Başlıktaki fikirlerin çoğu bana saçma geldi, kimse kusura bakmasın. Adam 10 bölümlük oyun yapacağım hepsine 2 karakter koyacağım diyor. Indie Game yapanlar arasında "do less" diye bir tabir vardır. Aklına ne geliyorsa kırpıp öyle yap.
Seni tanımıyorum. Stüdyon mu var yoksa solo musun onu da bilmiyorum. Profilinde 16 yaşında olduğun yazıyor. Bu da demek oluyor ki eğer çocukluktan beri bu işin içinde değilsen, tecrübeli değilsindir. Tabii eğer tecrübeliysen işte o başka.
Bunun dışında, maalesef bu forum hala çok küçük. Buradan tavsiye almak yerine İngilizce kaynaklara yönelmeni öneririm. YouTube'da çok kaliteli akıl hocaları var. Aşağıda bazı örnekler bulabilirsin. O videoların yorum bölümlerindeki insanlar gerçekten sağlam fikirler veriyor, hepsini okumanı tavsiye ederim.
Videolardan önce ben de birkaç fikir paylaşayım. Co-op bir oyun oynamak isteseydim, birlikte oynadığım kişiyle ortak bir şeyler yapmak isterdim. Mesela canavardan kaçmak için bir kapıyı açmamız gerektiğinde, o kapıyı açmak için iki kişinin aynı anda bir butona basması şart olsun gibi.
Biraz da yayıncılar açısından düşün. Mesela elreann, bir arkadaşıyla oyunu oynuyor ve yukarıda verdiğim örnekteki pozisyona geldiler. Arkadaşı bilerek butona basmayıp yayına eğlenceli bir an katabilir. İzleyiciler bu komik anları gördükçe oyunu almak isteyebilirler.
Müzik ve ses efektlerini doğru anlarda kullanman da önemli. Bu bence yazıyla anlatılacak bir şey değil. Nasıl yapacağını gösteren birçok video bulabilirsin. Korku oyunundaki müzik arabalardaki fren gibidir bence. Frensiz bir araba düşünsene.