Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KingDeViL

Uzman
Makaleler
1
Merhaba. Yedekleme için bilgisayarıma yeni SSD alıp taktım fakat içine diğer HDD'lerden veya Windows kurulu olan SSD'den dosya aktarmaya başladığım anda bilgisayar reset atıyor.

Eski SSD yani Windows yüklü olan: Samsung 980 Pro 1TB.
Yeni aldığım: Kioxia Exceria Pro 1 TB.
Anakartım ASUS Z790 Pro. Aşağıda kırmızı işaretlediğim yere yeni aldığım SSD'yi taktım.

1752195022540.webp

1752195007081.webp

Yardımcı olursanız sevinirim. SSD'yi kupon ile aldığım için iade de etmek istemiyorum. İçine 9GB'lik oyun indirip RAR'dan çıkarttım. Sorun olmadı. Sadece diğer HDD'lerden transferde bilgisayar reset atıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD Sentinel ile SSD'nin sağlık durumuna bakar mısınız? RAR üzerinden oyun çıkarmak SSD'yi yüke sokmaz bu onun için basit bir iştir ama veri transferi SSD ciddi bir yüke sokar büyük ihtimalle senin SSD'de chip arızası var. Yüke gelince kendini kapatıyor, bu da PC'nin reset atmasını sağlıyor olabilir veya SSD'in sıcaklık sorunu var ve gerektiğinden fazla ısınıyor olabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDD Sentinel ile SSD'nin sağlık durumuna bakar mısınız? RAR üzerinden oyun çıkarmak SSD'yi yüke sokmaz bu onun için basit bir iştir ama veri transferi SSD ciddi bir yüke sokar büyük ihtimalle senin SSD'de chip arızası var. Yüke gelince kendini kapatıyor, bu da PC'nin reset atmasını sağlıyor olabilir veya SSD'in sıcaklık sorunu var ve gerektiğinden fazla ısınıyor olabilir.
Şu şekilde çıktı :
1752228583625.webp

Ayrıca diğer sata hddlerden dosya atıncada ve indirdiğim rarı açmaya çalışırken ve de rardaki oyunu yine yeni ssdye kurmaya çalışırken de reset atıyor malesef. Başka forumda gen4 ile alakalı demişler fakat benim 2 ssd gen4. Anakartımda gen4. Sorun ne anlamadım.

Şimdi ssdyi diğer slota takıp denedim yine reset attı. Bir kere de ekran kartının tam altında soğutucusu olmayan slot var. Ona takıp deneyeceğim.

Edit : Biosdan ayarları gen 3 felan yaparak denedim yine olmadı. Reset atmaktan windows çöktü. Zor kurtardım. Olmadı iade edeceğim.

Laptoptaki ssdyi taktım onda da reset attı. Hatta artık windows bile açılmıyor. Kullanıcı adı kısmında reset atmaya başlıyor bilgisayar.

Son düzenleme:
Sorununuz veri yolu yetersizliği olabilir, GPU-Z görüntüsü ile M.2 SSD'lerin CrystalDiskInfo görüntülerini paylaşır mısınız?

Bir de işlemci modelini.

Sorununuz veri yolu yetersizliği olabilir, GPU-Z görüntüsü ile M.2 SSD'lerin CrystalDiskInfo görüntülerini paylaşır mısınız?

Bir de işlemci modelini.
Yapay zeka ile de baya bios ayarı felan denedim oda aynı şekilde veri yolu arızası olabilir dedi. Şuan malesef ssdyi taktığım bilgisayar hiç açılmıyor direk reset atıyor ve windows onarıma geçiyor.. Zar zor sistemi geri kaydetme noktasına döndürerek windosumu kurtarıyorum. İlk başlarda sistem açılıyordu dosya transferi sırasında reset atıyordu. Şimdi 2. ssd taktığım zaman bilgisayar windowsa hiç geçmiyor.

Ben az önce windowsun kurulu olduğu ssdyi çıkartım yeni aldığım kioxia sddyi takıp windows kurdum. Windows kurulduktan sonra asus armory create yüklerken reset attı. Sdd aşırı ısınmıştı. Daha sonra anakart soğutucusunu üzerine yapıştırıp (vidasını sıkmadan) öyle sistemi çalıştırdım. 2dk sonra yine reset attı. Bende bu sddden bir cacık olmaz deyip iade oluşturdum. Yani 1. ssd olarak kullanmak istesem bile ısıdan reset atıyor. Ben anlamadım bu işi..

Olmadı bir ara garanti bitmeden anakartı servise gödnereyim. Thermalright soğutucu braket takmıştım. Onun vidalarını çok sıkınca ram işlemci arası veri yolları eziliyor diyorlardı. Acaba bizim anakart ondan mı sıkıntı oldu bilemedim.

İşlemci i5 13600K

İntel i5 13600K - Asus Tuf Gaming Z790 Pro - G.Skill 2x16 6400Mhz Ddr5 Ram - Msi Gaming X Slim 4070Ti - Xigmatek Fury GD 850W 80+ Gold - Asus Rog Ryujin 360 ARGB

Veri yolu sorununu tespit etmek için söylediğim bileşenlerin hangi hızda çalıştığını görmemiz lazım.
Gpuz görüntüsünü atayım fakat ssd görüntüsünü nasıl atacağım. 2.yi taktığımda bilgisayar açılmıyor.

1752247082151.webp

1752247094471.webp
1752247106001.webp

1752247119204.webp

Windowsun kurulu olduğu samsung 980pro :

1752247297250.webp

Ayrıca şuan başka sorun oluştu. Bilgisayarın sesi gitti.. Ses hizmeti çalışmıyor. Onarma da yağmıyor.
1752247189121.webp

SSD'nin aktarım tipide yazmıyor.

Farklı bir problem var sisteminizde.
Anladım. Zaten bir sıkıntı olduğu belli. Büyük ihtimal anakart. Sistemi geri al yaparak sesi düzelttim. Armory create anakartıda görmüyordu ses ondan yoktu büyük ihtimal. Ben tatile çıkacağım zaman anakartı söküp göndereyim en iyisi.

SSD'nin aktarım tipide yazmıyor.

Farklı bir problem var sisteminizde.
Biraz yabancı videolar izledim. Mesela anakartta nvme ssd kntroller kısmında benim Samsung 980pro'yu göstermiyor.

1752443447740.webp

1752443498627.webp

VMD kapatınca ssd orada gözüktü fakat bu seferde windows açılmadı :D

Düzenleme.

Ne yaptıysam sorunum çözülmedi. Kioxia SSd her şekil denedim olmayınca iade ettim.

Bugün Vatan'dan aldığım 2tblik msi ssd geldi. Onu ekran kartı altındaki slotlara taktım ve bilgisayar bios ekranında sürekli reset attı.

Windows kurulu olan ssdyi çıkartıp yeni aldığım msi taktım. Biostan VDM kapatıp windows yükledim fakat windows kurulum bittikten sonra programları yüklerken reset attı. Acaba bileşenler ısınıp mı kendisini kapatıyor diye merak ettiğimden aide64 yükleyip bütün değerleri gösteren ekranda bekledim. Sıcaklıklar 50-60 iken reset attı. Bios pili çıkartıp kurcaladım falan ama nafile...

Sonra tekrar VDM açıp kendi samsung ssdmi taktım ve şuan bu ssd ile reset atmadan sorunsuz kullanıyorum. Kendi ssdimde neden reset atmıyor anlamış değilim...

Usbye windows kurarken uefi bilmem ne oralarda mı sıkıntı yoksa anakart mı sıkıntılı anlamadım bu işi. Diğer forumlarda da cevap yok. Yeni aldığım ssd yine elimde kaldı. En iyisi anakartı servise göndereyim. Ya da bilgisayarı komple Vatan'a bırakacağım.

Sorunu çözdüm. 12vhpwr kablosunu söküp 2li Pcie5 kablosunu taktım ekran kartına ve sorun düzeldi. Powerde büyük ihtimal sorun.

Son düzenleme: