Detaylar
Kim cevapladı?Sıcak hava hep üstte birikir ve ekstra olarak sıvı soğutucular için üst taraf daha iyi olduğundan zaruri olarak alta taşındı.
Üstte olduğunda PSU, temiz havayı kasanın içindeki sıcak havadan alıyordu. Bu da PSU'nun sıcak çalışmasına ve biraz daha sesli çalışmasına sebep oluyordu.
Altta olunca temiz hava dışarıdan alınıp kasanın arkasından atılabiliyor.
Muhtemelen alttaki PSU tüneli ile kablo gizleme ve görselliğe de önem veriliyor gibi.
Altta olunca temiz hava dışarıdan alınıp kasanın arkasından atılabiliyor.
Muhtemelen alttaki PSU tüneli ile kablo gizleme ve görselliğe de önem veriliyor gibi.
- Makaleler
- 14
Kablo karmaşasını daha da artırıyorlar. Kasayı ileri geri yaptığımızda çıkma ihtimali de var. Eskiden hep üstte olurdu, niye alta indi bu PSU'lar?
Çünkü neden üstte olsun? Eski kasalarda yandan kablo verme ve kablo gizleme olmadığından güç kaynağını gizlemeye gerek yoktu. Ulu orta yerde durabilirdi. Yeni kasalarda könnektörler gözükmesin diye garip gurup şeyler çıkıyor artık.
Bir de eski güç kaynaklarının %90'nında 90mm civarı fan var. Bu fan içeri hava vermiyor, dışarı atıyor. Yani belirli bir miktar havayı kasanın içinden alıyordu. Sıcak elektroniğin en sevmediği şey.
Bir de kabloları alta gizlemek çok daha basit. Çoğu kişi alt kısma dolduruyor tüm kabloları.
Son düzenleme:
Görsel tercih daha ön planda bence bu değişiklikte. PSU kasanın içindeki sıcaklığı almış ısınmış vs. kimsenin umrunda olmadı bu bilgi şahsen. Şık gözüküyordu, moda oldu.
. Bu tür gurme bilgiler o zamanlarda PC kullanmış herkeste var. Türlü türlü sorun yaratırdı ama yine de o PC'yi kullankrdık.
Delikle de çok alakası yok, baş aşağı takınca fan altta oluyordu. Bir de eski bilgisayarların güç ihtiyacı neydi ki o PSU ısınınca ömrü kısalacaktı? Senelerce kullandık o no name güç kaynaklı kasaları, daha çatırdayanını patlayanını görmedim. Ha ne olurdu, 12V hattı zayıf olduğu için CD sürücülerimizin kapağı açılmazdı, elle çekerdinÇünkü neden üstte olsun? Eski kasalarda yandan kablo verme ve kablo gizleme olmadığından güç kaynağını gizlemeye gerek yoktu. Ulu orta yerde durabilirdi.
Bir de eski güç kaynaklarının %90'nında 90mm fan var. Bu fan içeri hava vermiyor, dışarı atıyor. Şimdiki güç kaynaklarının neredeyse hepsine 120mm fan kullanılıyor ve fan üstte oluyor. Güç kaynağı üste takılı olsaydı üst kısımda delikli bir yapı olması lazımdı. Şimdi o yapı varken kasanın üstüne bir içecek döküldüğünü düşün. Ne olur? Hoş şeyler olmaz.
Fanı alt kısma yani kasanın içine verseler 40 50 derecelik havayı güç kaynağı çekecek ömrünün belki %50'sini kaybedecek.
Bir de kabloları alta gizlemek çok daha basit. Çoğu kişi alt kısma dolduruyor tüm kabloları.
- Makaleler
- 14
O kısmı sildim çok saçma diye.Delikle de çok alakası yok, baş aşağı takınca fan altta oluyordu. Bir de eski bilgisayarların güç ihtiyacı neydi ki o PSU ısınınca ömrü kısalacaktı?
Zaten çok büyük bir tüketimleri olmadığından öyle yapılmıştır. Çoğu modern güç kaynağı +40 derecelik ortamlarda dehşet sıcak çalışıyor. Bazıları 100+ derece üstünü bile görüyor.
Bu 25 derece ortamda yapılmış bir test;
Bu da 45 derecelik ortamda yapılmış test;
25 derecede 400W civarında maksimum 60 derece görmüş, 45 derecede 85 civarı. Arada 25 derecelik fark var. Az değil.
Çok marjinal bir adamsınız.Ben hala PSU üste takılan eski kasalardan kullanıyorum. PSU egzoz fan görevi görüyor benim için, ekstra avantaj.
CRT_User 84
Üstün
Marjinallikle ne alakası var? Eski sistemler kullandığım için 3.5" ve 5.25" yuvaları olan eski kasaları kullanmak durumundayım. Creative ses kartı, DVD-ROM ve benzeri donanımlar derken eski kasa formu benim için hâlâ daha işlevsel. Modern camlı kasalar görsellik açısından daha iyi olabilir ama kullanım açısından eski kasaların sunduğu genişleme ve uyumluluğu çoğu zaman vermiyor.
Alternatif olarak 2015'li yıllara ait olan kasalar da işlevsel. Bol bol DVD ve sabit disk yuvaları var.Marjinallikle ne alakası var? Eski sistemler kullandığım için 3.5" ve 5.25" yuvaları olan eski kasaları kullanmak durumundayım. Creative ses kartı, DVD-ROM ve benzeri donanımlar derken eski kasa formu benim için hâlâ daha işlevsel. Modern camlı kasalar görsellik açısından daha iyi olabilir ama kullanım açısından eski kasaların sunduğu genişleme ve uyumluluğu çoğu zaman vermiyor.
Yeni konular
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Apple Watch Series 12 ve Apple Watch Ultra 4'ün tahmini fiyatı ne olur?
- Captain Skriniar