yango yino

Üyecik
18 yaşına girdim yakın zamanda banka kartı çıkaracağım sizce hangisi mantıklı? Enpara işlem ücreti falan olmadığı için onu düşünüyorum önerir misiniz? Fikrinize ihtiyacım var.

Enpara olur. Ben genelde Kuveyt Türk ve Ziraat & Garanti kombinini kullanıyorum. KT para gönderimlerinde ücretsiz ve harcamalarda altın puan veriyor -250 TL değerine ulaşınca günlük kurdan hesabına yatıyor altın olarak- Ziraat Bankası'nı ulaşım, restoran gibi harcamalarda kullanıyorum. Garanti'yi de online alışveriş sırasında kullanıyorum.

18 yaşına girdim yakın zamanda banka kartı çıkaracağım sizce hangisi mantıklı? Enpara işlem ücreti falan olmadığı için onu düşünüyorum önerir misiniz? Fikrinize ihtiyacım var.
Enpara, QNB Finansbank’a aittir. Eğer sadece tek bir banka kartı kullanacaksan Enpara mantıklı; ancak şu an veya ileride kredi kartı kullanmayı düşünüyorsan kesinlikle Akbank’ı tavsiye ederim. Ben bilgisayar toplarken, diğer parçaları alırken biriken cashback (para iadesi) puanlarım sayesinde işlemci soğutucusu ve kasa fanını tamamen ücretsiz alabilmiştim.

Havale/EFT için Kuveyt Turk veya Enpara. Kredi kartı açmak istiyorsan da ekstra olarak Garanti, Yapı Kredi veya İş B.'dan kredi kartı isteyebilirsin. Kredi kartı almayacaksan Kuveyt veya Enpara gayet yeterli gelir.

Enpara hesabı açacaksan hesap açma işlemlerini geciktirme sabah 10'da arayıp rahatsız ediyorlar açana kadar.

Enpara alternatifi olarak katılım bankalarına yönelebilirsin. Onlarda da hiç ücret yok. Katılım bankası sektörüne paranı yedirip yedirmemek istemenle alakalı bir durum tabii. Ben 5 yıldır Vakıf Katılım kullanıyorum. Gerek uygulaması, gerek işlem hızı vs. gayet iyi. Şube eksikliğini hissediyorsun ama.

Katılım bankası olarak Kuveyt Türk Akbank ve Yapı Kredi ile anlaşmalı, Albaraka sadece Yapı Kredi ile (genç hesabı ile tüm bankalar 3 defa ücretsiz), Türkiye finans ise hem Yapı Kredi hem İş Bankası ile anlaşmalı. Kamu katılım bankaları ise ziraat, vakıf, halk ile anlaşmalı. Yani bu ATM'ler ücretsiz. Kredi kartı olarak Albaraka taksit konusunda iyi (world vardı), Kuveyt Türk puan konusunda iyi. Sadece vadesiz ise kamu katılım bankaları Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım güzeldir. Vakıf katılım biraz daha profesyonel gibi. Profilde incelemesi var. Kart tasarımı olarak Albaraka biraz daha güzel gibi :)

Katılım bankası olarak Kuveyt Türk Akbank ve Yapı Kredi ile anlaşmalı, Albaraka sadece Yapı Kredi ile (genç hesabı ile tüm bankalar 3 defa ücretsiz), Türkiye finans ise hem Yapı Kredi hem İş Bankası ile anlaşmalı. Kamu katılım bankaları ise ziraat, vakıf, halk ile anlaşmalı. Kredi kartı olarak Albaraka taksit konusunda iyi (world vardı), Kuveyt Türk puan konusunda iyi. Sadece vadesiz ise kamu katılım bankaları Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım güzeldir. Vakıf katılım biraz daha profesyonel gibi. Profilde incelemesi var.
Vakıf Katılım şubelerde de gayet sıcak ve profesyonel bence. Fazla sıra beklemek zorunda kalmadan büyük/küçük tüm işlemlerimi halledebiliyorum. Büyük işlemlerde de şubelerin nakit kapasitesi çok iyi ve hiç sorun yaratmıyorlar.

Vakıf katılım şubelerde de gayet sıcak ve profesyonel bence. Fazla sıra beklemek zorunda kalmadan büyük/küçük tüm işlemlerimi halledebiliyorum. Büyük işlemlerde de şubelerin nakit kapasitesi çok iyi ve hiç sorun yaratmıyorlar.

Şubelerde sıra yok ama bir müşteri ile 15 dakika ilgileniyorlar. Şubedeki sistemleri biraz hantal. Bekleme süresi değişmiyor gibi.

Ben VakıfBank ziraat garanti ve Yapı Kredi kullanıyorum önerim Yapı Kredi olur gençlere özel kredi kartı aidatı yok havale ve EFT ücretsiz world ağıda geniş olduğu için Yapı Kredi mantıklı olur eğer ATM uzaksa alternatif olarak VakıfBank'ı öneririm onlarda world ağına ortak kamu bankalarıyla ortak ATM kullanıyorlar sadece havale EFT ücretli ziraat ve garantinin bence pek olayı yok garantinin bonusları güzel ancak bence size pek hitap etmez ziraat yerinede VakıfBank daha iyidir.