Xi4lben

Uzman
Merhaba arkadaşlar,

Yakın zamanda yayıncılık işine heves sardım sistemim yayın ve oynayacağım oyun için ne kadar iyi bilmiyorum ama girip elimden geldiğince denemek istiyorum. Sosyal medya uygulamalarında gördüğünüz şekilde günlük tutsam buradan sohbet ederek bana yardımcı olur musunuz?

Ne alaka? Sadece yardım istemiş. Yayıncılık hala çok zekice yapılırsa tutan bir meslek.
Aynen dostum hayal satalım da insanlar boş yere yıllarını bütçelerini harcasınlar. Kim var mesela yeni yayıncı olup tutan ? Büyükbaşlar hariç doğru düzgün para kazanan var mı mesela ? Ben ilk yayınlarımı 2012'de izlemeye başladım yıllarca düzenli takip ettiğim yayıncılar oldu son 2-3 yıl çok bakamasam da sektörün iç piyasasına da hakimim kendim de yayıncılık yaptım bu konudaki menajerlik şirketinde de çalıştım o işler sandığınız gibi değil. Sıkmayın tatlı canınızı.

Öncelikle çelikten sabrın olması gerekiyor, sabır derken birkaç ay da 3-4 yıl da olabilir. Bu zamanda herhangi bir oyunda çok üst düzey bir yeteneğin yoksa kimse oyun izleme peşinde değil, şimdilerde sohbetin sarıyorsa sohbet, IRL veya etkinlik yayınları daha çok ilgi çekiyor. Reklam konusunda bulduğun her dalı tutman da lazım, eskisi gibi "tam gün yayın açayım keşfedilirim belki" fikri de kalmadı.

Aynen dostum hayal satalım da insanlar boş yere yıllarını bütçelerini harcasınlar. Kim var mesela yeni yayıncı olup tutan ? Büyükbaşlar hariç doğru düzgün para kazanan var mı mesela ?
Bak, eğer çok iyi pazarlama yaparsa tutar. Mesela var atcanbey kick de sıfırdan yükseldi 14 yaşında.

Öncelikle yorumlarınız için teşekkür ederim, Bir marka - inlfuencer olmak gibi çok büyük dertlerim yok maksadım oyun oynarken ekstra sohbet edebileceğim beraberinde eğlenebileceğim güzel bir ortam kurmak.
Hobi olarak başlarsan seni de tüketmemiş olur, hadi ben bu işten geçineyim dediğinde ip baştan kopuyor.

Bak, eğer çok iyi pazarlama yaparsa tutar. Mesela var atcanbey kick de sıfırdan yükseldi 14 yaşında.
13 yaşında olup böyle keskin konuşman beni dehşete düşürdü değerli kardeşim. 50.000 kişiden 1 kişinin yaptığı bir şeyi temel alma hayatında hiçbir zaman. Böyle konuları sen doğmadan da tartışıyorduk biz. Kafasında böyle soru işaretleri birine söylenebilecek tek şey beklentini yüksek tutma çabala sabret ama çok hayal kurma demektir. Daha da konuya devam etmeyeceğim ama hayallerinize dikkat edin hayatta