Geraltın kılıcı
Üstün
Şu anda VanillaOS ve Manjaro arasındayım. Şahsen Mint ve Zorin pek iç açıcı gelmiyor.
Hocam VanillaOS ve Manjaro kötü mü? İkisinide kullandım Mint'tan daha kolaydı.Linux Mint derim. Başlangıç için saydıklarınızın gerisi çöp. Ubuntu ve Fedora belki alışan birine devam olarak önerilebilir diye düşünüyorum.
İkisi de kötü. Kullanılmaması lazım, ne başlangıç ne de gelişmiş kullanıcı olarak. VanillaOS deneysel bir proje, ben hiçbir şeyimi emanet etmem. Manjaro'nun çok fazla sorun çıkarması ve kendi içerisindeki dramalardan çok stabil ve güvenilir olduğu söylenemez.Hocam VanillaOS ve Manjaro kötü mü? İkisinide kullandım Mint'tan daha kolaydı.
Hocam Zorin'de güzel ama bi' tık ağır gibi. Bi' de Mint'ta NVIDIA driverları bazen sorun yaratıyor.İlk Linux deneyimim Mint Cinnamon 21 ileydi. Kullanımı gayet rahattı ve Linux'u öğrenmek için gayet idealdi. Temel terminal kodlarını vs rahatça öğrenebilirsiniz. Mint'i bir sene sıfır deneyimle kullandıktan sonra Kali Linux kullanacak kadar öğrendim. Yani Mint yeni başlayanlar için çok ideal.
Linux'un en büyük olayı açık kaynak olması, bunun da sağladığı birçok avantaj var. Açık kaynak kodlu olması ihtiyaca göre şekillendirilebilmesini sağlıyor. Yüksek işlem gücüne ihtiyaç duyan sunuculara özel ayarlar, kritik sistemler için minimum ve öngörülebilir gecikmeye sahip yamalar ve ayarlamalar, oyuncular ve günlük kullanım için çoklu görevlere odaklanan ayarlar vs. Aynı zamanda kod herkes tarafından incelenebiliyor ve hataları çok daha hızlı giderilebiliyor. İstediğiniz kadar küçültebildiğiniz için pasif olarak saldırı yüzeyini de daraltabiliyorsunuz. Ticari kaygılar genelde ikinci planda olduğu için kod kalitesi daha yüksek, planlı eskitme gibi kullanıcı zararına olan şeyler çok daha az. Performans güncellemeleri genelde donanımdan bağımsız olarak performansı arttırmaya ve güvenlik iyileştirmelerini alabilir. Eski donanımların dahi performans optimizasyonlarından faydalanabildiği zamanlar oluyor eğer mümkünse.
Daha iyi bir oyun deneyimi sağlar ve daha güvenlidir.