28402

Çalışkan
Arkadaşlar şu an sistemimde 2014 model SSD ve HDD var, markalarını tam bilmiyorum. Bunları çıkartıp yerine 2TB Samsung 990 Pro takacağım. Veri aktarımı falan yapmayacağım, SSD'yi taktıktan sonra Windows 11 kuracağım. Yani bilmediğim ekstra yapmam gereken bir şey var mı SSD montajı sonrası?

Arkadaşlar şu an sistemimde 2014 model SSD ve HDD var, markalarını tam bilmiyorum. Bunları çıkartıp yerine 2TB Samsung 990 Pro takacağım. Veri aktarımı falan yapmayacağım, SSD'yi taktıktan sonra Windows 11 kuracağım. Yani bilmediğim ekstra yapmam gereken bir şey var mı SSD montajı sonrası?

Bazen Samsung Firmware güncellemeleri yolluyor Samsung Magician indir.

SSD nin yazılımından Firmware update yap. 990 da olacağını sanmam da bazen SSD yi gençleştiriyor. (Benim NV2 gibi)
+ Montaj yapacağın M.2 soketi CPU ya bağlı olanlardan olması iyi olur. Genelde en üstteki oluyor.

SSD'nin yazılımından Firmware Update yap. 990 da olacağını sanmam da bazen SSD'yi gençleştiriyor. (benim NV2 gibi)
+ Montaj yapacağın M.2 soketi CPU'ya bağlı olanlardan olması iyi olur. Genelde en üstteki oluyor.

Evet CPU'nun kontrol ettiği yuvalarda gecikme daha az olur çipsetin kontrol ettiğine göre.

Eski diskleri çıkar, sadece yeni SSD'yi tak.
BIOS'ta UEFI modunu aç, Secure Boot'u etkinleştir.
SSD'nin BIOS'ta göründüğünden emin ol.
Windows 11'i temiz kur, diski biçimlendirip tüm bölümleri sil.
Kurulumdan sonra Samsung Magician ile Firmware güncellemesi yap. Bu beş adım yeterli
Ama sen de kendin yapman gereken extra ayar varsa onu da yaparsın tabii.