiyor. Benim sistemde sebebi nedir bilmem buyuk oynama yapiyor diger dagitimlara gore ama sebebini cozemedir.
Dağıtımlardaki en büyük fark güncellemeler. Birinde 5.15 dahi seçenek iken birinde 6.11 kullanılmaya sunulmuş dahi olabilir. linux-firmware'nin dağıtımı da önemli.

Liquorix kernel ve Xanmod kernel denediniz mi hiç hocam? Stock kernelden geçip denemek istiyorum da Linux Mint'in Build'ine zarar verirse diye deneyesim gelmiyor.
Kullanabilirsiniz, sorun olmaz. Zarar da vermez. Eski çekirdekleriniz duruyor olacak, GRUB menüsünden seçebileceksin. Hem XanMod hem de Liquorix'in içinde de güzel yamalar ve ayarlamalar var günlük kullanıma yönelik. Standart Linux çekirdeği performansa odaklıdır, sunucu gibi tek bir işi olan cihazlar için idealdir ancak günlük kullanıcının ihtiyacı olan multi-tasking performansını ve tepkiselliği sağlamayabilir. Bu custom çekirdekler günlük kullanıma uygun ayarlamalar yapar ve bazı işe yarar yamaları da beraberinde getirir. Her zaman kendinizin derleyip kişiselleştirme seçeneği var ama "bas-yükle" kadar kolaylaştırdığı için custom hazır çekirdekler tercih edilebilir.

Dağıtımlardaki en büyük fark güncellemeler. Birinde 5.15 dahi seçenek iken birinde 6.11 kullanılmaya sunulmuş dahi olabilir. linux-firmware'nin dağıtımı da önemli.

Kullanabilirsiniz, sorun olmaz. Zarar da vermez. Eski çekirdekleriniz duruyor olacak, ikisinin içinde de güzel yamalar ve ayarlamalar var. Günlük kullanıma yönelik. Standart Linux çekirdeği performansa odaklıdır, sunucu gibi tek bir işi olan cihazlar için idealdir ancak günlük kullanıcının ihtiyacı olan multi-tasking ve tepkiselliği sağlamayabilir. Bu custom çekirdekler günlük kullanıma uygun ayarlamalar yapar ve bazı işe yarar yamaları da beraberinde getirir. Her zaman kendinizin derleyip kişiselleştirme seçeneği var ama "bas-yükle" kadar kolaylaştırdığı için custom hazır çekirdekler tercih edilebilir.
Genel oyun performansında Liquorix kernel mi yoksa Xanmod mu tercih edilmeli?

Genel oyun performansında Liquorix kernel mi yoksa Xanmod mu tercih edilmeli?
Aralarında öyle ahım şahım fark yok ama 1-2 FPS'yi de kafanıza takıyorsanız Xanmod derdim. Çoğu zaman fark olmayacağını ve kazançlarınızın 1-2 FPS'den fazla olmayacağını hatırlatmakta fayda var. Günlük kullanımınızda tepkiselliğin arttığını ve oyun FPS stabilitenizin iyileştiğini görmeniz daha olası.