Yaşım ne kadar küçük olsa da bunun mağduruyum. Hayır, aralarındaki kimya iyi desem o yok. Komiktir belki desem komik olacak bir durum yok. Tamamen torpil ve gayrimeşrudan oluşan abi kültürü ve abi kültüründen gelen gereksiz bir özgüven ve ego var. Allah harici kimse bana bir şey yapamaz kafasındalar. Cıvıklık acayip hoşlarına gidiyor, milletle her kavga ettiklerinde güç zehirlenmesi yaşıyorlar. Ucu bana dokunmuyorsa banane kafasındalar. Tek hak verdiğim nokta bu olsa gerek.

Edit: Sınıfımda bir kız var, o kadar egoist, o kadar özgüvenli ve o kadar erkek düşmanı ki... Peugeot 306'ya benzeyen suratıyla erkek düşmanlığını nasıl yaptığını aklım almıyor.

Çünkü bir yatkınları, karakterleri, aidiyet hissettikleri bir ortam veya başarıları yok. Bu durumda kendilerini kabul ettirmek için normlara aykırı olmanın yanı sıra terbiyesizde bir nesil. Dikkat çekmelerinin tek yolu da bu.

Resmen kayıp bir nesil, koyun gibiler. Kafalarını neyle isterseniz onunla dolduruyorsunuz ve sosyal medyada ki herhangi bir şeye hemen kapılıp gidiyorlar.

Aralarında müthiş çocuklar var ama genel anlamda hiçbir çağ bu kadar kötü bir nesil görmemiştir.

Şef aynı jenerasyonuz ve bende bu sorundan muzdaribim. Ama şunu bilmeni isterim bu sadece bize özel bir durum değil, büyüklerine karşı da aşırı saygısızlar. Hocaların karşında hafif önüme bakar şekilde beklediğimde hoca şaşırdı gerisini sen düşün :D kendilerini çok önemli zannediyorlar ve gözlemlediğim kadarıyla en büyük sebebi de aileden şımartılmış veya ilgisiz yetiştirilmeleri. Boş ver sen, biz doğru yoldayız :)

Lisede derse her geç kalışımda kapıyı tıklatıp hocaya "geç kaldığım için özür dilerim" derdim. 3-5 fahişe dalga geçerdi. Halbuki aile eğitimi. Aileniz öğretmez ise de 1. sınıfta öğretiliyor. Garip...

Lisede derse her geç kalışımda kapıyı tıklatıp hocaya "geç kaldığım için özür dilerim" derdim. 3-5 fahişe dalga geçerdi. Halbuki aile eğitimi. Aileniz öğretmez ise de 1. sınıfta öğretiliyor. Garip...
Kesinlikle katılıyorum hocam, saygı göstermeye bile yalakalık diyen tiplerle dolu.

Şahsen AKP'ye oy veren babam olsun en ağır dalgayı geçerim.

Sırf yaşı büyük diye saygıyı hak ettiğini düşünen kimseye sevgi beslemem. Saygı hak edilir. Bizden öncekilerde bilgi hep büyüklerin elindeydi ama artık değişti ve çağa ayak uyduramayana herhangi bir pozitif duygu besleyemem.

Şimdi, benimle aynı nesilden olanlar başlığı görünce laf edebilir ama bu zamana kadar nedense benim neslimden olan insanları gördüğümde biriyle dalga geçiyorlar.

Bunun sebebi ne? Benim boyum kısa. Her lise, ortaokul, okuyan birini gördüğümde biriyle dalga geçme yarışındalar. Özellikle kızlar ve kız grupları. Yeni nesil neden bu kadar herkesi farklılaştırıyor? Neden farklı insanlarla dalga geçiyorlar? Bu sadece bende değil diğer kilolu veya kısa arkadaşlarım da yaşıyor.
İlgi çekme çabası ve bunu bir "mizah" olarak görmeleri, aynı zamanda da kendilerini üstünleştirme amacı, malum ne kadar dalga geçiyorsan o kadar üstsündür. Zaten ne hoşgörü ne de anlayış kalmamış, kişiler arası iletişim mi ticari anlaşma mı anlayamıyorsun, herkesin herkesten bir çıkarı bir beklentisi var.
Şahsen AKP'ye oy veren babam olsun en ağır dalgayı geçerim.
Bu da bir problem. Evet sana göre hayatında yapılabilecek en salakça şeydir belki ama ters olsa bile fikir fikirdir, saygı duymak gerekir. Bize ters diye fikre saygı duymayıp kendi fikrimize saygı bekleyemeyiz. Zaten ne sorun yaşıyorsak da buradan kökleniyor, en basitinden sırf birisi Samsung S24 FE önerdi diye telefon kategorisinde gruplaşıp onu düşman belleyenler bile var :D
Sırf yaşı büyük diye saygıyı hak ettiğini düşünen kimseye sevgi beslemem. Saygı hak edilir.
Bu kısma katılıyorum ama. Zaten normal bir insansa o saygıyı görür, sırf yaşı büyük diye tabiri caizse "dayı dayı" takılan biri zaten biraz da boştur :D

İlgi çekme çabası ve bunu bir "mizah" olarak görmeleri, aynı zamanda da kendilerini üstünleştirme amacı, malum ne kadar dalga geçiyorsan o kadar üstsündür. Zaten ne hoşgörü ne de anlayış kalmamış, kişiler arası iletişim mi ticari anlaşma mı anlayamıyorsun, herkesin herkesten bir çıkarı bir beklentisi var.

Bu da bir problem. Evet sana göre hayatında yapılabilecek en salakça şeydir belki ama ters olsa bile fikir fikirdir, saygı duymak gerekir. Bize ters diye fikre saygı duymayıp kendi fikrimize saygı bekleyemeyiz. Zaten ne sorun yaşıyorsak da buradan kökleniyor, en basitinden sırf birisi Samsung S24 FE önerdi diye telefon kategorisinde gruplaşıp onu düşman belleyenler bile var :D

Bu kısma katılıyorum ama. Zaten normal bir insansa o saygıyı görür, sırf yaşı büyük diye tabiri caizse "dayı dayı" takılan biri zaten biraz da boştur :D

Haklısın ama artık gençliğimiz kayboldu. Sence hala tahammülü korumak mı gerekir?:D