zelsy1903

Becerikli
Yer
Diyarbakır
Günümüz çocukları ben de dahil, okuldan nefret ediyor. Bunun suçlusu sizce aile mi okul mu, eğitim sistemi mi yoksa başka neden mi? Eski çağ nesillerle bayağı konuştum. Hiçbir şikayetleri yoktu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çünkü okul denilen yer 8 saatlik bir hapishaneden başka bir şey değil. Üniversite ile beraber 16 yıl okuyorsunuz fakat iş bulup bulamayacağınız bile muamma. Eğitim sisteminin rezilliğinden bile bahsetmiyorum. Bir balığa tırmanmayı öğretemezsiniz, bu kadar basit.

Yeni nesil çocukların nefret etmediği herhangi bir şey olduğunu sanmıyorum.
Katılmıyorum. Sevilesi bir şey varsa sevilir. Bunun nesille alakası yok. Okul denilen şey eskisi gibi değil artık, ortaokul mezunlarının memur olduğu bir dönemde değil, KPSS birincilerinin mülakatlarda 1. olup elendiği bir dönemdeyiz. Yeni nesil her şeyi gördü ve görmeye devam ediyor. 40 yıl önce "hadi olum oradan" denilen her şeyi şu anda bir bir yaşıyoruz. Ekonomik krizimi dersin, asrın felaketi depremi mi dersin, pandemi mi dersin, darbe mi dersin... Bunun gibi daha tonlarca örnek sayılabilir. Ancak biz yine de bir şekilde ayaklarımızın üstünde durmaya çalışıyoruz. Bize dayatılan bu sistem leş gibi, bunu herkeste biliyor. Şu "yeni nesil şöyle" saçmalıklarını bırakın lütfen.

Günümüz çocuklarının çoğu şımarık doğmuş. Onu geçtim bir yandan da haklılar, eğitim sisteminin geldiği berbat durum çocukları etkiliyor.

Günümüz çocukları ben de dahil, okuldan nefret ediyor. Bunun suçlusu sizce aile mi okul mu, eğitim sistemi mi yoksa başka neden mi? Eski çağ nesillerle bayağı konuştum. Hiçbir şikayetleri yoktu.
Skibidi toilet nesli karıncadan bile nefret ediyor. 8 saat tabletsiz mekan cehennem olmalı onlar için.

Okulu sevmek icin sebepleri var mi sence? Ne arkadasiklari var ne bir seyler ogrenebiliyorlar ne de dogru duzgun ogretmenleri veya fiziki okul imkanlari var. Olsa bile telefon daha cazip geliyor. 9-10 yasindaki çocuklar okul cikisi ellerinde kendilerinden daha buyuk telefonlari ile kizlarla dolasmaya takilmaya cikiyorsa zaten orada bir sorun vardir.

Günümüz çocukları ben de dahil, okuldan nefret ediyor. Bunun suçlusu sizce ailemi okul mu, eğitim sistemi mi yoksa başka neden mi? Eski çağ nesillerle bayağı konuştum. Hiçbir şikayetleri yoktu.
Zamanında ben de istemezdim şu anki gençlerin gitmemeyi istemelerinde bir problem görmüyorum açıkçası okuyan da okumayan da değer görmüyor.

Hani derler ya "yav kardeşim okul boş iş ortaokulda ne görüyorsan lisede de onu görüyorsun, okul vakit israfıdır." bunu diyenlere gülerdik şimdi ise haklı olmaları insanı çok üzüyor boşunamı okuduk gibi bir şey var ki ben 2 sene atanamadım sayısalda ilk 60k ya girdim ancak atanamadım.

Şimdi ise okumayan çoğu arkadaşım gidiyor atölyelerde veya sanayilerde çalışıp çalıştığı kadar para kazanıyor, sanayi tabii ki yaptığımız işten daha riskli ama en azından çalışma saatleri aynı olmamalı.

Okulu kim sever ki? Doğa da okulu sevmek yok.
Benim sevmemenin nedenlerinden biri cok kötü zorba insanlar oluyor, zaten dersleri çok anlamıyorum ve karma eğitimden rahatsızım.