Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ErdemK

Yetkin
Arkadaşım için yeni sistem aldık. Windows kurarken hata alıyorum. Hem Windows 10 hem de Windows 11 denedim ikisinde de hata veriyor. SSD'yi söküp kendi bilgisayarıma taktım bende sorunsuz Windows kurabiliyorum. Sorun nedir çözemedim. BIOS güncellemesi yaptım. BIOS'ta SSD görünüyor. Ama format ekranında %50'de bu hatayı veriyor.
  • 7500F.
  • A620M k
  • Goodram 32 GB 6000MTS CL30.
  • Zotac RTX 5060 Ti 16 GB.
Kod:
Windows Kurulumu
Windows, gereken dosyaları yükleyemiyor. Dosya bozuk veya eksik olabilir.
Yükleme için gereken tüm dosyaların kullanılabilir olduğundan emin olun ve
yüklemeyi yeniden başlatın. Hata kodu: 0x80070570

Dosya Ekleri

• 20251128_122514.webp
    20251128_122514.webp
    2,8 MB · Görüntüleme: 79
Aynı USB kullandıysan RAM'lerden birini söküp dene.

Hocam, bende bu sorunu yaşamıştım ama şöyle anlatayım: USB'mi Rufus'la değil de Ventoy ile biçimlendirmiştim. Ondan kaynaklı olacak ki Ventoy USB ile Windows kurulumunda aynen bu hatayı almıştım. Acaba bununla mı alakalı?

Aynı USB kullandıysan RAM'lerden birini söküp dene.

Hemen deniyorum.

Muhtemelen Windows dosyaları bozuk olabilir, benim de aynı durum başıma gelmişti, tekrar indirip USB belleğe Rufus ile yazdırdıktan sonra sorunum düzelmişti.

Aynı USB ile kendi bilgisayarımda sorunsuz kuruluyor.

Kendi bilgisayarımda SSD'ye normal Windows kurdum. Söküp yeni bilgisayara taktım. 1 tane RAM'i söktüm. Sonuç aynı, Windows kurulum olduğu için yine de boot etmesi gerekmez mi? Şimdi tekrar kurmayı denesem muhtemelen yine hata verecek.

@Recep Baltaş

20251128_125154.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Diğer bilgisayarın biçimlendirmesi farklı olabilir. MBR ve GPT olayı.

Flaş belleği en son yazdırdığınız formatın aksine diğer formatı deneyin.

Flaş belleği ikinci biçimde denediniz mi?
Ben daha fazla uğraşmamak için flaş belleğe linux sistem kuruyordum, onun live sistemi üzerinden tüm diski biçimlendirip aktif hale getiriyordum, sonra tekrardan flaş belleğe Win yazdırıyordum.

Flash belleği ikinci biçimde denediniz mi?
Ben daha fazla uğraşmamak için flash belleğe Linux sistem kuruyordum, onun live sistemi üzerinden tüm diski biçimlendirip aktif hale getiriyordum, sonra tekrardan flash belleğe Win yazdırıyordum.

NTFS ve FAT32 formatını diyorsanız evet denedim. Durum güncellemesi yapayım. Kendi bilgisayarımdaki Windows kurulu SSD'yi söküp bu yeni PC'ye takınca sorunsuz açılıyor Windows. Diğer sistemdeki SSD de bende sorunsuz açılıyor. Bir yerde bir sıkıntı var ama çözemedim. En son arkadaşım PC'yi vatandan almıştı geri götürdü. Orada anakart değişimi yapıldı.