Yeni iPhone özellikleri eski cihazlara neden gelmiyor?

Relapse 64

Üstün
Yer
Antalya
Sizce Apple gerçekten teknik zorunluluklar yüzünden mi bazı “mikro” denebilecek özellikleri sadece yeni cihazlara veriyor, yoksa bu tamamen yeni telefon sattırmak için yapılan yazılımsal bir kilit mi?

Yüzde 80 şarj sınırı ve son olarak Apple Intelligence gibi tamamen yazılımsal sunulabilecek özelliklerin eski modellere açılmaması hakkında ne düşünüyorsunuz? Cihaz değiştirmek için geçerli bir sebep mi, yoksa kullanıcıyı zorlama taktiği mi?

Yapay zekâ dünyası son yıllarda çok hızlı atılıyor. Daha öncesinde bunu tahmin edememiş olabilirler. RAM'den dolayı AI kısmını getiremezler fakat şarj sınırlama kısmında haklısın. Yazılımsal olarak yapılabilecek bir şey.

Yapay zekâ tarafında 8 GB RAM şartını anlıyorum, çünkü modeller yüksek bellek istiyor ve Apple zamanında 6 GB RAM koyarak bu süreci öngöremedi. Ancak bu durum, iPhone 14 Pro Max gibi amiral gemisi bir cihazın harcandığı gerçeğini değiştirmiyor.

Çıktığı gün servet ödenen ve A16 bionic gibi canavar bir işlemciye sahip olan telefon, iki yıl geçmeden yazılımsal olarak geride bırakıldı.

Ön mü göremedi... Yoksa...

Kimse hiç bahane aramasın, 3 sene önceki baz modelleri ve ondan 1-2 nesil önceki Pro Max serilerinin dışarıda kalmasını herhangi bir şekilde açıklayamazsın.
Hatırlayın, baz modellere 120Hz'i yeni eklediler. Bunu size lütuf diye sundular.

Neural Engine kisitlamalari ancak en buyuk nedeni satis politikasi. Ayni ozellikleri daha yavaslatarak verebilirler.

Yuzde 80 sarj siniri basit bir sey bilerek vermiyor ama bazi ozellikleri. Apple Intelligence tarafinda donanim kisitlamasi var ama yapay zeka tarafinda pek bir sey sunmuyor zaten. Ben MacBook'da kullanmiyorum bile kapali.

Genel olarak her "top" modelin kaderi bu. 16 Pro Max'in yüzüne bakan yok şuan. S24 Ultra bir nebze fan kitlesi sayesinde kullanılıyor ama ben hiç Xs Max, 15 Pro kadar 16 Pro Max'in videolarına denk gelmiyorum sayfalar tarafında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…