Schwagos
Uzman
Artık geliştiriciler oyunu doğal çözünürlükte optimize etmiyor. "nasılsa FSR/DLSS var, kullanıcı açsın FPS yükselsin" kafasındalar maalesef. Yeni nesil oyunlar Unreal Engine 5 tabanlı. Bu motorun lumen ve nanite teknolojileri sistemi sömürüyor.
Onlar da doğru düzgün çalışmıyor ki oyunlarda.
Önce bunu konsol daha çok satsın o taraf daha optimize çünkü diye yapıyorlardı sonra konsollardaki stabilizeyi de bozdular. FSR DLSS frame generation gibi teknolojilere bel bağladılar, Engine optimizasyonunu saldılar, yani resmen daha az çalışayım param yine gelsin kafası. Optimizasyonu yine yapan yapıyor özellikle FPS oyunlarında frame generation falan çok iyi çalışıyor yağ gibi ama konsol ve PC oyunları olsun UE 5 gibi güncel motor kullanan hikayeli oyunlar olsun bozdu. Hogwarts, Alan Wake 2, GoW Ragnarok gibi bir sürü oyun oynadım hepsinde optimizasyonu sorunu vardı içlerinde en az sorunlu The Last of Us Part II'ydi. Tamam optimize ayarlarda yüksek FPS ile oynadım ama teknoloji tam anlamıyla çalışmıyorsa neden varlar? Şimdi Witcher 3 Next gen ile birlikte yıllar sonra yeniden oynuyorum ama güzelim oyunu bozmuşlar, DX11 versiyonu da öyle Next gen de öyle. Öyle rezalet frame generation optimizasyonu var ki kullanma ve ayar kısıp DLSS aç daha iyi. Onu da yaptım 130-140 FPS aldığım yerde küçük bir köye girince 3-5 insan görünce bile 100 FPS'lere düşüp çıkıyor, ben bu oyunu eski bilgisayarımda bile düşük FPS'te daha optimize ve akıcı oynuyordum![]()
Hocam Witcher 3 Next gen'de bende problem yaşadım. Ve dediğiniz gibi Hogwarts Legacy, God of War: Ragnarok'de sorunlu. Oynadım ve gördüm yani. Mafia The Old Country de bayağı sorunlu duruyor. Çok FPS düşüşü yaşıyorum ve görüntü rezalet. Bütün zevkimi kaçırdı nasıl oynayacağım bilmiyorum. İyi yapan da var kötü yapan da ama kötü yapanlar daha fazla. Şahsen RDR 2 portunun diğerlerine kıyasla çok iyi olduğunu düşünüyorum RDR 2'yi çok oynadım 740 saati aşkın bir oynama sürem var yediğim drop bir elin parmağını geçmez FPS'im 80'in altına bile düşmedi diye biliyorum.