Amazon'dan alıyorum o halde hocam. Bu arada size ayrıca çok teşekkür ederim, her konuda yardımcı oluyorsunuz. Hocam, kusura bakmazsanız aklıma bir şey takıldı. Şu Lian Li O11 Vision Compact kasada sıvı soğutucuya push-pull yapacağım da, kasanın iç kısmındaki radyatöre takacağım fanlar ile arka kısmına takacağım fanların CFM RPM değerleri farklı olacak, sıkıntı olur mu?

Öncelikle rica ederim.

Çalışır vaziyette de fark fazla olursa düzgün bir hava akışı olmaz, türbülans yaşanır.
O yüzden deneyerek fanları birbirine olabildiğince denk şekilde ayarlayın.

Öncelikle rica ederim.

Çalışır vaziyette de fark fazla olursa düzgün bir hava akışı olmaz, türbülans yaşanır.
O yüzden deneyerek fanları birbirine olabildiğince denk şekilde ayarlayın.

Hocam, şunlar radyatörün ön kısmına takılacak olan fanlar: AsiaHorse Dawn Pro 120 mm Kasa Fanı
Şunlar da radyatörün arka kısmına takılacak olan sıvı soğutucunun orijinal fanları:

1212.webp

Veya kasa arkasındaki radyatöre sıvı soğutucunun kendi fanları yerine şu an elimde fazladan mevcut olan Lian Li P28 fanları takabilirim:

65465656.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam şunlar radyatörün ön kısmına takılacak olan fanlar: AsiaHorse Dawn Pro 120mm Kasa Fanı

Şunlar da radyatörün arka kısmına takılacak olan sıvı soğutucunun orijinal fanları:

Eki Görüntüle 242941

veya kasa arkasındaki radyatöre sıvı soğutucunun kendi fanları yerine şu an elimde fazladan mevcut olan Lian Li P28 fanları takabilirim:

Eki Görüntüle 242942

Hmm, aslında ROG + Lian Li olabilir, kağıt üstü verileri asia Horse'ye göre daha iyi zaten.

Tabii, Lian Li fanları tam devir çalıştırmanızı önermem. Tam hesaplamadım ama %80'i geçmeyecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Hmm, aslında ROG + Lian Li olabilir, kağıt üstü verileri asia Horse'ye göre daha iyi zaten.

Tabii, Lian Li fanları tam devir çalıştırmanızı önermem. Tam hesaplamadım ama %80'i geçmeyecek şekilde ayarlayabilirsiniz.

Hocam, ön kısma Asiahorse banko garantiydi aslında. Çünkü kasanın alt kısmına ve egzoza Asiahorse alacağımdan ötürü sıvı soğutucunununkilerle de uyumlu olmasını istiyordum. Sadece AiO'nun arka kısmından emin olamadım. Lian Li P28 mi yoksa AiO'nun orijinal fanları mı, onun kararını verememiştim.

Hocam, ön kısma Asiahorse banko garantiydi aslında. Çünkü kasanın alt kısmına ve egzoza Asiahorse alacağımdan ötürü sıvı soğutucunununkilerle de uyumlu olmasını istiyordum. Sadece AiO'nun arka kısmından emin olamadım. Lian Li P28 mi yoksa AiO'nun orijinal fanları mı, onun kararını verememiştim.

Düşündüğünüz fanların blade açısı nedir? Görüntüye önem verdiğiniz için içeri hava üfleyecek kasa içi fanın düz değil reverse blade olması gerek.

Düşündüğünüz fanların Blade açısı nedir? Görüntüye önem verdiğiniz için içeri hava üfleyecek kasa içi fanın düz değil reverse Blade olması gerek.

Kasa içindeki radyatöre takılacak reverse fanların değerleri şu şekilde hocam. Reverse şeklinde alacağım.

Eki Görüntüle 242949

@Ayhan Dönmez hocam merhaba. Benim sistem kuruldu hazır. Bu micron ramler sorunsuz çalışıyor şuan. Biostan yapabileceğimiz ayarlar varsa yardımcı olur musunuz rica etsem.

Anakart Rog b850-e
9850x3d
Kingston 5200 MHz cl40 2x16