Syntax

Üstün
Oyun kısaca bulmaca tarzı olacak. Arada da oyun temposunu arttırmak için canavarlar koymayı düşüyorum. Mümkünse jumpscare içermeyen. Çünkü bana göre jumpscare ile korku vermek oyunun kalitesini düşürüyor. Co-op oyun olduğu için oyuncuların birbiri arasında etkileşimde olması şart. Buna uygun yaratıcı fikirleride ben biraz zor buluyorum. Bu yüzden sizin önerilerinizi bekliyorum(etkileşim gerektirsin gerektirmesin fark etmez). Mesela “itme” mekanizması koyacağım. Bu, mesela bir düğmeye güçlü basmak gerekince vs. arkadaşınızı iterek butona daha fazla güçlü basmanızı sağlayacak ayrıca arkadaşınızı canavarın önüne iterek daha fazla zevk alınabilir diye düşündüm. Yazacağınız öneriler oyun zevki açısından benim için çok önemli şimdiden teşekkür ederim.

bundan önce de benzer konu açmıştım. Fakat o projede birkaç durumdan dolayı ara verdim. Ara verdikten sonra da oyun hakkındaki fikirlerimde değişince direkt devam ettirmeyi bıraktım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hangi oyun motoru ve grafik tasarım programını kullanıyorsun? Başlık ile paragraf biraz alakasız gibi geldi.

Anladım o zaman buna oyun değil çalışma diyelim. Oyun yapmak için ilk adımları atmışsın neyin ne olduğunu biraz öğrenmişsin.

Bu yanlışı düzelttiğimize göre konuya gelelim. Mekanik önerebilmek için oyun türünü bilmek gerekir bulmacalı demişsin. 3D ve 3.Şahıs kamera açısı olduğunu düşünerek itme dışında çift zıplama mekaniğini ekleyebilirsin. Tek 1 uzun zıplayıştansa aynı mesafeyi 2 kerede çift zıplamak daha mobil ve zevkli olur. Tek zıplama tek yöne olurken çift zıplama çapraz taraflara doğru veya havada yön değiştirmek istenildiğinde iş yapar

Anladım o zaman buna oyun değil çalışma diyelim. Oyun yapmak için ilk adımları atmışsın neyin ne olduğunu biraz öğrenmişsin.

Bu yanlışı düzelttiğimize göre konuya gelelim. Mekanik önerebilmek için oyun türünü bilmek gerekir bulmacalı demişsin. 3D ve 3.şahıs kamera açısı olduğunu düşünerek itme dışında çift zıplama mekaniğini ekleyebilirsin. Tek 1 uzun zıplayıştansa aynı mesafeyi 2 kerede çift zıplamak daha mobil ve zevkli olur. Tek zıplama tek yöne olurken çift zıplama çapraz taraflara doğru veya havada yön değiştirmek istenildiğinde iş yapar.

Hocam oyun first person olacak ve bilgisayar için yapıyorum. Çift Z

Bu yanlışı düzelttiğimize göre konuya gelelim. Mekanik önerebilmek için oyun türünü bilmek gerekir bulmacalı demişsin. 3D ve 3.şahıs kamera açısı olduğunu düşünerek itme dışında çift zıplama mekaniğini ekleyebilirsin. Tek 1 uzun zıplayıştansa aynı mesafeyi 2 kerede çift zıplamak daha mobil ve zevkli olur. Tek zıplama tek yöne olurken çift zıplama çapraz taraflara doğru veya havada yön değiştirmek istenildiğinde iş yapar.

İlk olması gereken şeyleri not alıyorum. Sonra sorun çıkmasın. Oyunu PC için yapıyorum ve first person olacak. Çift zıplamayı eklemek yerine bir cihaz yükseğe zıplamalarına yarayabilir.

İkisini aynı mekanik olarak düşünen birisinin yapacağı oyun üzülerek söylüyorum ki umutsuz bir vakadır. Kusura bakma.

Aynı mekanik olarak kullanacağım demedim. Double jump bulmaca korku oyununda mantıksız. En azından yükseğe atlama platformu koyarsam onu aktif etmek için oyuncular onu aktif etmek için uğraşır.

Double jump bulmaca korku oyununda mantıksız.
Başta bulmaca; ve tempo için canavar koyacağım demişsin şimdi bulmaca / korku diyorsun. Korku odaklı oyunda çift zıplama mantıksız olur elbet zira en başta belirtmedin. O vakit madem korku + bulmaca o zaman çift zıplama değil, koşarken hız kazanma özelliği düşünülebilir mesela tetikleyici aktif hale getirdikten sonra "R" tuşuna basarsın ve 5sn %40 hareket hızı kazanırsın gibi. Zor durumdan kaçmanı canavarların arasından sıyrılmanı sağlar. Oyuncuya zaman kazandırır. Yapımı da kolay animasyonluk bir şey yok kodla yapıyorsun. Belki hız kazandığın anlaşılsın diye ekrana basit ufak bir efekt koyulabilir.

Başta bulmaca; ve tempo için canavar koyacağım demişsin şimdi bulmaca / korku diyorsun. Korku odaklı oyunda çift zıplama mantıksız olur elbet zira en başta belirtmedin. O vakit madem korku + bulmaca o zaman çift zıplama değil, koşarken hız kazanma özelliği düşünülebilir mesela tetikleyici aktif hale getirdikten sonra "r" tuşuna basarsın ve 5sn %40 hareket hızı kazanırsın gibi. Zor durumdan kaçmanı canavarların arasından sıyrılmanı sağlar. Oyuncuya zaman kazandırır. Yapımı da kolay animasyonluk bir şey yok kodla yapıyorsun. Belki hız kazandığın anlaşılsın diye ekrana basit ufak bir efekt koyulabilir.

Mantıklı fikir teşekkür ederim. Canavar olunca korku odaklı demeye ihtiyaç duymamıştım. Ama haklısınız.