Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

X3nnyBar

Çalışkan
Yer
Ankara
Yeni topladığım sistemde kasa fanlarının ışıkları yanmıyor ve görüntü gelmiyor. Anakartta iki adet 8 pin girişten sadece bir tanesini taktım, sorunun bu olduğunu düşünüyorum ama emin değilim.

Çözüm
Sistemi kapatın sağdaki RAM'i sökün, soldan 2. Slotta tek RAM kalsın, tekrar açın sistemi, yine DRAM yanarsa BIOS sıfırlayalım.

Olmadı BIOS güncelleriz.
Hayır RAM'de sorun var diyemeyiz, önce yapılması gerekenler var, BIOS güncelleyeceksiniz sonra 2. RAM'i ekleyeceksiniz.

Çift RAM ile yine DRAM yakarsa, tek RAM ile açıp BIOS'tan XMP'yi aktif edin, sistemi bir kere yeniden başlatın, kapatıp 2. RAM'i ekleyin.

Sistemi kapatın sağdaki RAM'i sökün, soldan 2. slotta tek RAM kalsın, tekrar açın sistemi, yine DRAM yanarsa BIOS sıfırlayalım.

Olmadı BIOS güncelleriz.

RAM'leri tam takamamışım galiba duzeldi ikisini de taktım ancak kasa fanlarının ışıkları yanmıyor ve galiba biosta sistem fanı olarak sadece 1 fan çalışıyor görünüyor.

Kasa modeli nedir? Fanları bir kontrolcüye mi taktınız?

RAM'leri tam takamamışım galiba duzeldi ikisini de taktım ancak kasa fanlarının ışıkları yanmıyor ve galiba BIOS'ta sistem fanı olarak sadece 1 fan çalışıyor görünüyor.

Siz yine de BIOS güncelleyin, o platformda önemli.

Sistemi kapatın sağdaki RAM'i sökün, soldan 2. slotta tek RAM kalsın, tekrar açın sistemi, yine DRAM yanarsa BIOS sıfırlayalım.

Olmadı BIOS güncelleriz.

Galiba RAM'leri tam takamamışım, şimdi ikisini de taktım ve çalışıyor ancak kasa fan ışıkları hala yanmıyor ve BIOS'ta sadece 1 fan çalışıyor olarak görünüyor.

Kasa modeli nedir? Fanları bir kontrolcüye mi taktınız?

Siz yine de BIOS güncelleyin, o platformda önemli.
Asus tuf gt502 horizon modeli

Son düzenleme:
Kasa fanlarının ARGB soketlerini anakarta takmış olsanız onlarda yanar, bağlantıda hata yapmışsınızdır, tekrar kontrol edin veya görsel paylaşın.

Son düzenleme: