Aile, eğitim kurumları, arkadaş çevresi ve çevre faktörlerinden ötürü çocuğun beyni küçüklükten itibaren programlanıyor ve bu durum hayatı boyunca devam ediyor. "birey yaş aldıkça, bireyin dine ve inançlara karşı olan tavrı değişiyor."

Son düzenleyen: Moderatör:
Demek ki dinde daha çok iyilik kavramı var.
Dini inanca sahip olmayan birisi de iyi olabilir bunu demek istiyorum, iyi bir insan olmayı inanca bağlamaya gerek yok.

Çünkü insanlar kendi inandığı dini doğru görüyor ve diğer dine mensup kişilerin öldükten sonra cezalandırılacağına inanıyor. Çok sevdikleri çocukları da öldükten sonra cezalandırılmasın diye kendi inandıkları dine inanmasını istiyorlar ki bu gayet normal. İnsanlar doğduğu yerin örf ve adetleriyle yetişirler ve buna göre eğilim alırlar. Bu sadece dinler için değil, ırklar içinde aynı. Eğer ki çocuk, atalarının yolundan gitmeseydi şu an dünyada hiçbir ırk bulunmayacaktı muhtemelen.
Evet zira zaten böyle olmasa okullarda din dersi zorunlu olmazdı, bu bile insanların kendi dininin en doğru din olduğunu düşünmesinden kaynaklanıyor.

Dini inanca sahip olmayan birisi de iyi olabilir bunu demek istiyorum, iyi bir insan olmayı inanca bağlamaya gerek yok.
Konun başında ben de bunu dedim.

Bunun örneği okullar. Ben örneğimi verdim. Okullarda dinden ve ahlaktan uzaklaşan çocukları görüyoruz. Çok iğrençler.

Aslında din algılanışı çok farklı ve bu Türk insanına sürekli zarar veren bir konu. Dindar insan her şeyi kabullenen anlamında aslında bu da öyle bir insanın sömürülmesine, kandırılmasnıa yol açar ve normal bir insan da öyle olmak istemez. Tabii bu böyle olunca dindarlar bu durumdan kurtulmak istemiş ve çatışma başlamış. Bana göre İslam dini çok kötü değil, tersine belki olması gereken fakat günümüzde uygulanması pek mümkün değil. Ateist vs zihni çok açık ve bu inançsızlık onu net olarak yanlışlara götürüyor.

Evet zira zaten böyle olmasa okullarda din dersi zorunlu olmazdı, bu bile insanların kendi dininin en doğru din olduğunu düşünmesinden kaynaklanıyor.
Okullarda din dersinin zorunlu olması gerektiği taraftarıyım. Lakin bu eğitim ilk öğretim öğrencilerine verilmemeli. Din dersleri de sadece İslam'ı değil, tüm dinleri objektif bir şekilde anlatmalı. Bunu Türkiye'deki neredeyse çoğu din için söyleyebilirim ki, insanlar dinlerini bilmiyorlar.