Onun dışında safe bir yerden diğerlerini izlemek bayağı sarıyor onlar tedirginken panelden tuşlara basıp onları da korkutmak eğlenceli olurdu bence. Lethal Company'de uçan zımbırtıdan izleyebiliyorsunuz ama o biraz daha farklı kuş bakışı vs.

Teşekkür ederim, çok mantıklı not aldım.

Öncellikle zaman ayırıp cevap verdiğiniz için teşekkür ederim hepinize;
Sorduğum çoğu kişi bölüm bölüm olmasını istedi bu yüzden bölümlü yapacağım oyunu. Yaklaşık 10 bölümlük bir oyun yaparım. Hepsinde farklı yaratıklar olacak.(1 ya da 2) bazı bölümleri puzzle şeklinde yaparım, bazı bölümleride daha aksiyonlu kaçışlı vs. detaylarada önem vereceğim. Mekanikler üzerinde de biraz fazla duracağım. Bu sesin uzaktan gelme olayı vs. ve bazı yerlerde oyuncuları eğlendirecek bölümde gerekmeyecek şeyler koymak güzel olur diye düşünüyorum. Burada söylediklerimden eksik olan varsa söylerseniz çok memnun olurum.

Başlıktaki fikirlerin çoğu bana saçma geldi, kimse kusura bakmasın. Adam 10 bölümlük oyun yapacağım hepsine 2 karakter koyacağım diyor. Indie game yapanlar arasında "do less" diye bir tabir vardır. Aklına ne geliyorsa kırpıp öyle yap.

Seni tanımıyorum. Stüdyon mu var yoksa solo musun onu da bilmiyorum. Profilinde 16 yaşında olduğun yazıyor. Bu da demek oluyor ki eğer çocukluktan beri bu işin içinde değilsen, tecrübeli değilsindir. Tabii eğer tecrübeliysen işte o başka.

Bunun dışında, maalesef bu forum hala çok küçük. Buradan tavsiye almak yerine İngilizce kaynaklara yönelmeni öneririm. YouTube’da çok kaliteli akıl hocaları var. Aşağıda bazı örnekler bulabilirsin. O videoların yorum bölümlerindeki insanlar gerçekten sağlam fikirler veriyor, hepsini okumanı tavsiye ederim.

Videolardan önce ben de birkaç fikir paylaşayım. Co-op bir oyun oynamak isteseydim, birlikte oynadığım kişiyle ortak bir şeyler yapmak isterdim. Mesela canavardan kaçmak için bir kapıyı açmamız gerektiğinde, o kapıyı açmak için iki kişinin aynı anda bir butona basması şart olsun gibi.

Biraz da yayıncılar açısından düşün. Mesela Elreann, bir arkadaşıyla oyunu oynuyor ve yukarıda verdiğim örnekteki pozisyona geldiler. Arkadaşı bilerek butona basmayıp yayına eğlenceli bir an katabilir. İzleyiciler bu komik anları gördükçe oyunu almak isteyebilirler.

Müzik ve ses efektlerini doğru anlarda kullanman da önemli. Bu bence yazıyla anlatılacak bir şey değil. Nasıl yapacağını gösteren birçok video bulabilirsin. Korku oyunundaki müzik arabalardaki fren gibidir bence. Frensiz bir araba düşünsene.

Başlıktaki fikirlerin çoğu bana saçma geldi, kimse kusura bakmasın. Adam 10 bölümlük oyun yapacağım hepsine 2 karakter koyacağım diyor. Indie Game yapanlar arasında "do less" diye bir tabir vardır. Aklına ne geliyorsa kırpıp öyle yap.

Seni tanımıyorum. Stüdyon mu var yoksa solo musun onu da bilmiyorum. Profilinde 16 yaşında olduğun yazıyor. Bu da demek oluyor ki eğer çocukluktan beri bu işin içinde değilsen, tecrübeli değilsindir. Tabii eğer tecrübeliysen işte o başka.

Bunun dışında, maalesef bu forum hala çok küçük. Buradan tavsiye almak yerine İngilizce kaynaklara yönelmeni öneririm. YouTube'da çok kaliteli akıl hocaları var. Aşağıda bazı örnekler bulabilirsin. O videoların yorum bölümlerindeki insanlar gerçekten sağlam fikirler veriyor, hepsini okumanı tavsiye ederim.

Videolardan önce ben de birkaç fikir paylaşayım. Co-op bir oyun oynamak isteseydim, birlikte oynadığım kişiyle ortak bir şeyler yapmak isterdim. Mesela canavardan kaçmak için bir kapıyı açmamız gerektiğinde, o kapıyı açmak için iki kişinin aynı anda bir butona basması şart olsun gibi.

Biraz da yayıncılar açısından düşün. Mesela elreann, bir arkadaşıyla oyunu oynuyor ve yukarıda verdiğim örnekteki pozisyona geldiler. Arkadaşı bilerek butona basmayıp yayına eğlenceli bir an katabilir. İzleyiciler bu komik anları gördükçe oyunu almak isteyebilirler.

Müzik ve ses efektlerini doğru anlarda kullanman da önemli. Bu bence yazıyla anlatılacak bir şey değil. Nasıl yapacağını gösteren birçok video bulabilirsin. Korku oyunundaki müzik arabalardaki fren gibidir bence. Frensiz bir araba düşünsene.

Öncellikle değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Bu ay 17 olacağım yaklaşık 5 yıldır uğraşıyorum oyun yapımıyla. Burada konu açtıktan sonra oyun konusu bayağı değişti. Tek başıma yapmıyorum. Birkaç arkadaşım daha var. Gelecekte de buradan ilerlemek niyetinde değilim. O yüzden bu projeye bu kadar zaman ayırmayı gereksiz buldum. Arkadaşlarla arada girip gülelim eğlenelim diye oyunlar yapıyorum genelde.

Biraz da yayıncılar açısından düşün. Mesela elreann, bir arkadaşıyla oyunu oynuyor ve yukarıda verdiğim örnekteki pozisyona geldiler. Arkadaşı bilerek butona basmayıp yayına eğlenceli bir an katabilir. İzleyiciler bu komik anları gördükçe oyunu almak isteyebilirler.

Ama yapmışken de burada dediğiniz gibi yayıncıların oynadığı tarzdan oyun yapıpta neden yayınlamayayım diye düşünüyorum. Ama bu sefer de tam olarak uygun fikri bulamıyorum. İnsanlar neyi sever? Veya yaptığım oyunu beğenir mi? Mesela, chained togetherdan esinlenerek 1 arabayı 3 kişinin ortak kullandığı bir oyun yapmayı düşünüyorum. Ama ben arkadaşlarımla oynarken eğlensemde başkaları da eğlenir mi? Emin değilim. Konuyu açmamın asıl sebebi de buydu zaten. Ben oynarım ama başkası oynar mı? Fikrin güzel olup olmadığını anlayamıyorum.

Bu ay 17 olacağım yaklaşık 5 yıldır uğraşıyorum oyun yapımıyla. Burada konu açtıktan sonra oyun konusu bayağı değişti. Tek başıma yapmıyorum. Birkaç arkadaşım daha var.
İşte bunlar işi bayağı değiştirir, olumlu yönde tabii.

İnsanlar neyi sever? Veya yaptığım oyunu beğenir mi? Mesela, chained togetherdan esinlenerek 1 arabayı 3 kişinin ortak kullandığı bir oyun yapmayı düşünüyorum. Ama ben arkadaşlarımla oynarken eğlensemde başkaları da eğlenir mi?
İnsanların neyi sevdiğini öğrenmek için yayın tekrarları izleyebilirsin. Elreann, Jahreinn gibi adamlar oyunlar hakkında çok nokta atışı yorum yapabiliyorlar. Onları not alabilirsin.

Oyun geliştirme sürecindeyken devloglar çekip bir tür topluluk oluşturup onlardan fikir alabilirsin. Foruma konu açabilirsin yahut Reddit gibi yerleri kullanabilirsin. İşe bir kere başladıktan sonrası kolay zaten.

Oynarlar oyununu hocam merak etme. Sen oyunu kaliteli yap, marketingi aksatma yeter ki. Erzurum çöpünü bile kaç kişi oynadı, adam assetlerle lira milyoneri olmuştu herhalde.

Mesela, chained togetherdan esinlenerek 1 arabayı 3 kişinin ortak kullandığı bir oyun yapmayı düşünüyorum.
O oyunun mekanikleri süper ya. Her şeye uyar zaten. Korku oyununa yedirirsen daha bir tatlı olabilir. Düşünsene bi' ambiyans yapıcaksın, arkandan kocaman yaratık koşuyor, arkadaşın hıyarlık yaparsa ölüyorsun falan. Yayıncılar ve izleyiciler gülmekten kopar bence.

Gelecekte de buradan ilerlemek niyetinde değilim.
Neden acaba? Bende daha 18 yaşına yeni gireceğim. Geleceğimi bu işin üzerine kurmak istiyordum.

O oyunun mekanikleri süper ya. Her şeye uyar zaten. Korku oyununa yedirirsen daha bir tatlı olabilir.

1 ay düşünsem ancak aklıma gelirdi böyle bir şey. Gerçekten güzel bir mekanik.
Dediğiniz gibi korku oyununa eklenirse çok daha iyi şeyler çıkabilir.
Neden acaba? Bende daha 18 yaşına yeni gireceğim. Geleceğimi bu işin üzerine kurmak istiyordum.

Yazılım yapmaya devam edeceğim fakat bu alandan gitmeyi düşünmüyorum. Ama yine oyun yapmaya devam ederim boş zamanımda.