Türkiye'de doğan bebeklerin ilk öğrendiği dil neden İspanyolca değil? Aynı şey. Neyin içine doğduysan, neye maruz kaldıysan ilk gördüğün o olur. Sonradan ayrılırsın veya ayrılmazsın o sana kalmış. Ama neyle büyürsen bir yaşına kadar o çizgide ilerlersin.
Detaylar
Kim cevapladı?Geraltın kılıcı
Üstün
Evet, o da bayağı saçma.Ve en basitinden hristiyanlar çocuklarını bebek iken baptist ettiriyor. Daha çocuk konuşamıyor bile.
- Makaleler
- 5
Bu konunun dinle bir alakası yok. Aşırı kötü olup Müslüman olan tonla insan da var. Önemli olan insana düzgün ahlakı aşılamak, doğruyu yanlışı adam gibi gösterip düzgünce eğitmek.Niye öğretilmesin? Sen her dinsizi, iyi bir insan mı sanıyorsun? Okulda çocukları görüyorsun, ellerinde telefon, ağızlarında küfür ve her türlü pisliği yapacak durumdular. Sigara, alkol, uyuşturucu, zina.
Bunlar din ve ahlak eksiliği. Kuran kursunda ise böyle davranışları hiç görmedim. Olsa bile okuldaki gibi yoğun değildir.
Okul kötü, kuran kursu iyi demiyorum, sadece insanlar, din ve ahlaktan ne kadar uzaklışırsa pislikleşirler.
Ayrıca her okuyandan da bir şey olmaz, sanki okula gidince alim, çağdaş ve vatana millete hayırlı biri olunuyor.
Son düzenleyen: Moderatör:
Geraltın kılıcı
Üstün
Türkiye'de doğan bebeklerin ilk öğrendiği dil neden İspanyolca değil? Aynı şey. Neyin içine doğduysan, neye maruz kaldıysan ilk gördüğün o olur. Sonradan ayrılırsın veya ayrılmazsın o sana kalmış. Ama neyle büyürsen bir yaşına kadar o çizgide ilerlersin.
İnsanlar kendi safsatalarını başka birine geçirmeye çalışmayı severler. Bu gayede senin hakkını bile yerler fakat "iyilik yapıyorum" derler.Bu konunun dinle bir alakası yok. Aşırı kötü olup Müslüman olan tonla insan da var. Önemli olan insana düzgün ahlakı aşılamak, doğruyu yanlışı adam gibi gösterip düzgünce eğitmek.
İngilizce cevap derken, makale cinsi bir yaziyi kast etmistim, ayni cumleyi ben de soyleyebiliyorum.Şu an bulduğum en mantıklı İngilizce cevap bu. Eki Görüntüle 96079
"Şahsen tüm çocukların tüm dinler hakkında eğitilmesi gerektiğini düşünüyorum ve 12 yaşına geldiklerinde hangisini istediklerini ya da dinsizliği seçebileceklerini düşünüyorum. Çoğu yine ailesinin dinini seçecektir ama garanti ederim ki çok daha fazla ateist olacaktır çünkü benim gördüğümü onlar da görecektir, yani dinlerin uydurma saçmalıklar olduğunu, ailemin geri kalanı dindardır, bu yüzden ateist olarak yetiştirildiğimi düşünmeyin, hepsi hala inanmadığım için şok oluyor, anlayın işte."
İspanyolca olarak da bu.
Eki Görüntüle 96080
"Bununla birlikte, çoğu uzman, dinin anlamını henüz anlayamayan yeni doğmuş bir bebeğe bir din empoze etmenin uygun olmadığı konusunda hemfikirdir.
İdeal olarak, çocuğun farklı inançları keşfetmesine ve zihinsel olarak bu kararı kendisi için verecek kadar olgunlaştığında kendi dini inancını seçmesine izin vermelisiniz."
Herifler hakli fakat is pratikte oyle islemiyor ve 12 yasinda bir çocuk bence dinini secmek icin yeterince gelismis sayilmaz, her ne kadar kendi dinim bile (insanlarin ortalama omrunun 70 olmadigi bir zamanda) bir benzerini soylemis olsa da.
Bir bebek için hiçbir şeyi değiştirmez. Zaten aklı ermeyecek inanma/inanmama durumuna.İnsanlar kendi safsatalarını başka birine geçirmeye çalışmayı severler. Bu gayede senin hakkını bile yerler fakat "iyilik yapıyorum" derler.
OsakaKobe2009
Uzman
Cevabı çok basit, anne ve baba kendi doğrularına göre çocuk büyütmek istediği için çocuklarına da otomatikman İslam'ı aşılıyorlar, zaten onlara göre İslam doğru din olduğu için çocuklarını doğru yolda büyütme dürtüsü nedeniyle küçük yaştan dini öğretmeye ve aşılamaya çalışıyorlar.
Bana göre önemli olan dine sahip olmak veya olmamak değildir, düzgün bir ahlak anlayışına sahip olmaktır, benim düşüncem böyle açıkçası.
Bana göre önemli olan dine sahip olmak veya olmamak değildir, düzgün bir ahlak anlayışına sahip olmaktır, benim düşüncem böyle açıkçası.
Geraltın kılıcı
Üstün
O zaman neden zorla inandırılıyor?Bir bebek için hiçbir şeyi değiştirmez. Zaten aklı ermeyecek inanma/inanmama durumuna.
Eskiden bayağı kaliteli bir kanaldı.
Bebeği kimse hiçbir şeye zorlamıyor ki?