Yeni sistemler için 1x24 GB DDR5 bellek almak mantıklı mıdır?

B0LLD

Çalışkan
Merhaba arkadaşlar,
Oyun oynamak amacıyla 30-35k bütçeye bir sistem toplayacağım. Kafamdaki sistem şu şekilde; 16 GB RX 9060 XT, Ryzen 7500F, 1 TB SSD, ASUS Prime B650M-R anakart, Corsair VS550 PSU (şu an kullanıyorum bu nedenle bütçe kısıtlı olduğu için kısa bir süre kullanıp bütçeyi toparladıktan sonra yenisini alacağım).
Ancak RAM konusunda kararsız kalmış durumdayım. Uzun zamandır alıştığımız 16-32-64 GB bellekler dışında günümüzde artık 24-48 GB gibi bellekler de piyasada mevcut. 16 GB bellekler 2K çözünürlükte artık yetersiz gelmeye başladığı için 32 GB bellekler de benim bütçeme göre pahalı olduğu için (4000-TL civarından başlıyor) 1x24 GB bellek alıp almamak konusunda tereddütte kaldım. Tereddütte kalma sebebim bugüne kadar 1x24 GB bellek kullanmamış olmam ve bu bellek türüyle alakalı internette güvenilir kaynaklardan video, makale ya da forum sitelerinde bu hususta açılmış herhangi bir konu vs. bulamamış olmamdandır.
Aklımda 2.300 TL'ye G.Skill Ripjaws S5 1x24 GB 5200 MHz CL40 model ürünü satın almak var. Tecrübeli arkadaşlarımızın görüşlerini almak ve ileride benim gibi tereddütte kalabilecek arkadaşlara rehber olabilmesi amacıyla bu konuyu açmak istedim herkese saygılar.

24 almak zorunda değilsiniz, 16 alın ileride birebir aynı RAM'den 1 tane daha alırsınız, aslında önerdiğim bir olay değil ama yapacak bir şey yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben olsam ilk önce 1 adet 24GB alır ileride aynısından 1 tane daha alırdım. Bu şekil ilerleyecek isen de, ileride de aynısından bulabilecek misin emin ol.

24 almak zorunda değilsiniz, 16 alın ileride birebir aynı RAM'den 1 tane daha alırsınız, aslında önerdiğim bir olay değil ama yapacak bir şey yok.
Ben olsam ilk önce 1 adet 24GB alır ileride aynısından 1 tane daha alırdım. Bu şekil ilerleyecek isen de, ileride de aynısından bulabilecek misin emin ol.
Üstadım 16 alırsam kısa süre içinde 32'ye geçme ihtiyacı hissedeceğim ancak 24 alırsam en azından bu ihtiyaç 16'ya nazaran daha ilerideki bir tarihte meydana gelecek bu nedenle 24 alıp ihtiyaç halinde 48'e yükseltmeyi düşünüyorum. Şu aşamada belleğin niteliğinden çok niceliği yani bellek miktarı benim için önemli olduğundan böyle bir yol tercih etmeyi düşündüm.

Yol güzel RAM kötü, ayrıca bir oyuncunun 48 GB RAM'e ihtiyacı yok, 16 bile yetiyor şu an 32 ideal.

Geçen sene sistemi toplarken 4 slotlu anakartıma 1 adet 32 GB aldım. Daha sonra aynısından bir tane daha alırım diye. Daha sonrasında ise aynı RAM'den bulamadım. Birkaç defa stok yenilendi ancak o sıra ona bütçe ayıramamıştım. Daha birkaç ay önce başka bir e-ticaret sitesinde stok buldum hemen satın aldım. Yani eğer daha sonra alırım diyerek tek RAM alacaksanız seçeceğiniz RAM piyasada sürekli bulunabilen bir RAM olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…