gokhan1200

Uzman
Arkadaşlar merhaba, iş dolayısı ile eylül ayında İstanbul Kartal'da inşaatı Haziran ayında bitmiş yeni bir binaya taşınacağım. Binada hem Türk Telekom hem de Turkcell Superonline fiber altyapısı var.

Son 10 yıldır Gebze'de oturuyordum ve adresimde Türk Telekom HiperNet bakır kablo müşterisiydim. 100 Mbit gibi bir hız alıyordum ve genel olarak öyle büyük bir şikayetim olmadı. Fiber özelinde biraz araştırma yaptım. Turkcell eve kadar fiber kablo getiriyor, Türk Telekom ise eve fiber kablo çekmiyor tarzı yorumlar okudum. İki servis sağlayıcı arasında fiyat farkı az ve henüz ikisine de telefonla ulaşmadım. İlk sene taahüt özelinden bakarsak Turkcell biraz daha uygun

Kimi hangi kriterya ve faktörlere göre seçmeliyim, değerlendirmeliyim?

Bu arada elimde ASUS DSL-AX82u model modem/router var. Servis sağlayıcıdan modem talebim olmayacak.

Tavsiyeleriniz ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Son düzenleme:
Fiber özelinde biraz araştırma yaptım. Turkcell eve kadar fiber kablo getiriyor, Türk Telekom ise eve fiber kablo çekmiyor tarzı yorumlar okudum.

Böyle bir şey mümkün değil. Ben de 0 eve taşınmıştım, her şeyi hallettiler. Kendi fikrim hangisini kullanıyorsan onunla devam etmelisin. Uğraşmamış olursun.

Arkadaşlar merhaba, iş dolayısı ile eylül ayında İstanbul Kartal'da inşaatı Haziran ayında bitmiş yeni bir binaya taşınacağım. Binada hem Türk Telekom hem de Turkcell Superonline fiber altyapısı var.

Son 10 yıldır Gebze'de oturuyordum ve adresimde Türk Telekom HiperNet bakır kablo müşterisiydim. 100 Mbit gibi bir hız alıyordum ve genel olarak öyle büyük bir şikayetim olmadı. Fiber özelinde biraz araştırma yaptım. Turkcell eve kadar fiber kablo getiriyor, Türk Telekom ise eve fiber kablo çekmiyor tarzı yorumlar okudum. İki servis sağlayıcı arasında fiyat farkı az az ve henüz ikisine de telefonla ulaşmadım. İlk sene taahhüt özelinden bakarsak Turkcell biraz daha uygun.

Kimi hangi kriterya ve faktörlere göre seçmeliyim, değerlendirmeliyim?

Bu arada elimde ASUS DSL-AX82u model modem/router var. Servis sağlayıcıdan modem talebim olmayacak.

Tavsiyeleriniz ve fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Türk Telekom fiber geçebilirsin Superonline önermem sana zaten PPPoE kullanıcı adı şifreni vermiyorlar Türk Telekom'un verdiği modemi vermesen bile modem kirası alıyorlar diye biliyorum.

Böyle bir şey mümkün değil. Ben de 0 eve taşınmıştım, her şeyi hallettiler. Kendi fikrim hangisini kullanıyorsan onunla devam etmelisin. Uğraşmamış olursun.

Teşekkür ederim. Gebze'de aile evinde olduğum için aboneliği sıfırdan ben açacağım Kartal için. Kullanıcı olarak tecrübem olduğu için benim de aklım Türk Telekom'daydı

Türk Telekom fiber geçebilirsin Superonline önermem sana zaten PPPoE kullanıcı adı şifreni vermiyorlar Türk Telekom'un verdiği modemi vermesen bile modem kirası alıyorlar diye biliyorum.

Teşekkür edeirm, PPPoE kullanıcı adı ve şifre olmadan kendi modem/router'ımı kullanamıyorum değil mi?

Teşekkür ederim. Gebze'de aile evinde olduğum için aboneliği sıfırdan ben açacağım Kartal için. Kullanıcı olarak tecrübem olduğu için benim de aklım Türk Telekom'daydı
Bende TT öneririm hocam SoL baya sıkıntılı. Anlık olarak speedtest.net'te 160 ms ping alıyorum.(SoL kullanıyorum.)

Teşekkür edeirm, PPPoE kullanıcı adı ve şifre olmadan kendi modem/router'ımı kullanamıyorum değil mi?
Evet kullanamıyorsunuz. TT versede SoL vermiyor.

Teşekkür ederim. Gebze'de aile evinde olduğum için aboneliği sıfırdan ben açacağım kartal için. Kullanıcı olarak tecrübem olduğu için benim de aklım Türk Telekom'daydı.

Evet kullanamazsın hocam o yüzden TT fiber geç.