Yerli ve Milli olduğu iddia edilen Sosyal Medya Uygulaması: Touch App

Paranin Amerika vb. ulkelere gitmesindense Filistin vb. ulkelere gitmesini tercih ederim ancak uygulamanin yerli ve milli oldugunu soylemek ciddi anlamda cahillik ve manipule. Ayrica hangisi kaliteli olana bakarim ben.
Önemli olan uygulamanın kaliteli ve veri güvenliğine önem veren bir uygulama olması. Burada eleştirdiğimiz şey uygulama sahibinin Filistinli veya Amerikalı olması değil , "Yerli ve Milli" sıfatıyla uygulamalarına indirme ve kullanıcı çekmeye çalışmaları.

Filistin ile Türkiye iki ülke tek millet arkadaşlar bu yüzden yerli ve milli (!)

Uygulamanın kurucuları Filistinli. Fakat bünyesinde çalışanların çoğu Türk yazılımcı.

Röportajlara göre ise ciddi yatırım yapıyorlar.

Sırf Filistinli kurucusu var diye tepki geliyor, kıvırmaya gerek yok.

Açıkçası yerli ve milli vs. pek önemli değil.

Ben şu videoyu görünce ilgi duymaya başladım ve kayıt oldum. Okan Bayülgen benim değer verdiğim bir sanatçı. Storytel'de Hayvan Çiftliği kitabını ondan dinledim. Aşırı zevkliydi. Sonra aşırı iyi bir tiyatro oyunu turnesine çıktılar ama 900 TL olduğu için bilet tabii ki gidemedim.

Okan Bayülgen'in de böyle para için reklam alacağını zannetmiyorum. Öyle bir tip değil. Hani harbi sanatçı denecek biri.

Anladığım kadarıyla touchapp güvenli içerik noktasında kendini göstermek isteyen ve Instagram gibi bir çöplüğe dönüşmeyecek iddiasında. Ki kullanıcı sayısı da baya arttı.

Ki bu arada uygulamanın sitesine girdiğimizde ve Instagram hesabında kendisini yerli ve milli olarak tanıtmıyor. İngilizce dilinde global olarak kendisini sunuyor.

Ben de oyle dedim zaten. Hangisi kaliteliyse ona yonelirim. Yerli ve milli diye lanse edilmesi de hem dolandiricilik hem de manipule.

TOGG gibi bununda scriptleri Almanya İtalya menşeli falandır kesin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…