Torukojin Kaneki

Başarılı
Yer
Manisa
Şimdi, benimle aynı nesilden olanlar başlığı görünce laf edebilir ama bu zamana kadar nedense benim neslimden olan insanları gördüğümde biriyle dalga geçiyorlar.

Bunun sebebi ne? Benim boyum kısa. Her lise, ortaokul, okuyan birini gördüğümde biriyle dalga geçme yarışındalar. Özellikle kızlar ve kız grupları. Yeni nesil neden bu kadar herkesi farklılaştırıyor? Neden farklı insanlarla dalga geçiyorlar? Bu sadece bende değil diğer kilolu veya kısa arkadaşlarım da yaşıyor.

Önceki nesillerden gelen akran zorbalığı ve aile sorunlarından kaynaklı düşünüyorum. Eskiden aşağılayıcı mizah adı altında dalga geçerlerdi daha sonra kara mizah oldu şimdi de farklı bir boyut kazandı. Bir de insanlar gün geçtikçe bazı konularda daha duyarsız ve ahlaksız olma yolunda adım adım ilerliyorlar ondan dolayı manevi değer falan kalmadan her türlü şakayı, dalgayı ya da zorbalamayı yapıyorlar.

Bu neslin kızları, batının kadın-erkek eşitliği etkisine çok fazla kapıldılar. Bu sebepten ötürü çoğu zaman erkekleri aşağılayan bir tavır takınmaya başladılar. Erkeklerde de zamanla azalan ahlaki değerlerle birlikte aşırı bir yozlaşma var.

Bu neslin kızları, batının kadın-erkek eşitliği etkisine çok fazla kapıldılar. Bu sebepten ötürü çoğu zaman erkekleri aşağılayan bir tavır takınmaya başladılar. Erkeklerde de zamanla azalan ahlaki değerlerle birlikte aşırı bir yozlaşma var.
Nasıl bir yozlaşma var hocam erkeklerde?

Genel olarak sadece fiziksel görünüşle de dalga geçilmiyor. Aklınıza gelebilecek her türlü şey ile ilgili geçiliyor. Toplumda bir şey yapasın bile gelmiyor bu elemanlar yüzünden.

Ülke abaza dolu iken kızlar tanrıça gibi dolaşır tabii ki.

Empati eksikliği, çocuklukta verilen yetersiz eğitim, bilinçli kullanılmadığı taktirde sosyal medya gibi daha sayılabilecek birçok konu var.
Böyle ortamda büyüyen ve toplanan bir nesilde bunlar yaşanır.
Bunlardan kurtulmak için napmalıyız? İnsanları yok say, umursama o tür insanlardan uzaklaş falan demeyin. Kastettiğim bu tür düşüncelere sahip insanların beynini nasıl temizleyebiliriz?

Şimdi, benimle aynı nesilden olanlar başlığı görünce laf edebilir ama bu zamana kadar nedense benim neslimden olan insanları gördüğümde biriyle dalga geçiyorlar.

Bunun sebebi ne? Benim boyum kısa. Her lise, ortaokul, okuyan birini gördüğümde biriyle dalga geçme yarışındalar. Özellikle kızlar ve kız grupları. Yeni nesil neden bu kadar herkesi farklılaştırıyor? Neden farklı insanlarla dalga geçiyorlar? Bu sadece bende değil diğer kilolu veya kısa arkadaşlarım da yaşıyor.
Harbiden ya, özellikle toplu taşımada falan ilk önce birine bakarlar sonra kendi aralarında komik olduklarını düşünüp çok sesli olacak şekilde gülmeye başlarlar ve gülmeleri 5 saniye sonra birden kesilir ama kıkırdamalar devam eder. Hep bu olaya denk geldiğimde düşünürüm acaba akıllarından ne geçiyor, ne var bu kadar gülünecek diye. Hep bu 14-15-16 yaşlarındaki kızlar yapıyor bunu acaba neye gülüyorlar bu kadar komik olacak.