Selamlar, ben yeni 2 adet dual kit olarak RAM aldım. Bunları takınca monitöre görüntü gelmiyordu bu yüzden BIOS sıfırlama yaptım. Daha sonrasında beklediğimde ise görüntü gelmeye başladı. Ama şöyle ki RAM değiştirmeden önce neredeyse 10 sn süren açılma süresi şimdilerde 2 dk ya yaklaştı. BIOS açılış sürem ise 61.4 saniye olarak gözüküyor. Ne yapmalıyım? Umarım yardımcı olabilirsiniz.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
-Hayır eski RAM'i çıkarıp yerine yenileri taktım.
- Evet, DDR5
- Anakartım B650M-E
- BIOS Tam olarak güncel değil
- Ben daha güzel yaparım
- BIOS'u son sürüme çekin.
- XMP/EXPO açın.
- Süre yine uzun kalırsa Memory Context Restore ayarını açın.
- Mevcut RAM yanına mı taktınız?
- RAM DDR5 mi?
- Anakart nedir?
- BIOS güncel mi?
- Kız arkadaşım bu kadar güzel burger yapmayı nereden öğrendi?
CL oranı bile fark edeceğini düşünüyorum. Eski RAM ve yeni RAM CL sayısı kaç idi?.
CL ne demek? CAS hızı (CL), RAM'in çalışma hızını ölçmek için kullanılan bir terimdir, bir bellek modülündeki sütun erişim süresini ifade eder. Bu değer, bellek modülünün ne kadar hızlı veriye erişebileceğini gösterir. RAM'in bellek verilerini okumak ve yazmak için gereken gecikme süresini ifade eder.
CL ne demek? CAS hızı (CL), RAM'in çalışma hızını ölçmek için kullanılan bir terimdir, bir bellek modülündeki sütun erişim süresini ifade eder. Bu değer, bellek modülünün ne kadar hızlı veriye erişebileceğini gösterir. RAM'in bellek verilerini okumak ve yazmak için gereken gecikme süresini ifade eder.
- RAM DDR5 mi?
- Anakart nedir?
- BIOS güncel mi?
- Hayır eski RAM'i çıkarıp yerine yenileri taktım.
- Evet, DDR5
- Anakartım B650M-E
- Ben daha güzel yaparım
Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş Onu söyleyemiyoruz maalesef
- RAM DDR5 mi?
- Anakart nedir?
- BIOS güncel mi?
-Hayır eski RAM'i çıkarıp yerine yenileri taktım.
- Evet, DDR5
- Anakartım B650M-E
- Ben daha güzel yaparım
- XMP/EXPO açın.
Son düzenleme:
Eski single kit RAM CL40 yeni dual kit RAM CL30CL oranı bile fark edeceğini düşünüyorum. Eski RAM ve yeni RAM CL sayısı kaç idi?.
Deneyip sizi bilgilendireceğim, teşekkürler.
- XMP/EXPO açın.
- XMP/EXPO açın.
- BIOS son sürümde
- EXPO açık
- Memory Context Restore açtım. Hala aynı sorun devam ediyor. BIOS zamanı 64.0 saniye.
Son düzenleyen: Moderatör:
EXPO kapatıp dener misiniz şimdi?
EXPO kapatıp F10 basıp ayarları kaydettiğimde monitöre görüntü gelmedi, Anakart üzerinde DRAM sarı-turuncu ışığı yanıyor.
EXPO kapatıp F10 basıp ayarları kaydettiğimde monitöre görüntü gelmedi, anakart üzerinde DRAM sarı-turuncu ışığı yanıyor.
Yanlış MHz girmiş ana kadar RAM'leri söküp 1 RAM ile görüntü al RAM'lerin kaç MHz?
Yeni konular
-
Uygun fiyatlı markaların monitörleri alınır mı?
- EmirEffect
-
-
-
-
-
-
-
-